• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreşe alıştıramıyorum

Tipsylalapoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 aylık, 2 ve 4 yaşında çocuklarım var. Büyük kızım sürekli evde oyun ilgi istiyo. Haliyle her dk oyun da oynayamıyorum. Küçüklerin mama saati uyku saati yemekti temizlikti derken çok fazla vakit ayıramıyorum. Durum böyle olunc kızım da sıkılıyo evde. Bu durum beni çok üzüyo ve kreşe yazdırmaya karar verdik. Bugün 4. Gün ama kreşe gidene kadar gayet neşeli mutlu. Kapıya geliyoruz kapının önünde ama ben sizi özlüyorum gitmek istemiyorum diye ağlıyo içeri girmesi için ikna edemiyoruz. Kapıda bekleyelim seni içeri gir güzel vakit geçir gel diyoruz ama kabul etmiyo. Biliyorum aklı bende evde kardeşlerinde kalıyo. Kardeşlerim annemin yanında ben neden burdayım beni buraya bıraktılar diye düşünüyo :( off kızlar ne yapmalıyım lütfen bana bi yol gösterin hiçbişeyi kabul etmiyo 4 gündür dil döküyorum resmen. Göndermeyim istemiyosa diyorum ama bu sefer de 3üyle birden ilgilenemiyorum yaşı geldi arkadaş edinsin güzel vakit geçirsin istiyorum çok arada kaldım. Ne yapıyım? Nasıl yapıyım ?

7 aylık, 2 ve 4 yaşında çocuklarım var. Büyük kızım sürekli evde oyun ilgi istiyo. Haliyle her dk oyun da oynayamıyorum. Küçüklerin mama saati uyku saati yemekti temizlikti derken çok fazla vakit ayıramıyorum. Durum böyle olunc kızım da sıkılıyo evde. Bu durum beni çok üzüyo ve kreşe yazdırmaya karar verdik. Bugün 4. Gün ama kreşe gidene kadar gayet neşeli mutlu. Kapıya geliyoruz kapının önünde ama ben sizi özlüyorum gitmek istemiyorum diye ağlıyo içeri girmesi için ikna edemiyoruz. Kapıda bekleyelim seni içeri gir güzel vakit geçir gel diyoruz ama kabul etmiyo. Biliyorum aklı bende evde kardeşlerinde kalıyo. Kardeşlerim annemin yanında ben neden burdayım beni buraya bıraktılar diye düşünüyo :KK43: off kızlar ne yapmalıyım lütfen bana bi yol gösterin hiçbişeyi kabul etmiyo 4 gündür dil döküyorum resmen. Göndermeyim istemiyosa diyorum ama bu sefer de 3üyle birden ilgilenemiyorum yaşı geldi arkadaş edinsin güzel vakit geçirsin istiyorum çok arada kaldım. Ne yapıyım? Nasıl yapıyım ?
Acaba hazır değil mi böyle bir sürece. Benim arkadaşımın oğlu gitmek istemedi 1 hafta ağlaya ağlaya gönderdiler baktılar olmuyor geri aldılar. Bir dahaki dönem kendi gitmek istedi güle oynaya gitti bu sefer.

Acaba hazır değil mi böyle bir sürece. Benim arkadaşımın oğlu gitmek istemedi 1 hafta ağlaya ağlaya gönderdiler baktılar olmuyor geri aldılar. Bir dahaki dönem kendi gitmek istedi güle oynaya gitti bu sefer.
Artık ben de öyle düşünmeye başladım bikaç gün daha deniycem bakalım gitmezse ben de kaydını aldırmayı düşünüyorum. Pandemi döneminde ben de gitmesini çok istemiyodum ama evde malum üç bebek istesem de yeterince ilgilenemiyorum ve bu duruma üzülmesini istemediğim için yazdırmiştım

Çocuklu resimlerinizi çıkarın eşinizle. Resimleri gösterirken bak ben bu resimde kreşe gidiyordum, çok mutluydum. Öğretmenimiz bize şu şarkıyı öğretmişti. Birlikte şarkı söyleyin. Eşiniz de kreşteki arkadaşlarımla şu oyunu oynamıştım desin. O oyunu oynayın birlikte. Aslında bu sohbetleri kreşe başlamadan iki ay önce tavsiye ederdim ama artık başlamış. İnşallah işe yarar

