Kredi kartıyla ilgili

Öyle süpermarket gibi barkot sistemi ile çalışan bir yer olmasa kasa hesabının fazla çıktığını anlayabilir mi?

bunu günlük kasa defteri tutuyorsa anlayabilir.
illa ki küçük esnafta kasa hesabı yapıyordur her sattığını yazıp gün sonu kasasını, posunu alıp sayıp hesabını yapar.

Bizim bir yer var da, arada ürün eksik mi diye bakabilmek için illa stok sayımı yapıyoruz. Ondan merak ettim.

her satılanı anında işlemeniz lazım. stok tuttuğunuz yerden düşün gün sonu.

Böyle durumlarda ara rapor isteyin
Paranın çekilip çekilmediğini anlarsınız

Gün sonu raporu vardır adamın elinde
Orada çıkar tarih belli saat belli

bunu günlük kasa defteri tutuyorsa anlayabilir.
illa ki küçük esnafta kasa hesabı yapıyordur her sattığını yazıp gün sonu kasasını, posunu alıp sayıp hesabını yapar.

her satılanı anında işlemeniz lazım. stok tuttuğunuz yerden düşün gün sonu.
sagolun.
ben pek ilgilenmiyorum da, bu yüzden merak ettim

Ara ara alışveriş yaptığım bir kuru yemişçiden 2 Martta 140 tl'lik bir şeyler aldım. kredi kartımı verdim, ama çekemedi cihaz tıkanmış mı ne işlem yapamadı. iki kere çekmeye çalıştı,şifre de girdim ama fiş gelmedi. sistemin düzelmesini bekleyelim dedi 10 dakika bekledik olmadı.artık ben de elden verdim hatta verirken çekmedi demi dedim yok çekmedi dedi. az önce hesap ekstreme tesadüfen baktım o gün o alışverişten 140 tl çekilmiş karttan. acaba ben çıktıktan sonra fiş mi geldi pos'a anlamadım. hatırlamıyorum elden vermedim karttan çektik desem fiş yok bende o günkü diğer alışverişlerin fişi var o yok .ki elden verdim eminim. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? gitsem adam kabul eder mi etmez mi karttan para çekildiğinin farkında mıdır bilemiyorum ? en erken cuma günü gidebileceğim oraya. ya da hiç uğraşmasam mı? ufak bir meblağ.
Ben eski bankacıyim.alisveris yaptığınız mağazaya o gün böyle bir problem yaşadığınızı anlatın size yardımcı olacaklardır.fis fatura olmasa bile ekstrenizle gidin.nakit olarak iade ederlerse sorun kalmaz.iade etmemekte direnirlerse yine ekstrenizde iki defa çekilen tutarı işaretleyerek banka şubesine dilekçe verin.banka halleder.

Kesinlikle iade talep edin. Pos cihazlarından gün sonu z raporu istenir ve ay sonu yine rapor alınır. Gün sonu raporunda ve sizin ekstrede gözüktüğü için iade etmeme gibi bir durumları yok.
Olmazsa nakit almak yerine yeniden kuruyemiş alın o değerde. Eğer ihtiyacınız varsa tabi 😊

Emniyete gidin.
İşlem hatası verdi deseler bile fiş isteyin.
Ekstreye yansıdıysa dolandırıcılık yapmışlar.

Adamı dolandırıcı ilan etmeden önce bankayla görüşün bence.çünkü aynı durum benim başıma gelmişti.Bir mağazadan alışveriş yapmıştım ancak karttan ücreti bir türlü çekememiştik nakit ödeme yapmıştım.daha sonra kontrol ettiğimde paranın bir kaç kere çekildiğini gördüm,mağaza ile görüştüğümde kendilerine yatmadığını belirttiler.sorun bankadan kaynaklanmıştı ve paramı banka iade etti.Yani satıcı adamın hesabına hiç geçmemiş olabilir paranız

Bugün kuru yemişçiye gittim adam bankayla ilgili olabilir çekseydi onay kodu isterdi dedi. benzer durumlar bir müşterinin ve benim de başıma geldi dedi. sonra o günün gün sonunu çıkardı baktı ki çekilmiş evet çekilmiş haklısınız dedi ama fiş onda da yok.para çekilmiş.içiniz rahat degilse kameraya bakalım dedim.kusura bakmayın dedi parayı iade etti.

Eğer ara ara hittiğiniz bir yerse sizi zaten hatırlar ve müşteri de kaybetmek istemez. Siz gidin. Güzelce durumunuzu da açıklayın. Bence geri verirler. Hem de hatırlarlar durumu.

Ara ara alışveriş yaptığım bir kuru yemişçiden 2 Martta 140 tl'lik bir şeyler aldım. kredi kartımı verdim, ama çekemedi cihaz tıkanmış mı ne işlem yapamadı. iki kere çekmeye çalıştı,şifre de girdim ama fiş gelmedi. sistemin düzelmesini bekleyelim dedi 10 dakika bekledik olmadı.artık ben de elden verdim hatta verirken çekmedi demi dedim yok çekmedi dedi. az önce hesap ekstreme tesadüfen baktım o gün o alışverişten 140 tl çekilmiş karttan. acaba ben çıktıktan sonra fiş mi geldi pos'a anlamadım. hatırlamıyorum elden vermedim karttan çektik desem fiş yok bende o günkü diğer alışverişlerin fişi var o yok .ki elden verdim eminim. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? gitsem adam kabul eder mi etmez mi karttan para çekildiğinin farkında mıdır bilemiyorum ? en erken cuma günü gidebileceğim oraya. ya da hiç uğraşmasam mı? ufak bir meblağ.
Kolaymı kazanıyoruz kuzum.6 da çıktım iştem hala başım ağrıyor.Git anlat durumu hayır bole bişey yok dersede sadakanız olsun.

Siz ekstre çıktısını alın
O da zaten her gün günsonu alıyodur pos cihazından ve elindedir zaten o güne ait günsonu görmek isteyin ya da istediği tarihte geçmişe ait gün sonu da alır karşılaştırın.

Back
X