Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam tersi de olabilir egitimciyim hanımefendi sosyallik parkta da çok güzel oluyor siz ısrarla okul da okul dediğiniz için açıklama yaptım. 3 yaşındaki çocuğa travma yasatmayin da . Şimdiden akademik başarı hırsına yenik düşmeyin. basarısiz da olsa ,çok çok başarılı da olsa sizin evladınız.öncelikle güvenli bağlanma çocuğun iyi hissetmesi.

Son düzenleme:
Suan israrimin faydasi olmayacagini farkettim sartlarimiz olgunlasmadi daha fazla ne kendim.ne de cocugum yipranmasina gerek yok bakalim onumuzdeki zamanlar da neler bizi bekleyecek yine mayis gibi sehir degisikligi konusu gundeme gelecek orada nasil adapte olacagiz ne tur imkanlarimiz olacak bakalim herseyin hayirlisi gercekten bazi seylerde israrci olmamak gerekiyor

Aynen öyle. Çünkü yıpranan çocuk oluyor siz anne baba olarak nedenini biliyorsunuz ama o 3 yaşındaki dünyasında nasıl kodlar bilmiyoruz.

Aynen öyle. Çünkü yıpranan çocuk oluyor siz anne baba olarak nedenini biliyorsunuz ama o 3 yaşındaki dünyasında nasıl kodlar bilmiyoruz.
Kesinlikle okulu sevmiyorm diyor simdi resmen durduk yere okul fobisi yasadik 4 gunde resmen stres sahibi olduk keske baktik ogretmenin gonlu yok ikinci gunden itibaren gitmeseydik

Kesinlikle okulu sevmiyorm diyor simdi resmen durduk yere okul fobisi yasadik 4 gunde resmen stres sahibi olduk keske baktik ogretmenin gonlu yok ikinci gunden itibaren gitmeseydik
Öğretmenin gönlü yok diye kodlanmissiniz.sizin çocuğunuzun diğer çocuklardan bir farkı yok ogretmen için.ali de Ayşe de Berk de sıradan cocuk-ogrenci onun gözünde. Ama şu kacinilmaz bir gerçek, dönemin başından beri gelen çocuklar artık kuralları öğrenmiş, etkinliklere adapte olmuşlardır. 3 yaş kritik bir dönem. bir cocuk ağlamaya başlar ve kurali-etkinligi reddederse diğer çocuklar da korkmaya istediği olmadığında ağlamaya , otoriteyi reddetmeye başlar. Hiç bir öğretmen de bunu istemez hele 2 ay kala.
O yüzden oyun kulübü yönünde verdiginiz karara "Bir talihsizlik yaşandı bitti nasıl telafi ederim" diyerek yeni başlangıç yapmanız lazim. Kolay gelsin.

Tesekkur ederim hersey daha iyi olur insAllah

ev almayi erteleyip cocugun sorununu cozmek daha mantikli degil mi? Birebir aynisini yasadik cunku ev umrumda olmamisti o anda sonra islerini topalayinca ev aldik .ikinci donem de problem olacak gibi duruyor oglunuz gitmek istemiyorsa sikinti

Konuda şeyi anlamadım. Burada çocukların 3 yaşından beri kreşe gitmesini ailesinin ona bir şey katamayacagini söyleyen veliler neden çocuğa yazık gitmesin yazmaya başlamış. Herkesin çocuğunu ayda 10 bin lira verip özel gönderecek maddi imkanları olmayabilir.

Bir suru kisiye tek ogretmen bakiyor dendi ustune cocuk aglamis,arka arkaya gonderip travmatize etmeye gerek yok .yeterince ilgili olmazsa okul ogretmen vs ilerideki egitim hayatini olumsuz etkiler diye dusunuyorum

Okul müdürüyüm.
2020 doğumlu sınıfımızın düzenini Ekim sonunda oturttuk, tüm çocuklarımızı alıştırdık ki içlerinden birinin annesi iki ay okulda bekledi.
Kasım başında yeni bir öğretmen almak zorunda kaldık onun da bu yaş grubunda çocuğu vardı.
Mecburen oryantasyona başladık.
Çocuğumuz biraz fazla serbest yetiştirilmiş, sınır almakta, kurallara uymakta zorlanıyor.
Bütün sınıfın düzeni alt üst oldu.
Ağlamayan çocuklarım ağlamaya başladı.
İşimin az olduğu günlerde odama alıp bizzat oyaladım ki diğer çocuklar etkilenmesin.
Annesine mecbur olmasak bu yıl evde kalsın, seneye tekrar deneyelim derdim.
Kısacası öğretmene kızmadım, özel okulda, sınıfta iki öğretmen, on çocukla, tam zamanlı PDR desteğiyle biz zorlandık, devlette daha zor bu işler.