Artık ben de öyle düşünmeye başladım bikaç gün daha deniycem bakalım gitmezse ben de kaydını aldırmayı düşünüyorum. Pandemi döneminde ben de gitmesini çok istemiyodum ama evde malum üç bebek istesem de yeterince ilgilenemiyorum ve bu duruma üzülmesini istemediğim için yazdırmiştım
Özel kreşler pahalı bildiğim kadarıyla. O paraya oyun ablası falan tutsanız

Çok haklısınız ev bir süre sonra zaten yetmiyor bence zaten onlara ama çocuk işte anlatamıyor insan. Aslında onun için daha iyi ama işte😅

Bence ağlıyorsa yollamayın seneye veya sonraki seneler için okuldan sogumasin önyargı olusturmasin,zaten şu dönemde gitmesi de pek sağlıklı değil evde etkinlik yaptırın arkadaşi varsa onu çağırın onlara falan gönderin ama ağlayarak gitmesin bence,ne zaman hazırsa o zaman ister zaten,size biraz zor olacak belki ama akrabalarıniz yakınsa yardım isteseniz,anne kardeş abla görümce gibi kişiler arada alsa sizi dinlendirse biraz,çocuk için de sizin için de iyi olur

Çocuklu resimlerinizi çıkarın eşinizle. Resimleri gösterirken bak ben bu resimde kreşe gidiyordum, çok mutluydum. Öğretmenimiz bize şu şarkıyı öğretmişti. Birlikte şarkı söyleyin. Eşiniz de kreşteki arkadaşlarımla şu oyunu oynamıştım desin. O oyunu oynayın birlikte. Aslında bu sohbetleri kreşe başlamadan iki ay önce tavsiye ederdim ama artık başlamış. İnşallah işe yarar
Hangi iki ay? :) ben anlattıklarınızdan daha fazlasını 6 ay öncesinde yaptım hatta o dönemde okula gitmek istiyorum diye ağlıyodu. Şimdi de evde okul saati gelene kadar anne hadi gidelim anne okul saatim gelmedi daha diye sabırsızlanıyo ama okulun önünde de içeri girmiycem ama ben seni özlüyorum diye ağlıyo

Bence ağlıyorsa yollamayın seneye veya sonraki seneler için okuldan sogumasin önyargı olusturmasin,zaten şu dönemde gitmesi de pek sağlıklı değil evde etkinlik yaptırın arkadaşi varsa onu çağırın onlara falan gönderin ama ağlayarak gitmesin bence,ne zaman hazırsa o zaman ister zaten,size biraz zor olacak belki ama akrabalarıniz yakınsa yardım isteseniz,anne kardeş abla görümce gibi kişiler arada alsa sizi dinlendirse biraz,çocuk için de sizin için de iyi olur

Yakın çevremize gidiyo.işte annem kayınvalidem eltim.burakarda sıkıntı yok akşama kadar duruyo hatta.ama oralarda oynarken annemi özledim diye ağlamıyo.okula da kendisi gitmek istedi okula gitmek istiyorum artık diye ağlıyodu evde yazdırdık yazdırınca da böyle yaptı.ne yapacağımı şaşırdım ben de

Davranışları da çok değişti. Huy olarak zor bi çocuk. Kimle oynarsa oynasın oyunu bile yönetmek istiyo. Oynadığı kişiye benim istediğim gibi oynayacaksın gibi yönetmek istiyo. Cümleyi direk kurmuyo ama onun için baskı yapıyo. İstediği gibi olmazsa kızıyo. Evimizde hiçkimse yalan söylemez yalanın adı bile geçmez ama son 1 haftadır yalan söylemeye başladı. Örnek veriyim dolapta çikolata vardı ben evde yokken dolaptan alıp yemiş. Eşim annem izin verdi mi yemen için diye sormuş. Kızım da anneme sordum yiyebilirsin dedi demiş. Ama bana sormadı bile. Bunun gibi bikaç yalanı daha var. Günde iki kere yapıyo bu durumu. Eltimin kızıyla aynı yaşta ben ondan şüpheleniyorum. Çünkü bi kere de annemin haberi olmasın babamın haberi olmasın olayına takılmıştı. Kim öyle söylüyo diye sorunca eltimin kızını söylemişti. Bu gibi durumlar olunca oraya değil de kreşe göndermek istedim ama kreşe girmiyo kreşe gitmeyince eltime gitmek istiyo ama durum böyle olunca göndermek istemiyorum bu sefer de evde sıkılıyo. Eltim çok güzel ilgileniyo anneliği de çok iyi ama biraz şımarık yetiştiriyo çocuklarını. Ben yeri gelince ceza yöntemiyle yanlış hareketinin önünü kesmeye çalışıyorum. Eltim kızı ortalığı yıksa bile kılını kıpırdatmaz tamam yavrum falan

