kredili sistemle üniversite okuyanlar veya mezun olanlar neredesiniz

sebboyyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
1.381
5
116
İstanbul
arkadaşlar bn bu aöfde dikey geçişle lisans okuyacağım ve bizim üniv bu sene kredili sisteme geçti çan eğriside var bu sistem okumak kolaymı korkuyorum açıkcası mesela 30 soruluk bir sınavda nekadar doğru yapmamız gerekiyorki geçelim fikirlerinizi paylaşırmısınız arkadaşlar

bende dikey geçişle aöf de okucam örgün okuduğum okuldada bu sistem vardı çan eğrisi kötü bir sistem bence tam olarak aöf nasıl bir sistem belirlemiş anlıyamadım umarım zor olmaz bekleyip görücez

Son düzenleme:
bende gikey geçişle örgün muhasebeden iktisata geçtim bitirdim ama kredili değildi şimdi dış ticarete kayıt yaptırdım bence kredili diğerine göre daha kolay çünkü 47 48 49 gibi bi puanla geçme durumu var

Çan eğrisi falan kafamı benim de çok karıştırıyordu ama geçen yıl 1 sene kredili sistemle okudum. Ben baraj altı 1 dersim vardı o da çan eğrisinden kurtardı. Yani ders kolaysa baraj puanı yükseliyor çünkü herkes bu dersten başarılı olacağı için sınav başarısı(sınavda yüksek notlar alınması) ortalamayı yükseltiyor. Eğer ders zorsa siz barajın biraz altında puan da alsanız ortalama düştüğü için dersten geçiyorsunuz. Sistem böyle işliyor. Önemli olan bence zor derslere çalışırken ağırlık vermek.

arkadaşlar kredili sistem yeni geldi aöfe, yani 2010da açılan yeni bölümlerde vardı da bu sene tüm bölümlere geldi ama çan eğrisi olur mu bilemiyorum özellikle iktisadi ve idrai bilimlerde yoktur diye düşünüyorum bence şimdiden bunlara takmayın önce derslere çalışın ilk sınava girin bakın bakalım nasılmış ondan sonra düşünürsünüz ortalama hesaplarını

abbas güçlüyü olsun diğer kişileri olsun takip ettiğim kadarıyla diyebilirim ki aöf sadece bir bölümünü mağdur ediyor. ismi ya iölp ya iolp, bu bölüm haricinde diğer bölümlere çan eğrisi uygulaması var, geçme notu düşük (50 civarı). kısacası hangi bölüme geçeceğinize bağlı. 2. üniversite imkanı sunuyor anadolu biliyorsunuz, eşim için ilgileniyordum bir ara araştırırken link linki açtı, konu konuya geçti bilgi sahibi oldum. kredili sistem de şu şekil, a bölümünde okuyacaksınız diyelim. ilk sene izin verirler mi bilmiyorum ama üst sınıftan ders alabiliyorsunuz. okul size sabit dersler veriyor, her dersin bir kredi sayısı oluyor x dersi 4 kredi y dersi 3 kredi gibi. bu dersler toplamda bir kredi sayısını buluyor. diyelim ki bu sayı 25, okul size diyor ki bu dersleri aldın istersen 32 krediye kadar başka dersler de alabilirsin ama 32yi geçemez kredi sayısı. benim bildiklerim bunlar arkadaşlar. umarım karışık anlatmamışımdır. ha ayrıca anadolu üniversitesini bir bölümün öğrencileri dava etti. bir de hazırlık öğrencileriydi galiba, baya protesto ettiler, haberlere çıktı her 2 taraf da.

filtrekahve,
paylaşım için teşekkürler
ben aöfle ilgili sadece çan eğrisi var mı yok mu bilemiyorum diğer konularda sorun yok
zaten benim niyetim şu son 2 dersimi de hayırlısıyla vermek 50 idi geçme notu o da sınavın yarısı zaten... çalışırım geçerim napalım

sadece bir bölümünü mağdur ediyor demişsin aöf iölp ya iolp bunlar nedemek uzunca açıklamasını yaparmısın cnm birde hangi konuda mağdur ediyor kredili sistem olup çan eğrisimi olmayacak anlamadım

sadece bir bölümünü mağdur ediyor demişsin aöf iölp ya iolp bunlar nedemek uzunca açıklamasını yaparmısın cnm birde hangi konuda mağdur ediyor kredili sistem olup çan eğrisimi olmayacak anlamadım
lp kısmı lisans programı da... öndekilerden emin değilim sanırım ilköğretim lisans tamamlama gibi bişey:44:

netten baktım iölp imiş o da ingilizce öğretmenliği lisans programıymış. bu bölüme çan eğrisi vermiyorlarmış, diğer her aöf bölümüne çan eğrisi imkanı sunuyorlarmış. bu bölüm hariç her bölümün geçme notu 50 imiş, diğer bölümde 70.

oh nese ben kurtuldum ozaman ben aöf iktisat fakültesi uluslarası ilişkiler 3 okuyorm

arkadaslar en son 2010 da aöf kaydımı dondurdum bu sene tekrar kaydımı yaptırdım kredili sisteme gecilmiş. nasıl isler sistem pek anlamıs değilim acıkcası en az 50 alırsak her dersten geciyoruz bildigim kadarı ile. ders kitaplarım hala eksik bir hafta sonra sınav var bakalım nolcak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…