• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Kremalı Pancar Çorbası - İçim krema sponsorluğunda

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.822
448
Selamlar :KK24: Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, yeni kategori açılınca tanınırlık, sevilirlik açısından iddiasız pancar çorbası tarifimle koştum geldim hemen. Çorbayla ilgili söyleyebileceğim tek şey bana pancarla ilgili bildiğim herşeyi unutturduğu. Benim turşulardan salatalardan bildiğim pancar hafif de olsa topraksı bir tada sahip bir sebzeydi. Meğer haşlanır haşlanmaz bambaşka birşeye dönüşüyormuş. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum tadını, ama mutlaka deneyin derim.

IMG_0974-min.JPG

Malzemeler:
- 3 orta boy pancar
- 2 Soğan
- 1 diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Krema
- Tuz/Karabiber

Yapımı:
1. aşama-min.jpg

1) Pancarlar yıkayıp kaynar suda 15 dk haşlayalım (Bu aşama sadece pancarların daha kolay soyulmasını sağlamak için)
2)Soğan, sarımsağı doğrayıp, zeytinyağının içinde hafif ölgünleşinceye kadar kavuralım.
3) Pancarları soyup kafamıza göre doğrayıp soğanların arasına atalım. Tuzu ve karabiberi de bu aşamada ilave edelim.
4) Tencereye 1 litre su ekleyip, sebzeleri iyice pişmeye bırakalım.

2. adım-min.jpg

5) Pancarlar çatal rahat batacak kadar yumuşadığında çorba pişmiş demektir.
6) Çorbayı blenderdan geçirelim. Ben bizdeki el blenderı bozuk olduğundan çorbacıyı kullanmak zorunda kaldım. Kullanma kılavuzunda da belirtildiği gibi pütürsüz bir kıvamda çekemiyor çorbaları. Herhangi bir el blenderı bin kat daha iyi iş görür eminim ki.
7) Çorbaya kremayı ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Afiyet olsun :)

Hazır önümüz 14 Şubat diye böyle çiçekli, kalpli, pembeli, güllü müllü bir servis hazırlamak istedim. İçimdeki sunum aşığı yeni gelin ruhunu sevgililer günü vesilesiyle döktüm ortaya. Tabi ben takıntılı gibi kremadan minnak minnak kalpler yapayım diye uğraşırken çorba soğuyup biraz form kaybetti o fotoğraflarda idare edin.

IMG_1007-min.JPG

IMG_1009-min.JPG

IMG_1012-min.JPG

Düz fotoğraflamayı sonradan akıl edebildim. 2. Fotoğraflamada baharatlı kruton yapmaya üşendim ama siz yerken yapın bence çok yakışıyor bu çorbaya.

IMG_1056 - Kopya-min.JPG

Son düzenleme:
Eline sağlık canım çok güzel görünuyor :KK68:
Ayrıca daha yolun başındasin ben de 3. Denemede birinci olmuştum :)

Rusya'da Borscht Çorbası yapılır pancarla, ben severim. Onun benzeri olmuş eminim çok lezzetlidir. O kalpleri minnak minnak nasıl yaptın ya ben pulbiberlen bile kalp yapamıyorum hiç gadınlık becerilerim gelişmemiş ehehe. Başarılar dilerim güzelim. :)

Selamlar :KK24: Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, yeni kategori açılınca tanınırlık, sevilirlik açısından iddiasız pancar çorbası tarifimle koştum geldim hemen. Çorbayla ilgili söyleyebileceğim tek şey bana pancarla ilgili bildiğim herşeyi unutturduğu. Benim turşulardan salatalardan bildiğim pancar hafif de olsa topraksı bir tada sahip bir sebzeydi. Meğer haşlanır haşlanmaz bambaşka birşeye dönüşüyormuş. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum tadını, ama mutlaka deneyin derim.

Eki Görüntüle 2109508

Malzemeler:
- 3 orta boy pancar
- 2 Soğan
- 1 diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Krema
- Tuz/Karabiber

Yapımı:
Eki Görüntüle 2109510

1) Pancarlar yıkayıp kaynar suda 15 dk haşlayalım (Bu aşama sadece pancarların daha kolay soyulmasını sağlamak için)
2)Soğan, sarımsağı doğrayıp, zeytinyağının içinde hafif ölgünleşinceye kadar kavuralım.
3) Pancarları soyup kafamıza göre doğrayıp soğanların arasına atalım. Tuzu ve karabiberi de bu aşamada ilave edelim.

