Kreş mi evde bakım mı?

yavsan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
88
60
288
Arkadaşlar merhaba. Kızım 2012 aralık doğumlu yani 4 ay sonra 4 yaşını bitirip 5 yaşına girmiş olacak.
Kendim öğretmenim 3 yıldır annem baktı. Sağolsun çok ilgilidir araları çok iyi. Zaten benimde okulumun öğlene kadar olduğu ya da boş günümün olduğu zamanlar oldu. Bu bakım 5 gün 8-5 olmadı hiç. Ya öğlen geldim ya da en geç 3 de .
Bu sene kreşe gitsin istedik. 1 hafta oldu başlayalı ama çok tepki verdi. Normal ağlama olsa alışır diyeceğim. Resmen gece gitmeyecegim diye sayıkliyor. Gittikten sonra kameradan izliyorum önce durgun sonra oynuyor.
Evde kalsa tv izleyecek kreşte bir sürü etkinlik yaptılar. Peynir hiç yemez orada yemiş tadı çok güzel dedi.
Kusura bakmayın kafam çok karışık yazı da öyle oldu. Ne yapayım sizce mutsuz olmasına istemiyorum

Eşit: şu an ağlayarak yazıyorum bu satırları. Başaramadım maalesef kızımı alıştıramadım. Çocuk o kelimeyi duyunca resmen sinir krizi geçiriyor. Yalvarıyor resmen ne olur beni göndermeyin diye. Sabredecektim ama rüyasında '' matarami verin ben anneme gideceğim" diye sayiklayinca korktum.
İşe giderken de arkamda gönlü kırık 3.5 yaşında bir çocuk bırakmak istemiyorum.
Evet çok iyi olacaktı kreş çok üzgünüm ama olmadı. İlkokuldan önce 3 yıl gideceği yerden nefret etmesin istedim. annelik iç güdülerine güven dedi bir arkadaşım Allah utandırmaz inşallah. Hakkınızı helal edin

Son düzenleme:
Benim cocugum henüz o yasda degil krese de gitmiyor ama kresin daha saglikli oldugunu düsünüyorum evde yalniz kalmaktansa. Kres cocuklarin sosyallesmesi icin cok iyi bir sey. Benim cocugum 3 yasinda krese baslicak. Bana kalirsa siz gec bile kalmissiniz ondan kiziniz alisamadi

Kred daha iyi bence. Diger insanlarla iletisim becerileri olsun, el becerileri olsun, enerjisini atmak olsun her sekilde daha iyi.

Tabiki kreş.4 yaşında çocuğun artık sosyalleşmesi gerek,belli kurallar içinde büyümesi arkadaş edinmesi,yaşıtlarıyla oynaması gerek...elbet ilk haftalar ağlayacak hatta sık sık hasta olacak,ama asla taviz vermeyin ve devam etmesini sağlayın.meyvelerini sonra topladığınızı göreceksiniz

Bu yaşta sosyalleşmesi lazım çocuğun. Ağlar ağlar alışır. Benimki öyle oldu. Kreşte sevdiği şeyler neler öğrenin, arkadaşlarının isimlerini sorun. Teşvik edin çocuğunuzu. Siz rahat olun, çocuk sizdeki rahatlığı görüp öyle gitsin kreşe.öğretmenim diyorsunuz kendi okulunuzu, öğrencilerinizi anlatın, senin yaşında hepsi kreşe gitmiş şimdi büyüdüler benim sınıfımdalar vs. Olayı heyecanlı hale getirmeye çalışın. Ben bu saydığım şeyleri tek tek yapmak zorunda kalmış biri olarak zamanla benim kızımda işe yaradığını söyleyebilirim.

Oglumda o yasda basladi bizde bi 10 gun cok zorlandik agladi hep gitmicem diye.servise zor veriyordum.oraya gidince gayet mutlu oluyordu.hic taviz vermedik konustuk oraya gitmesi gerektigini soyledik.arada kresten gelince eger o gun sorunsuz gittiyse ufak oduller verdik ona alisana kadar.hem ben calismiyorum ev hanimiyim 3 yil krese gitti.bu sene nasipse 1. Sinifa basliyacak.

Kreş bence de.
Ben çalışan anneleri destekliyorum.
Valla ben kreşte büyüdüm.
Bizim zamanımızda tek tüktü.
Hiç de annemin yokluğunu falan aramadım.
Şimdiki kreşler kaç dil birden öğretiyorlar bir de.

Kreşe giden çocuklar paylaşımcı ve daha sosyal oluyor bana göre
Ağlaması normal çünkü düzeni ve rahatı bozuldu.
Siz istikrarlı olursanız kreşe alışma süresi daha kısa sürer
Yelkenleri hemen suya indirmeyin :)

Kendi çalıştığınız okulunuzda anasınıfı yok mu? Size yakin olursa belki bu denli tepki göstermez.

Kred daha iyi bence. Diger insanlarla iletisim becerileri olsun, el becerileri olsun, enerjisini atmak olsun her sekilde daha iyi.
Ben de öyle düşünüyorum aslında ama onu mutsuz görünce ne düşüneceğini şaşırıyor insan

İnşallah en kısa sürede atlatırız

Teşekkür ederim desteginiz için

İnşallah başarılı oluruz

Kizinizin yasi kres icin uygun ama alismasi suresi biraz sancili gececektir. Bir de kreste sizin goremediginiz alanda neler oluyor o onemli. Gece gitmeyecegim diye sayiklamasi bana olumlu dusundurmedi acikcasi. 2-3 sene once kreste calismistim, psikologum. Kendi cocugumu mecbur kalmadikca krese yollamayi dusunmuyorum ben. Eski usul bi sene anaokuluna gitmesi yeterli, eger yeterli arkadasi ve sosyal ortami varsa tabii

benim kardeşim kreş yaşı gelmiş olmasına rağmen uyum sağlayamadı. gitmek istemedi, ağladı, ateşlendi, kustu. annem babam öğretmenlerinin de yönlendirmesiyle göndermeye devam ettiler. daha sonra çocuk sıkıntıdan zona çıkardı. daha sonra saçları döküldü. bazen de kendisi tutam tutam yoldu. resmi bir kurumdaki pedegog duygusal anlamda hazır olmadığını, her çocuğun bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimin aynı seyirde gitmeyeceğini söyledi. ( aramızda 8 yaş var, hatırlıyorum, detayları annem biz büyüdükten sonra anlattı bize) sonra kreşten aldılar ve o yıl evde babannemle kalmaya devam etti. bir yıl sonra tekrar verdiler ve hiç bir sorun yaşamadı. çocuğunuzu gözlemleyin. belki geçicidir ama kardeşimdeki gibi fiziksel tepkiler de vermeye başlarsa düşünün derim. kolay gelsin.

Kreşe verme nedenimiz anneannesi ile mutlular ama arkadaşı yok. Tek yaptığı tv izlemek kendi başına oynamak. Bir süre sonra anneanne ya da bakıcı yetmiyor sanırım. Siz daha iyi bilirsiniz ama arkadaş edinse daha iyi olur diye düşündük. Bir de hep baskin olmak herkesi yönetmek istiyor. Paylaşmayı bilmiyor.
Kreş içinse kameralar var ve bayagi bir izledim. Sulu boya yaptı dans etti, şarkı söyledi. İçeride mutsuz görünmüyor.
Çabuk vazgeçmek de istemiyorum. Off kafam çok karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…