Kreş mi bakıcı mı?

Nowaybabe

Popüler Üye
Pro Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
3.082
17.633
Selam arkadaşlar. Eylül ayının sonunda, iki yaşına girecek bir oğlum var. Eylülde işe başlamam gerekiyor. Aileden bakabilecek kimse yok. Annem farklı bir şehirde. Kayınvalidenin de başka sorumlulukları var. Kreş ve bakıcı arasında kaldım. Artı ve eksilerini düşündüğümde, kreş ortamında düzenli ve akranlarıyla birlikte olmasının gelişimine katkısı olacağınıa düşünüyorum. Ama ne yazık ki kreş için çok küçük geliyor. Henüz anlaşılır cümle kuramıyor. İsteklerini anlatabilir belki ama net ifade edemez. Bakıcı konusunda ise, bulunduğumuz ilde bakıcı ücretleri çok yüksek ve malesef güven konusunda problem yaşayacağımı düşünüyorum. Bir yandan da en az üç yaşına kadar, kendi evinde, kendi düzeninde olması daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var hanımlar zira kafam çok karışık. Şimdiden teşekkür ederim.

Henüz anne değilim ama kreş çocukların gelişimine çok fazla katkı sağlıyor.
Hem arkadaşlık kurmayı ve paylaşmayı öğrenir. Bakıcıya bunları öğrenemez. En iyisi güzel bir kreşe göndermek canım.

Konuşabiliyor,derdini anlatabiliyor olsa kreş derdim kesinlikle ama bu durumda bakıci mantıklı görünüyor.
Eve kamera sistemi kurmayı ve bunu bakıciyla paylaşmayi unutmayın derim şayet bakıcıya bırakacak olursanız.

Henüz anne değilim ama kreş çocukların gelişimine çok fazla katkı sağlıyor.
Hem arkadaşlık kurmayı ve paylaşmayı öğrenir. Bakıcıya bunları öğrenemez. En iyisi güzel bir kreşe göndermek canım.
O yönden baktığımda bende kesinlikle kreş diyorum. Teşekkürler desteğiniz için.

Kreş çok küçükse ve tuvaletini söyleyemiyorsa kabul etmiyor diye biliyorum. Evde bakıcı arkadaşların söylediği gibi şuan için daha mantıklı fakat işte güven de olmuyor. Kamera sistemi pahalı gelirse bile, göstermelik sahte kameralardan takın ki çekinip kötü bir şey yapamasın derim.

Konuşabiliyor,derdini anlatabiliyor olsa kreş derdim kesinlikle ama bu durumda bakıci mantıklı görünüyor.
Eve kamera sistemi kurmayı ve bunu bakıciyla paylaşmayi unutmayın derim şayet bakıcıya bırakacak olursanız.
Evet onu da düşünmüyor değilim. Değerlendiricem teşekkür ederim.

bende seneye bahara doğru vericem kreşe 26 aylık olmuş olacak ,artık evde bakıcıda olsa yetemez ,çocuk arkadaş istiyor oyun istiyor ,şuan kim bakarsa baksın kreş gibi olmayacak ,uykusu yemek saati ,bakıcıya verseniz bir süre alışacak tekrar kreş düşüneceksiniz çocuk ikilem yaşayacak ,belki bakıcıyla anlaşamayacaksınız değişecek çocuk başka birine alışmak durumunda kalacak ,her gelen farklı düzen oluşturacak uzar gider bu böyle ,

Kreş.
Ama krese verirken sunu da unutmayın, çocuklar ilk krese başladıkları yılın yarısını hasta geçirir
Hasta olduğunda iş durumunuz nasıl olacak? Evde kim bakacak?

bende seneye bahara doğru vericem kreşe 26 aylık olmuş olacak ,artık evde bakıcıda olsa yetemez ,çocuk arkadaş istiyor oyun istiyor ,şuan kim bakarsa baksın kreş gibi olmayacak ,uykusu yemek saati ,bakıcıya verseniz bir süre alışacak tekrar kreş düşüneceksiniz çocuk ikilem yaşayacak ,belki bakıcıyla anlaşamayacaksınız değişecek çocuk başka birine alışmak durumunda kalacak ,her gelen farklı düzen oluşturacak uzar gider bu böyle ,
Aynen öyle. Bazen sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için biz bile yetersiz kalıyoruz. Arkadaş istiyorlar.

Kreş.
Ama krese verirken sunu da unutmayın, çocuklar ilk krese başladıkları yılın yarısını hasta geçirir
Hasta olduğunda iş durumunuz nasıl olacak? Evde kim bakacak?
Öyle bir durumda babası bakabilir diye düşünüyorum. Onun işi daha esnek benimkine göre.

Kreş için küçükmüş:/ 2 yaş gerçekten anneden ayrılmak için çok erken 2 buçuk olsa o bile çok çok iyi ama maalesef annelik izni 2 yaşına kadar.
Güvenebileceğiniz bir kreş varsa ben kreş diyorum yine de. 2 ayda çok anlamlı bir fark olabilir dil gelişiminde.

Kızım da 2 yaşında başladı kreşe. Bir kreşte, bu işin okulunu okumuş eğitimcilerin eşliğinde, yaşıtlarıyla sosyalleşip, dolu dolu zaman geçirmeyi, asla evde bakıcıyla kalma seçeneğiyle kıyaslamazdım şahsen. Küçük çocukların kreşe gidip gelmesinde dert ettiğim tek şey trafikte uzun süre kalmalarıdır. Eğer evinize yakın kreş varsa, bu da sorun olmaktan çıkar.

Tuvalet eğitimini aileden almaması, ilerde bir sorun yaratabilir mi peki? Çünkü tuvalet eğitiminin kişilik oluşumunda önemli bir rol oynadığını biliyorum.
Kızım 31 aylıkken kreşte aldı tuvalet eğitimini. Şuan 3,5 yaşında. Öğretmenler bizden daha bilinçli bu konuda, kaç çocuğa aynı eğitimi vermişler düşünün, deneyimleri oldukça fazla. Biz hiç sorun yaşamadık. Gayet keyifli, mutlu, istekli bir şekilde 4-5 günde bıraktı bezi. Önemli olan güvenilir bir yer olduğuna emin olmanız.

X