yardmcı öğretmen ararsan ben buradayım cnm
Kızlar,bir kaç zamandır ablamla birlikte bi kreş açmayı düşünüyoruz.Çok iyi Planlarımız-projelerimiz var fakat bi kreş yada çocuk yuvası açmanın ne gibi şartları vardır bilmiyoruz. Biraz araştırma yaptım ama bulamadım. Belki burda kreşi olan birileri vardır ve bana yardımcı olabilirler.İyi haberlerinizi bekliyorum..
cnm ben sosyal hizmet uzmanıyım özel kreşler sosyal hizmetlere bağlı bir de devlete bağlı milli eğitimin kreşleri var,sen hangısınden açmak istiyorsun,kreş açılışı ve denetlemelerine gidiyorum her konuda yardımcı olabilirm....
o konuda da hiç bilgim yok. sosyal hizmetlere bağlı olursa noluo, meb e bağlı olursa noluo? açmak için gerekli evraklar nelerdir? mesela hangi durumlarda izin vermiosunuz? maliyeti ne kadar? biraz önce nette araştırdım devredenleri onlar 80-140bin arasında devir parası istiyorlar. kendim baştan kursam acaba daha mı maliyetli olur?
sen hangisini önerirsin?
ben sadece 3-6 yaş almak istiyorum. etüdler var bi de ilerde belki 0-6 yaş ve etüde de girerim ama ilk etap için daha uygun geliyor 3-6 yaş. binanın nasıl olması lazım? standartları nedir?
sosyal hizmetlere bağlı kreşler özel kreş oluyo,işleyiş ve ücretleri daha farklı,sosyal hizmetlere bağlı açmak isterden yaşadığın şehirdeki il sosyal hizmetlere başvurman gerekiyor,onlar sizden gerekli evrakları istiyorlar siz de kreş olarak açmak istediğiniz yeri belirliyosunuz gelip görüyorlar uygun bulunursa içinde tadilata başlıyorsunuz,bu hemen olcak bişey değil baya ayrıntılı ve sabır gerektiren bir iş,işlemler 3 ay sürebiliyor,içinde tadilat bitince tekrar görmeye gidiliyor,hangi durumda izin verilmez;bunun için yönetmeliğimize bakabilrsin,emniyetten,trafikten,iftaiyeden,bayındırlıktan izinler alınması gerekiyor...maliyeti konusunda net bişey söylenemez çünkü mekanın özelliklerine ,yaşadığın şehire ve içine harcayacağın paraya göre değişir,
yönetmeliğimizi incelemek istersen burdan bakabilirsin....
www.shcek.gov.tr ye gir orda mevzuat bölümünden yönetmeliklere tıkla ordan özel kreşler...
devir almak yerine kendin açsan daha iyi olur bence ama sen bilirsin gene de hazır olur uğraşmak istemiyorum dersen devir al,yok ben herşeyini kendi istediğim gibi düzenleyeceğim dersen yenı aç...
3-6 yaş olmaz yönetmelik gereği 2-6 yaş açabilirsin ya da 0-6 yaş olur...bina ile ilgili şartlara yönetmelikten bakabilirsin...siteyi açamadım açınca buraya ekleyeceğim cnm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?