Bir suru kisiye tek ogretmen bakiyor dendi ustune cocuk aglamis,arka arkaya gonderip travmatize etmeye gerek yok .yeterince ilgili olmazsa okul ogretmen vs ilerideki egitim hayatini olumsuz etkiler diye dusunuyorum
Ama her çocuk ilk gün ağlıyor zaten. Sadece 2 gün denemisler. Belki birkaç güne alışacak.

Siz burda yazılanlara bakmayın , malesef devlet kreşi öğretmenleri çalışmayı , uğraşmayı sevmiyor çocuğu kazandırayım alıştırayım inanın umurlarında değil. Ayrıca kreş çağı çocuğu yaşı ayla hitam edilir çünkü sınıflar 6 ay 6 ay olarak ayrılır . Bende aynı problemi yaşadim . Uğraşmak istemedi öğretmen ben dışardan sesini duyuyordum yanına gidip oğlum ağlama bile demedi . Özel okul kreşine verince o kadar güzel sarıp sarmalayip alıştırdı ki öğretmeni , yani devlet okulu anaokulu öğretmenlerine gerçekten batıyor 1 ay denenmiş alışamamış olsa rehberlik öğretmeni eşliğinde size bu teklif sunulabilirdi ama bu şekilde sizin yerinizde olsam cimere kesinlikle şikayet ederdim .

Ama her çocuk ilk gün ağlıyor zaten. Sadece 2 gün denemisler. Belki birkaç güne alışacak.
bizimkiler baslarken bir saat,iki saat,yarim gun seklinde baslandi aglamadilar o yuzden bence de pat diye gonderilse her cocuk aglar o konuda haklisiniz ama iste ogretmenin ozel ilgiye vakti yoksa cocuga travma olur

Bir eğitimci olarak da bir anne olarak da bakıyorum.
Anne olarak elbette okula gitmesini, enerjisini atmasını istiyorsunuz. Eğer çalışıyorsanız da gitmesi elbette sizin için bir zorunluluk. Ancak çalışmıyorsanız 2 ay daha dişinizi sıkıp 2.dönem itibariyle daha keyifli bir sürece girebilirsiniz. 2 ay boyunca da oyun gruplarından destek alarak çocuğunuzun siz olmadan sosyalleşmesini destekleyerek okula hazırlayabilirsiniz.
Bir eğitimci olarak ise şunu söyleyebilirim. Dönemin ortasında gelen uyumu tam sağladığımız anda sınıfa yeni gelen bir çocuk sınıfa/okula karşı uyum sağlayamıyorsa davranışlarını destekleyeceğiz derken sınıfın eğitimi geriliyor. E bir de bu çocuklar okul öncesi çocuk annesinden ayrıldığı için ağlayan bir çocuk hepsinin ağlamasına sebep olacak. Sınıfın tüm kontrolü elden kaçacak.
Bu noktada devlet/özel farketmez durum bu. Okul öncesi kurumlarda rehber öğretmen desteği varsa belki onunla konuşarak adaptesi sağlanabilir.

Yine de çalışmıyorsanız zorla değil de sevdirerek oyun kulüpleri ile eğitim hayatına başlamanız daha iyi olacaktır.

Sonunda anlayan cikti ozeldeki ogretmende devltteki pamuk prenses mi oda.babasinin hayrina maas almiyo benim esimin yeni dogu gorevinden geldim cocugumla 8 ay yasayabildm dogumuna bile 1 gun sonra gittim.banane ya benden bu kadar diyemiyorsa ogrermenin de en azindan 1 hafta 10 gun sabretmesi gerekirdi
Cogu memur yalnizca atm memuru benim gelimim de arkadasim da pgretmen gercekten ogrencinin derdiyle dertleniyorlar

bizimkiler baslarken bir saat,iki saat,yarim gun seklinde baslandi aglamadilar o yuzden bence de pat diye gonderilse her cocuk aglar o konuda haklisiniz ama iste ogretmenin ozel ilgiye vakti yoksa cocuga travma olur
Sartlar.olgunlasmadi resmen kendi namima.konusayim 4 gunde ayriksi ot gibi hssettim benim bile ayagim geri geri gdiyordu yahu kadin her aglamasknda alin gidin basima.agritmayin dusjncesiyle cocuk kucuk(ilk basta boyunu kastetti bende evet 4 cm.yasitlarimdan kucuk detince eylul dogumlu demeye basladi ee okula da eylul itobaroyle.3 yas olanlar aliniyo hepsi bahane )bide bunlari cocufun yaninda diyo bjnlari surekli amentu gibi bana diyene kadar cocjkla ilefisime gec 4 cuma basladik pzt sali gittik persmbe de son gidisimiz oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…