Kreş mi bakıcı mı?

Selam arkadaşlar. Eylül ayının sonunda, iki yaşına girecek bir oğlum var. Eylülde işe başlamam gerekiyor. Aileden bakabilecek kimse yok. Annem farklı bir şehirde. Kayınvalidenin de başka sorumlulukları var. Kreş ve bakıcı arasında kaldım. Artı ve eksilerini düşündüğümde, kreş ortamında düzenli ve akranlarıyla birlikte olmasının gelişimine katkısı olacağınıa düşünüyorum. Ama ne yazık ki kreş için çok küçük geliyor. Henüz anlaşılır cümle kuramıyor. İsteklerini anlatabilir belki ama net ifade edemez. Bakıcı konusunda ise, bulunduğumuz ilde bakıcı ücretleri çok yüksek ve malesef güven konusunda problem yaşayacağımı düşünüyorum. Bir yandan da en az üç yaşına kadar, kendi evinde, kendi düzeninde olması daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var hanımlar zira kafam çok karışık. Şimdiden teşekkür ederim.
Eğer net olarak kendini ifade edemiyorsa kesinlikle bakıcı derim. Evet akranlarıyla iletişim kurması oynaması fln çok faydalı ama kendini tam olrak ifade edemeyen bir çocuk için bu ters tepebilir kendini geri çekebilir ve kendini savunamayabilir o yüzden ben en azından tam olarak kendini ifade edebilene kadar cocukların evde bakılmasından yanayım🤷🏼‍♀️

Kızım 31 aylıkken kreşte aldı tuvalet eğitimini. Şuan 3,5 yaşında. Öğretmenler bizden daha bilinçli bu konuda, kaç çocuğa aynı eğitimi vermişler düşünün, deneyimleri oldukça fazla. Biz hiç sorun yaşamadık. Gayet keyifli, mutlu, istekli bir şekilde 4-5 günde bıraktı bezi. Önemli olan güvenilir bir yer olduğuna emin olmanız.
Çok sevindim bebeğiniz adına. Umarım bizde böyle sorunsuz atlatabiliriz.

Eğer net olarak kendini ifade edemiyorsa kesinlikle bakıcı derim. Evet akranlarıyla iletişim kurması oynaması fln çok faydalı ama kendini tam olrak ifade edemeyen bir çocuk için bu ters tepebilir kendini geri çekebilir ve kendini savunamayabilir o yüzden ben en azından tam olarak kendini ifade edebilene kadar cocukların evde bakılmasından yanayım🤷🏼‍♀️
Aslında şöyle, tabi ki kelime kelime söylüyor ama net cümleler kuramıyor.

Çalışma saatleriniz Nasıl

Yani iki yaş için 8-18 kreş fazla olabilir

Oğlum 25 aylık yarım gün kreşe başladı 30 ay sonrası tam güne geçti

Sizin çalışma saatleriniz fazla ise evde bakıcı değerlendirebilirsiniz 36 ay sonrası kreşe devam eder

Çalışma saatleriniz Nasıl

Yani iki yaş için 8-18 kreş fazla olabilir

Oğlum 25 aylık yarım gün kreşe başladı 30 ay sonrası tam güne geçti

Sizin çalışma saatleriniz fazla ise evde bakıcı değerlendirebilirsiniz 36 ay sonrası kreşe devam eder
8_12.30 ya da 13_17.30 şeklinde daha net değil ama yarım gün olacağı kesin.

Aslında şöyle, tabi ki kelime kelime söylüyor ama net cümleler kuramıyor.
Yani tabi sizin bileceğiniz bişey ama daha çok küçük bence, cümle bile kuramıyor. Benim oğlum 23 aylık şu an yani evet arkadaş istiyor ama tüm gün kreşe bırakacak kadar hazır oldugunu düşünmüyorum oğlumun... ayrıca yinede kreşe verecek iseniz tam gün değildir umarım birden çocuk neye uğradığını şaşıracak. İlk bir yıl yada bir dönem yarım gün sonra tam gün tavsiye ederim...