Eki Görüntüle 2109511

6) Çorbayı blenderdan geçirelim. Ben bizdeki el blenderı bozuk olduğundan çorbacıyı kullanmak zorunda kaldım. Kullanma kılavuzunda da belirtildiği gibi pütürsüz bir kıvamda çekemiyor çorbaları. Herhangi bir el blenderı bin kat daha iyi iş görür eminim ki.
Eki Görüntüle 2109512
Hazır önümüz 14 Şubat diye böyle çiçekli, kalpli, pembeli, güllü müllü bir servis hazırlamak istedim. İçimdeki sunum aşığı yeni gelin ruhunu sevgililer günü vesilesiyle döktüm ortaya. Tabi ben takıntılı gibi kremadan minnak minnak kalpler yapayım diye uğraşırken çorba soğuyup biraz form kaybetti o fotoğraflarda idare edin.

Eki Görüntüle 2109540
Eki Görüntüle 2109542
Eki Görüntüle 2109543

Düz fotoğraflamayı sonradan akıl edebildim. 2. Fotoğraflamada baharatlı kruton yapmaya üşendim ama siz yerken yapın bence çok yakışıyor bu çorbaya.

Eki Görüntüle 2109545
ellerine sağlık canım ya rengi ve sunumu harika ben bayılırım bu renge hiç denemedim ilk kez görüyorum muhteşem başarılar diliyorum benim rengim çorbanın rengi :D

Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim:KK200:

Çok teşekkürler :KK200:
Eline sağlık canım çok güzel görünuyor :KK68:
Ayrıca daha yolun başındasin ben de 3. Denemede birinci olmuştum :)

Teşekkür ederim :KK68:valla herseferinde okadar güzel o kadar çeşitli tarifler geliyor ki hangi birine oy vereceğimi şaşırıyorum. Bu kadar güzel tarif birarada olunca neden kazanamadım diye komplekse bile giremiyor insan. :KK53:

Rusya'da Borscht Çorbası yapılır pancarla, ben severim. Onun benzeri olmuş eminim çok lezzetlidir. O kalpleri minnak minnak nasıl yaptın ya ben pulbiberlen bile kalp yapamıyorum hiç gadınlık becerilerim gelişmemiş ehehe. Başarılar dilerim güzelim. :)

Pancar da mı var onun içinde. Yıllarca beni 'bak Ruslar hep lahana yer, ciltleri ondan güzel' diye kandırdıklarından lahana çorbası diye kodlamışım ben borş'u kafamda.

O kalpleri normalde kürdanla yapıyorlarmış aslında ama bende de pek el yeteneği yok şırıngayla yaptım o yüzden. Tarifte özellikle belirtmedim mutfakta şırıngayla takılan bir manyak olarak tanınmayayım kk'da diye ama gönlüm senin yarın öbürgün ortamlarda sunumsuz yakalanmana razı olmadı. Dilersen çorbaların üstüne 'kocişime sevgiler' bile yazıp kadınlık hünerlerini sergileyebilirsin şırıngayla aklında olsun. Tam çeyizlik :KK53:

ellerine sağlık canım ya rengi ve sunumu harika ben bayılırım bu renge hiç denemedim ilk kez görüyorum muhteşem başarılar diliyorum benim rengim çorbanın rengi :KK70:

Çok teşekkür ederim. :KK200: Bende sırf renginden ötürü denemeye karar vermiştim ilk başka ama tadı da beklentilerimin bayağı üstünde çıktı. Kremalı tadları seviyorsanız çekinmeyin deneyin derim :)

Pancar da mı var onun içinde. Yıllarca beni 'bak Ruslar hep lahana yer, ciltleri ondan güzel' diye kandırdıklarından lahana çorbası diye kodlamışım ben borş'u kafamda.

O kalpleri normalde kürdanla yapıyorlarmış aslında ama bende de pek el yeteneği yok şırıngayla yaptım o yüzden. Tarifte özellikle belirtmedim mutfakta şırıngayla takılan bir manyak olarak tanınmayayım kk'da diye ama gönlüm senin yarın öbürgün ortamlarda sunumsuz yakalanmana razı olmadı. Dilersen çorbaların üstüne 'kocişime sevgiler' bile yazıp kadınlık hünerlerini sergileyebilirsin şırıngayla aklında olsun. Tam çeyizlik :KK53:

Lahana da var pancar da var kuşum. Aslında baya bir şey var :D Hatta o çorbanın kırmızımsı rengi o pancardan geliyor. Herkes sevmez gerçi çünkü blenderdan geçirmezler incecik kıyarlar. Baya karışık görünüyor. Sunum olayını da kafama yazdım hemen şırınga alayım da kalp yapmak suretiylen sevdiceğime sürpriz yapayım ehehe.