Kresin 4. Gunu cocugunuzu birakip gitmemelisiniz zaten. Kisa zamanlarla baslamali. Once gunde 1 saat sonra 1.5 saat vs gibi. Ilk hafta krese birlikte gideceksiniz orada oynarken sizi gorecek.

Bir de ayrilmasi kolay kisi yonetmeli bu sureci. Benim kizimi esim goturuyor. Alisma surecinde de o vardi.

Kresin 4. Gunu cocugunuzu birakip gitmemelisiniz zaten. Kisa zamanlarla baslamali. Once gunde 1 saat sonra 1.5 saat vs gibi. Ilk hafta krese birlikte gideceksiniz orada oynarken sizi gorecek.

Bir de ayrilmasi kolay kisi yonetmeli bu sureci. Benim kizimi esim goturuyor. Alisma surecinde de o vardi.
Biz de bahçede bekledik ordan ayrılmadık yani ilk gün ben gittim ikinci gün eşim gitti ama kapıdan içeri bile girmiyo ki bizi görmesin:)) kızım ben burdayım içerde eğlen öğren gel diyoruz ama imkanı yok kapıdan girmiyo

Yeterki girse bekleriz sıkıntı değil ama girmesi için bir türlü ikna edemiyoruz. Bizi dinlemiyo bile hayır ben girmiycem diye ağlıyo sadece

Biz de bahçede bekledik ordan ayrılmadık yani ilk gün ben gittim ikinci gün eşim gitti ama kapıdan içeri bile girmiyo ki bizi görmesin:)) kızım ben burdayım içerde eğlen öğren gel diyoruz ama imkanı yok kapıdan girmiyo
Tamam iste siz disaridasiniz o iceride sorun bu. Biz kizimi alistirirken iceride idik. Oynuyor arada gelip bakiyordu kontrol ediyordu. Ilk 1 hafta her geldiginde bizi gordu. 2.hafta yine beraber girdik sen dur biz hemem geliyoriz dedik. 45 dk sonra geldik geldigimizi haber verdik. Ertesi gun 1 saat. Ertesi gun 2 saat sonra 4 saat sonraki gun tam gun kaldi.
4 yasinda ki bir cocuk henuz zaman kavramini anlayamaz. Daha aciklayici anlatmali. Daha cok yaninda olmalisiniz.
Benim kizim 2.5 yasinda her seferinde soruyor ne zaman grleceksin diye. Sen simdi arkaslarinda oynayacaksin yemek yiyeceksin sonra uyuyacaksiniz
Uyanip tekrar yemegini yedikten sonra geleceğim diyoruz. Tamam diyor.

Kresiniz süreci doğru yonetemiyor.

