- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Posedion25
-
yaptığın işi sevmeden başarılı olunabilir sanıyorsun.Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi
Ahlaki amaçlar taşımayabilirsiniz,tamamen ticari amaçla açıp o minvaldede ilerleyebilirsiniz ama maddi kaygılarla eğitimci olup işini yapmaktan hoşlanmayan bir eğitimci o işe yatırım yapmıyor,saatlerini satıyor,karşılığında maaşını alıyor,onada yaptırımları olabilir ama o sizin etkileneceğiniz kadar etkilenmez maddi anlamda çünkü sorumluluğu minimumda. Bir sınıfın sorumluluğunu taşır o bahsettiğiniz eğitimci,siz tüm okulun sorumluluğunu taşırsinız. Hatta o eğitimci çocuğa kötü davransa yada o çocukla ilgilenmiyorken çocuk düşse bir yeri kırılsa (iyi ihtimalle daha kötüsüde olabilir) ilk muhattap siz olursunuz. Sizin kurumunuzun adı çıkar,en büyük zararı siz görürsünüz.Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi
Hayırdır sen ?Ee ne farkeder bu diplomalardan biri var mi elinde? Varsa 5000 lira kardasin ne diyim. Her halukarda bu bolumle alakan yok gibime geliyor
Ben de ilgili olucamyaptığın işi sevmeden başarılı olunabilir sanıyorsun.
seçtiğin iş meşakkatli iş.
büyük fedakarlıklar isteyen bir iş.
sanırım bu konuyla yakınen hiç alakan olmadı.
benim alakam veli boyutunda idi.
ancak onlarca yer gözlemledim.
kurumun sahibinin ve öğretmenlerinin tutumu ilgisi ilk başta tarttığım özellikti.
sen kurucu ol,yanına bu işten anlayan sağlam insanlar bul ama:))
çok hoşşsun.Ben de ilgili olucam
Onlar benim para kaynağı m tabiki ilgili olucam
Şaka yapıyorum bu arada
Bu dediginiz yer Çekmeköy/Ümraniye civarinda mi acaba? Aynı durumda birini taniyorum da, dunya cok mu kucuk diyecektim :)
Yok baska bir sehirdeyiz biz :)
benim de tanıdığım çekmeköydeki 10 yıllık kreşini devretmeye hazırlanıyor da ondan sordum :)
Ben kesinlikle yapamazsin demedim diploma lazim dedim . Diploma cesidini arttirmislar okul acmak icin ee?? Okul acip onu basarili yapmak buyutmek icin bence isi bilmek lazim psikoloji yerine cocuk gelisimi ya da okul oncesi ogretmenligi oku bence.Hayırdır sen ?
Niye bu kadar tepki ??
Psikoloji okucam ikinci üniversite dedim ama.. sen de yapamazsın kesinlikle deyince böyle yazdım.
Aslında ben de eğitimci sayılır im akademisyen-hukukcuyum. Ama çocuklarla muhatap olan mudur değil ya. Öğretmen iyi olsa yeterli samki
Sadece hangi hukuk fakültesi olduğunu sordum. Açıklama yapmanızı gerektirecek birşey değildi sorum. X Üniversitesi Y anabilim dalı gibi.Bak canım ben kendi meslegimi tabiki gençlere rehberlik amacıyla yapıyorum inan bu konuda da iyiyim fakat kurucusu olacağım bi isletme için böyle ahlaki bi amaç tasimam yersiz. Ana sınıfı öğretmeni olsam anlıyorum sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?