Ben de görünce aynı şeyi hatırladım,çocukluğumda bir yemek kitabında ilk defa pembe bir çorba görünce bayılmıştım:))
Onda sanırım başka sebzeler de vardı ama.
Ellerinize sağlık çorba sahibi,anılarım canlandı sayenizde:KK200:

Eki Görüntüle 2109508

Malzemeler:
- 3 orta boy pancar
- 2 Soğan
- 1 diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Krema
- Tuz/Karabiber

Yapımı:
Eki Görüntüle 2109510

Eki Görüntüle 2109511

Eki Görüntüle 2109540
Eki Görüntüle 2109542
Eki Görüntüle 2109543

Eki Görüntüle 2109545
Ellerinize sağlık,pancarı turşuusu haricinde hiç tüketmedim.Çok şifalı bir yiyecek,denemekte fayda var,başarılar dilerim.

Lahana da var pancar da var kuşum. Aslında baya bir şey var :KK70: Hatta o çorbanın kırmızımsı rengi o pancardan geliyor. Herkes sevmez gerçi çünkü blenderdan geçirmezler incecik kıyarlar. Baya karışık görünüyor. Sunum olayını da kafama yazdım hemen şırınga alayım da kalp yapmak suretiylen sevdiceğime sürpriz yapayım ehehe.
Aa sen gidip vatanında yemiştin di mi? Yapsana ya bize de.Şöyle havalı international bir tarifimiz olsun.:kk77: Hehe ufak süprizler önemli tabi:lülülü:

ellerine sağlık :)

Teşekkür ederim :KK200:

ellerine sağlık canım hiç içmedim denemek isterim başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim. Keşke şurdan bir kase uzatabilsem. Bu konuda tek tesellim cidden çok kolay tarifler yapıyor oluşum. Ben yaptıysam siz daha bile güzelini yapıp evinizde deneyebilirsiniz. :kk77:

Pazar kurulsun denicem rengine bayıldım ellerine sağlık

En çok bu yoruma heyecanlandım. Birileri tarifini deneyeceğim ya da denedim diyince çok mutlu oluyorum ben. Geçen kategoride de böyle olmuştu. İnşallah beğenirsiniz tadını. Şimdiden hem afiyet olsun hem de ellerinize sağlık :KK37:

Ilk kez goruyorum pancar corbasini. Cok hos gorunuyor,ellerinize saglik basarilar.:kk77:

Çok teşekkürler :KK200:

Ellerine sağlık, çok tatlı görünüyor çorban:KK200:
Başarılar dilerim yarışmada da :KK68:

Çook teşekkür ederim :KK36:Ben de senin ekmekte domates çorbana bayılmıştım biliyorsun. :KK37:

Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.❤️
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :KK200:

Ben de görünce aynı şeyi hatırladım,çocukluğumda bir yemek kitabında ilk defa pembe bir çorba görünce bayılmıştım:))
Onda sanırım başka sebzeler de vardı ama.
Ellerinize sağlık çorba sahibi,anılarım canlandı sayenizde:KK200:
Çok teşekkür ederim :KK200: Afiyet olsun diyesim geldi nedense, keşke tattırabilme imkanımız da olsa. Ama olsun, oldukça basit bir tarif bu bakmakla kalmayıp, kendi pembe çorbanızın sahibi olabilirsiniz böylelikle :-)

Ellerinize sağlık,pancarı turşuusu haricinde hiç tüketmedim.Çok şifalı bir yiyecek,denemekte fayda var,başarılar dilerim.
Çok teşekkür ederim :KK200: Evet bende internetin yalancısıyım, herbişeye faydası varmış internetten baktığım kadarıyla.

Ellerine sağlık.canim degisik ve güzel bisey olmuş bence pancarı çok severim

Çook teşekkür ederim :KK36:

İçerken ağzımız burnunuz pancar boyası oluyor mu :)

Başarılar dilerim ellerine sağlık
:KK200:

:) Yok öyle kalıcı renk bırakan, ağzı, dili, elleri bir süreliğine pembe pembe yapan bir boyası yok. Hatta sevdiğim bir kazağıma sıçratmıştım pişirirken. Ekstra bir işleme gerek kalmadan çıktı kendi kendine. Ama itiraf ediyorum pancarın içindeki renk verici madde sindirim sistemimizde sindirilmediği için, çok yerseniz ufak bir süpriz yaşatıyor insana. 'Kadınlar da pembe şaapıyor zaten' sözüne gerçeklik kazandırıyor resmen. Teşekkür ederim buarada :KK200:

Back