Hanım efendi ben hiç oyun gruplarına falan gitmesin yazmış miyim? Oyun grubu başka kreşte tüm gün olması başka bişey benim için. Size göre 3 yaşında kesin başlamalılardır bana göre başlamamalılar tüm gün olarak. O sizin fikriniz bu da benim.
Bir de "aman ben çok iyi anneyim de kızımın mahremiyetini her anneden çok önemsiyorum" gibi bir şey çıkmasın. Çünkü devlet memuru anneler var onlar bakacak kimse yoksa mecburen bırakıp dönmek zorundalar ya da maaşı iyi olan kariyer sahibi anneler var. Tabi ki herkes kendine göre kar zarar hesabı yaparak girişiyor bir şeylere.
Benim düşüncem de şu: tamam iş teklifi fena değil ama çok aman aman da değil. Belki 1 yıl sonra tekrar bulabileceğim şartlar. Onun için kızımı da kendimi de zora sokmaya değer mi düşüncesi içindeyim
Ben okul öncesi öğretmeniyim. Egitim Fak. mezunuyum. Teorik açıdan her ne kadar " erken eğitim" desek de, 3 yas çocuğu ile tam zamanlı okul öncesi eğitim, çok sağlıklı olmuyor maalesef. Bu yaş grubunda olacak en verimli, en kaliteli şey , bence ; düzenli aralıklarla oyun gruplarına götürmektir. Çocuğun öz bakım becerileri bile olmamış oluyor çünkü.
Ayrıca okul öncesi öğretmeni kalkıp kimsenin çocuğunun, çişine kakasına müdahale etmez. Anca özel kreş, özel anaokulu olması lazım. Onda da öğretmen müdahale ediyorsa, çok içinden gelerek yaptığını hiç düşünmem. Çünkü arkadaşlarımın yüzde 90'ı okul öncesi öğretmeni. Her türlü kurum da çalışan arkadaşım var..
Kamu sektöründe olan kadınlar ,2 yaşından sonra bakıcı ile devam edebilir diye düşünüyorum ben.
Tamamen kendi düşüncelerimdir.