7 aylık, 2 ve 4 yaşında çocuklarım var. Büyük kızım sürekli evde oyun ilgi istiyo. Haliyle her dk oyun da oynayamıyorum. Küçüklerin mama saati uyku saati yemekti temizlikti derken çok fazla vakit ayıramıyorum. Durum böyle olunc kızım da sıkılıyo evde. Bu durum beni çok üzüyo ve kreşe yazdırmaya karar verdik. Bugün 4. Gün ama kreşe gidene kadar gayet neşeli mutlu. Kapıya geliyoruz kapının önünde ama ben sizi özlüyorum gitmek istemiyorum diye ağlıyo içeri girmesi için ikna edemiyoruz. Kapıda bekleyelim seni içeri gir güzel vakit geçir gel diyoruz ama kabul etmiyo. Biliyorum aklı bende evde kardeşlerinde kalıyo. Kardeşlerim annemin yanında ben neden burdayım beni buraya bıraktılar diye düşünüyo :( off kızlar ne yapmalıyım lütfen bana bi yol gösterin hiçbişeyi kabul etmiyo 4 gündür dil döküyorum resmen. Göndermeyim istemiyosa diyorum ama bu sefer de 3üyle birden ilgilenemiyorum yaşı geldi arkadaş edinsin güzel vakit geçirsin istiyorum çok arada kaldım. Ne yapıyım? Nasıl yapıyım ?
bende oglumi geçen sene kreşe verdim daha doğrusu babası ben doğum yaptim ikinci bebekle zor olur diye yazdırmıştı zaten göndermeyi düşünüyorduk ama oğlum sabah yataktan kalkamıyordu gitmemek için yarım saat ağlıyordu gidince güzel vakit geçiriyordu ama gelimce çok yorgun üzgün oluyordu orda annemi çok özlüyorum onlar evde me yapiyor tarzi konuşmalar yapmış ve üstüne çok kötü hastalandi eve geldiginde ateşi 40 derece olmuştu bakmamışlar bile aylarca ateşli hastalıkla ugrastik kronik faranjit oldu ben çok pişman oldum keşke gondrmeseydik diye istemiyorsa zorlama canım ama yinede sen bilirsin.

bende oglumi geçen sene kreşe verdim daha doğrusu babası ben doğum yaptim ikinci bebekle zor olur diye yazdırmıştı zaten göndermeyi düşünüyorduk ama oğlum sabah yataktan kalkamıyordu gitmemek için yarım saat ağlıyordu gidince güzel vakit geçiriyordu ama gelimce çok yorgun üzgün oluyordu orda annemi çok özlüyorum onlar evde me yapiyor tarzi konuşmalar yapmış ve üstüne çok kötü hastalandi eve geldiginde ateşi 40 derece olmuştu bakmamışlar bile aylarca ateşli hastalıkla ugrastik kronik faranjit oldu ben çok pişman oldum keşke gondrmeseydik diye istemiyorsa zorlama canım ama yinede sen bilirsin.

Tamam iste siz disaridasiniz o iceride sorun bu. Biz kizimi alistirirken iceride idik. Oynuyor arada gelip bakiyordu kontrol ediyordu. Ilk 1 hafta her geldiginde bizi gordu. 2.hafta yine beraber girdik sen dur biz hemem geliyoriz dedik. 45 dk sonra geldik geldigimizi haber verdik. Ertesi gun 1 saat. Ertesi gun 2 saat sonra 4 saat sonraki gun tam gun kaldi.
4 yasinda ki bir cocuk henuz zaman kavramini anlayamaz. Daha aciklayici anlatmali. Daha cok yaninda olmalisiniz.
Benim kizim 2.5 yasinda her seferinde soruyor ne zaman grleceksin diye. Sen simdi arkaslarinda oynayacaksin yemek yiyeceksin sonra uyuyacaksiniz
Uyanip tekrar yemegini yedikten sonra geleceğim diyoruz. Tamam diyor.

Kresiniz süreci doğru yonetemiyor.
Kusura bakmayın içeri dışarı mevzusunu anlayamamışım :) pandemiden dolayı içeri almıyolar ve evet kreşimiz gerçekten süreci doğru yönetemiyor. Rehberlik hocası ilk gün geldi sadece sınıf öğretmeni zaten umrunda değilmiş gibi soğuk davranıyo. Bilmiyorum ben de arada kaldım açıkcası. Acaba kızım kendini güvende hissetmediği için mi böyle davranıyo yoksa aklı bende ve kardeşlerinde mi kalıyo? Bilmiyorum.. oysaki kreş yaşadığımız şehirde herkesin tavsiye ettiği memnun kaldığı bi kreş. Ama böyle davranmalarına anlam veremiyorum. Pazartesi günü kızımla gidip rehberlik hocasıyla görüşmeyi düşünüyorum. Ama ona da durumu nasıl anlatacağım konusunda tedirginim

Back
X