Bakici diyorum bence çocuklar 3 yasina kadar ev olmalilar bir de kreste sürekli hasta olacak 1 yil icin bakici bulun 3 yasinda krese verin

Yani tabi sizin bileceğiniz bişey ama daha çok küçük bence, cümle bile kuramıyor. Benim oğlum 23 aylık şu an yani evet arkadaş istiyor ama tüm gün kreşe bırakacak kadar hazır oldugunu düşünmüyorum oğlumun... ayrıca yinede kreşe verecek iseniz tam gün değildir umarım birden çocuk neye uğradığını şaşıracak. İlk bir yıl yada bir dönem yarım gün sonra tam gün tavsiye ederim...
Teşekkür ediyorum değerli görüşleriniz için.

daha kucuk yaslarda cocugu olup calisan anneler krese vermiyormu acaba onlarin ki oyun evi falanmi

kesinlikle güvendiğiniz içinizin rahat ettiğine karar verdiğiniz bir kreş. benim kızım 2 yaşında başladı konuşmuyordu emiyordu a ama 20 günde alıştı. kendi yemeğini yiyor, konuşmaya başladı bezide kreş desteğiyle bıraktk şuan 2.5 yaşında ama kendi ayakları üzerinde durabiliyor çok şükür. ama kreş güven vermeli mesela ben online izleyebiliyorum müdürü çok bilgili ve tecrübeli öğr güveniyorum

Oglum 2 yasinda basladi krese. Tuvalet egitimini de kreste aldi. Konusmasi da gelisti. Kres bana daha mantikli geliyor.

kesinlikle güvendiğiniz içinizin rahat ettiğine karar verdiğiniz bir kreş. benim kızım 2 yaşında başladı konuşmuyordu emiyordu a ama 20 günde alıştı. kendi yemeğini yiyor, konuşmaya başladı bezide kreş desteğiyle bıraktk şuan 2.5 yaşında ama kendi ayakları üzerinde durabiliyor çok şükür. ama kreş güven vermeli mesela ben online izleyebiliyorum müdürü çok bilgili ve tecrübeli öğr güveniyorum
Hangi ildesiniz acaba?sorun olmazsa kreş adını özelden gönderebilir misiniz aynı şehirdeysek eğer?

derin sularda derin sularda bu konu hakkında sizinde görüş ve önerilerinizi önemsiyorum. Müsait olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim.
Eve kamera sistemi kurdurup,
referanslı bir bakıcı bulmanızı öneririm.
Ben 36 aydan önce,ciddi bir mecburiyet yoksa,
çocuğun kendini güvende hissettiği ve alışık olduğu ortamda bakılmasını doğru bulanlardanım.
3-4 yaş arasında da okul öncesi eğitime yarım gün devam etmeyi daha uygun buluyorum.
Kendi oğlumda ve yeğenimde bu şekilde
bir düzen sürdürdük.
Yeğenim önümüzdeki Eylül'de 48 ayını doldurmuş olarak tam gün eğitime dahil olacak.
Bu yıl sabahtan anaokulu,öğleden sonra bakıcı düzeninde devam etti.

Bu arada kreş almaz diyen arkadaşlara bilgi olsun diye yazıyorum.
Kreşler Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olup 0-2 yaş arasına bakım verir.Bezli bebek alınır.
Ortalama 8 çocuğa bir bakıcı düşer.
Gündüz Bakımevleri yine aynı bakanlığa bağlı olarak 24-69 ay arasına bakım ve eğitim verir.
Nadiren iki kurumun birleşik olduğu Kreş ve Gündüz Bakımevi statüsündeki kuruluşlar da ayrı katlarda
0-69 aylık çocukları kabul eder.
Anaokulları ise MEB'e bağlı olup 36-69 ay arasındaki çocuklara bakım hizmeti ve eğitim verir.

Eve kamera sistemi kurdurup,
referanslı bir bakıcı bulmanızı öneririm.
Ben 36 aydan önce,ciddi bir mecburiyet yoksa,
çocuğun kendini güvende hissettiği ve alışık olduğu ortamda bakılmasını doğru bulanlardanım.
3-4 yaş arasında da okul öncesi eğitime yarım gün devam etmeyi daha uygun buluyorum.
Kendi oğlumda ve yeğenimde bu şekilde
bir düzen sürdürdük.
Yeğenim önümüzdeki Eylül'de 48 ayını doldurmuş olarak tam gün eğitime dahil olacak.
Bu yıl sabahtan anaokulu,öğleden sonra bakıcı düzeninde devam etti.

Bu arada kreş almaz diyen arkadaşlara bilgi olsun diye yazıyorum.
Kreşler Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olup 0-2 yaş arasına bakım verir.Bezli bebek alınır.
Gündüz Bakımevleri yine aynı bakanlığa bağlı olarak 24-69 ay arasına bakım ve eğitim verir.
Nadiren iki kurumun birleşik olduğu Kreş ve Gündüz Bakımevi statüsündeki kuruluşlar da ayrı katlarda 0-69 aylık çocukları kabul eder.
Anaokulları ise MEB'e bağlı olup 36-69 ay arasındaki çocuklara bakım hizmeti ve eğitim verir.
Teşekkür ederim değerli görüşleriniz için.

X