- 29 Mart 2024
- 166
- -57
- 29
-
- Konu Sahibi ikicocukannesiyim
Biraz daha açarmısınız montessori olan kısmıValla yeğenim montesori okulunda yaşadıklarından aylarca terapi aldı, zorba aile zorba çocuk sessiz öğretmen ve etkinlik sürecinin doğru yönetilememesi mahvetti şimdi içim ürperiyor montesorri dediler mi.
Çocuk kendini parçalıyordu gitmicem diye, e bizler ne deriz gitsin alışır
Şimdi güle oynaya devlet okulunda şahane bir öğretmeni var çocuk kendine geldi.
Biraz daha açarmısınız montessori olan kısmı
Siz ev hanımıysanız tam gün vermenizin ne anlamı var , çocuk için çok zor yani verilen parayı geçtim. 4 yaşına girince devlet ana okulu bakarsınız yarım gün zaten öğlenci oluyorlar. Ev hanımlarının evde rahat etmek için çocuklarını tam gün okullara vermeside yeni çıktıOğlum haziran ayinda 3 yaşında olucak , eylul gibi de 3.5 a yaklasicak sosyalleşmesi için anaokuluna göndermek istiyorum fakat senelik 170 bin ₺ dediler aylık 16,500 ₺ ödemesi var yani eşim memur bu bütçemizizora sokucak bi rakam ama zamlarla falan zorlansakta yapabiliriz belki diyor bi tarafimiz.okul montessori okulu yani sevdiğim bir eğitim şekli var içime siniyor. onun disinda böyle çevremizdeki diğer uygun fiyatli yerlere baktığımda şuan 10 bin ₺ tam gün ama bu şimdiki fiyatları eylülde haliyle oralarda zam yapicak. / çok kararsizim 1 yaşında bir oğlum daha var ikisine aynı anda yetemiyorum yani en azından sabahtan küçük oğluma vakit ayirsam işlerimi halletsem kalan vaktimdede büyük oğlumla daha kaliteli vakit geçirebilirim diyorum ama artıları eksileri neolur tecrübeli annelerden tavsiye bekliyorum
Evde rahat etmek için mi ? Yahu bir yaşında bir bebeğim daha var diyorum ben bebeğim doğmadan önce tüm gün çocuğumla ilgilenip ona etkinlikler yaptıran oyunlar oynatan bir anneydim ama küçük oğlum buyudukce ikisinin de etkinlik oyun anlayışı farklı olduğu için kendimi yetersiz hissetmeye başladım ( ekstra ev işleri yemek vs ) de var sonuçta. Ben burda oğlum kaliteli zaman geçirsin sosyallessin diye düşünürken ( kendi rahatını düşünen bi tip oldum iyi mi şaka gibiSiz ev hanımıysanız tam gün vermenizin ne anlamı var , çocuk için çok zor yani verilen parayı geçtim. 4 yaşına girince devlet ana okulu bakarsınız yarım gün zaten öğlenci oluyorlar. Ev hanımlarının evde rahat etmek için çocuklarını tam gün okullara vermeside yeni çıktı
Size ne ?Siz ev hanımıysanız tam gün vermenizin ne anlamı var , çocuk için çok zor yani verilen parayı geçtim. 4 yaşına girince devlet ana okulu bakarsınız yarım gün zaten öğlenci oluyorlar. Ev hanımlarının evde rahat etmek için çocuklarını tam gün okullara vermeside yeni çıktı
Evet ama onlarda bu yıl 10 binden basliyordu, Eylül fiyatları en az 13-14 olucakBağımsız anaokulları 3 yaş alıyor. Çevrenizde vardır mutlaka. Montessori okulları kuş kondurmuyor, sadece moda olduğu için şu ara tercih ediliyor ve fiyatları yüksek tutuyorlar.
Evet bende yuzmeye ilgisi çok fazla olduğu için ona da yönlendirmek istiyorum ama işte arkadaş sosyalik ilişkileri de gelişsin istiyorum , ama şuan bu fiyatları ödersek ? 1 buçuk yaşındaki küçük oğlum için 1,5 sene sonra onu da göndermek zorunda hissedicem ve ikisiyle baş etmemiz neredeyse mümkün olmayacak gibiTek memur maaşıyla bu fiyatı nasıl ödeyebilirsiniz ki? Mesela ben ortanca oğlumu 2,5 yaşında müzik okuluna göndereceğim. Müziğe yeteneği çok fazla olduğu için. 4 yaşında da abisinin gittiği okula inşallah. Siz de böyle bir şey yapabilirsiniz, haftada 2-3 gün.
Devlet 4 yaş alıyor muBu yaş için tam gün çok fazla. Bu yaştaki çocuklar annelerini özlüyor. Bana 4 yaş çocuğumu verirken bile devlet okulundaki öğretmen böyle söylemişti. Gerçekten de tam gün sınıfları hep problemliydi.
Devlet bu yaş gurubunu almıyor kiValla çocuğu devlet anaokuluna verip cebinizde kalan paranın küçük bir kısmıyla kendiniz etkinlik yapsanız daha iyi.
Bizim burda devlete bağlı bağımsız anaokulu var 3 yaştan beri alıyor, sizin semtinizde de vardır araştırabilirsiniz ücreti de gayet makul mesela şu an yarım gün 2,5 tam 4,5 civarı.Devlet 4 yaş alıyor mu