- 14 Şubat 2012
- 6.206
- 8.822
- 448
- Konu Sahibi AngelicaPickles
Selamlar Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, yeni kategori açılınca tanınırlık, sevilirlik açısından iddiasız pancar çorbası tarifimle koştum geldim hemen. Çorbayla ilgili söyleyebileceğim tek şey bana pancarla ilgili bildiğim herşeyi unutturduğu. Benim turşulardan salatalardan bildiğim pancar hafif de olsa topraksı bir tada sahip bir sebzeydi. Meğer haşlanır haşlanmaz bambaşka birşeye dönüşüyormuş. Nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum tadını, ama mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
- 3 orta boy pancar
- 2 Soğan
- 1 diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Krema
- Tuz/Karabiber
Yapımı:
1) Pancarlar yıkayıp kaynar suda 15 dk haşlayalım (Bu aşama sadece pancarların daha kolay soyulmasını sağlamak için)
2)Soğan, sarımsağı doğrayıp, zeytinyağının içinde hafif ölgünleşinceye kadar kavuralım.
3) Pancarları soyup kafamıza göre doğrayıp soğanların arasına atalım. Tuzu ve karabiberi de bu aşamada ilave edelim.
4) Tencereye 1 litre su ekleyip, sebzeleri iyice pişmeye bırakalım.
5) Pancarlar çatal rahat batacak kadar yumuşadığında çorba pişmiş demektir.
6) Çorbayı blenderdan geçirelim. Ben bizdeki el blenderı bozuk olduğundan çorbacıyı kullanmak zorunda kaldım. Kullanma kılavuzunda da belirtildiği gibi pütürsüz bir kıvamda çekemiyor çorbaları. Herhangi bir el blenderı bin kat daha iyi iş görür eminim ki.
7) Çorbaya kremayı ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Afiyet olsun :)
Hazır önümüz 14 Şubat diye böyle çiçekli, kalpli, pembeli, güllü müllü bir servis hazırlamak istedim. İçimdeki sunum aşığı yeni gelin ruhunu sevgililer günü vesilesiyle döktüm ortaya. Tabi ben takıntılı gibi kremadan minnak minnak kalpler yapayım diye uğraşırken çorba soğuyup biraz form kaybetti o fotoğraflarda idare edin.
Düz fotoğraflamayı sonradan akıl edebildim. 2. Fotoğraflamada baharatlı kruton yapmaya üşendim ama siz yerken yapın bence çok yakışıyor bu çorbaya.
Malzemeler:
- 3 orta boy pancar
- 2 Soğan
- 1 diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Krema
- Tuz/Karabiber
Yapımı:
1) Pancarlar yıkayıp kaynar suda 15 dk haşlayalım (Bu aşama sadece pancarların daha kolay soyulmasını sağlamak için)
2)Soğan, sarımsağı doğrayıp, zeytinyağının içinde hafif ölgünleşinceye kadar kavuralım.
3) Pancarları soyup kafamıza göre doğrayıp soğanların arasına atalım. Tuzu ve karabiberi de bu aşamada ilave edelim.
4) Tencereye 1 litre su ekleyip, sebzeleri iyice pişmeye bırakalım.
5) Pancarlar çatal rahat batacak kadar yumuşadığında çorba pişmiş demektir.
6) Çorbayı blenderdan geçirelim. Ben bizdeki el blenderı bozuk olduğundan çorbacıyı kullanmak zorunda kaldım. Kullanma kılavuzunda da belirtildiği gibi pütürsüz bir kıvamda çekemiyor çorbaları. Herhangi bir el blenderı bin kat daha iyi iş görür eminim ki.
7) Çorbaya kremayı ekleyelim ve bir taşım kaynatalım. Afiyet olsun :)
Hazır önümüz 14 Şubat diye böyle çiçekli, kalpli, pembeli, güllü müllü bir servis hazırlamak istedim. İçimdeki sunum aşığı yeni gelin ruhunu sevgililer günü vesilesiyle döktüm ortaya. Tabi ben takıntılı gibi kremadan minnak minnak kalpler yapayım diye uğraşırken çorba soğuyup biraz form kaybetti o fotoğraflarda idare edin.
Düz fotoğraflamayı sonradan akıl edebildim. 2. Fotoğraflamada baharatlı kruton yapmaya üşendim ama siz yerken yapın bence çok yakışıyor bu çorbaya.
Son düzenleme: