Kredi kartıyla ilgili

yasmn_

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
1.720
1.952
333
Antalya
Ara ara alışveriş yaptığım bir kuru yemişçiden 2 Martta 140 tl'lik bir şeyler aldım. kredi kartımı verdim, ama çekemedi cihaz tıkanmış mı ne işlem yapamadı. iki kere çekmeye çalıştı,şifre de girdim ama fiş gelmedi. sistemin düzelmesini bekleyelim dedi 10 dakika bekledik olmadı.artık ben de elden verdim hatta verirken çekmedi demi dedim yok çekmedi dedi. az önce hesap ekstreme tesadüfen baktım o gün o alışverişten 140 tl çekilmiş karttan. acaba ben çıktıktan sonra fiş mi geldi pos'a anlamadım. hatırlamıyorum elden vermedim karttan çektik desem fiş yok bende o günkü diğer alışverişlerin fişi var o yok .ki elden verdim eminim. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? gitsem adam kabul eder mi etmez mi karttan para çekildiğinin farkında mıdır bilemiyorum ? en erken cuma günü gidebileceğim oraya. ya da hiç uğraşmasam mı? ufak bir meblağ.

Ara ara alışveriş yaptığım bir kuru yemişçiden 2 Martta 140 tl'lik bir şeyler aldım. kredi kartımı verdim, ama çekemedi cihaz tıkanmış mı ne işlem yapamadı. iki kere çekmeye çalıştı,şifre de girdim ama fiş gelmedi. sistemin düzelmesini bekleyelim dedi 10 dakika bekledik olmadı.artık ben de elden verdim hatta verirken çekmedi demi dedim yok çekmedi dedi. az önce hesap ekstreme tesadüfen baktım o gün o alışverişten 140 tl çekilmiş karttan. acaba ben çıktıktan sonra fiş mi geldi pos'a anlamadım. hatırlamıyorum elden vermedim karttan çektik desem fiş yok bende o günkü diğer alışverişlerin fişi var o yok .ki elden verdim eminim. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? gitsem adam kabul eder mi etmez mi karttan para çekildiğinin farkında mıdır bilemiyorum ? en erken cuma günü gidebileceğim oraya. ya da hiç uğraşmasam mı? ufak bir meblağ.
Kredi karti dökümü gösterin gidipte eger yakin bir yerdeyse erken gidin derim cumayi beklemeyin.

Sizi n küçük bir meblağ dediniz 140 tlyle insanlar 1 haftalik pazar alısverisı yapıyorlar.. Sizi kırmak için demiyorum ama. Size böyle yapıyorsa ben süphelendim. Belki baskalarınada yapıyordur bence gidip konusun hemen yada netten telefon numarasını alın arayın

Ufak bi meblağ dediğiniz paraya gün geliyo insanlar kırk takla atıyo oyle düşünmeyin bence gidin paranızı talep edin neden adam bedavadan 140 lira paraya sahip olsun ki? Denersin olursa olur olmazsa sadakan olsun😊

Evet olabilir. O an provizyona dusmesede ertesi gun yansiyabilir
Ben iptal fislerini sakliyorum daha once 1 kere markete odemek icin gittim tam tersi yansimamisti kasalarinda acik yoktu almadilar.
Siz bilirsiniz ister konusun
Ister gitmeyin
Bildigim kadari ile banka size iade yapiyor onlar elden verirse cozulur

Sizin küçük bir meblağ dediniz 140 tlyle insanlar 1 haftalik pazar alısverisı yapıyorlar.. Sizi kırmak için demiyorum ama. Size böyle yapıyorsa ben süphelendim. Belki baskalarınada yapıyordur bence gidip konusun hemen yada netten telefon numarasını alın arayın
ara ara alışveriş yapan müşterisiyim bilerek yaptığını sanmam ben çıktıktan sonra fiş geldiyse sonra fark ettiyse bana ulaşması mümkün değil. hatırlamazsa diye düşünüyorum ama kamera varsa oradan da bakarız. hatırlamaz da vermezse bir daha gidip alışveriş yapmam zaten oradan.

ara ara alışveriş yapan müşterisiyim bilerek yaptığını sanmam ben çıktıktan sonra fiş geldiyse sonra fark ettiyse bana ulaşması mümkün değil. hatırlamazsa diye düşünüyorum ama kamera varsa oradan da bakarız. hatırlamaz da vermezse bir daha gidip alışveriş yapmam zaten oradan.

Hatirlamasina kalmazki kasasini kontrol.edecek fazla.cikacak oda iade edecek.durum net

yarın
Hatirlamasina kalmazki kasasini kontrol.edecek fazla.cikacak oda iade edecek.durum net
üzerinden 20 gün geçmiş olacak alışverişin o yüzden taktım. demek ki kredi kartının dönem içi işlemlerini, ekstrelerini kontrol etmek gerekiyormuş, hata oluyormuş.ödemeyi de yaptım.sonra fark ettim :)

Her akşam kasa kontrolu yapilir mutkaka farkedilmistir .Bizim bir petrolden 75 cekeceklerine 7.5 mi ne cekmisler .Esim evde fişi kontrol ederken farketti bir gün sonra .Aradık eksik cekmişsiniz diye .O gün ki kasiyerin maaşindan kesilecekmis .Gittik odedik milletin hakkı neme lazım.
Ama simdi esime sordum islem tamamlananadı çıktisı mutlaka çıkmıs olmalı diyor .
Dukkan sahibi durumun farkindadır bence .Hic hoş degil .

benim basima boyle bir olay gelmisti bir market zincirinde.. benim karrtan 4 defa cekilmisti 😁 ertesi gün bankaya gidip hesap dökümu aldim . sonra markete gittim, yalnız markette faturalar incelendiginde oyle bir meblag gorunmuyordu geri donecegiz dediler donmediler.. ben de bir şikayet stesine yazdim, hooop bölge müdürü aradı.. parami verdiler.. bir süre sonra hesabimi incelerken o paranın yattigini da gordum yani olay tamamen bankayla ilgiliymis.. elden aldigim parayi iade ettim markete😁

hatırlamaması imkansız o gün kasa hesabı 140 fazla çıkmıştır.
Bir şey merak ettim.
Öyle süpermarket gibi barkot sistemi ile çalışan bir yer olmasa kasa hesabının fazla çıktığını anlayabilir mi?

Mesela gunsonu alacak, nakit bu kadar kk bu kadar yazacak. Adam tamam diyecek. O gün daha fazla ürün sattığını nasil anlar ?

Bizim bir yer var da, arada ürün eksik mi diye bakabilmek için illa stok sayımı yapıyoruz. Ondan merak ettim.

Konu sahibi; eğer siz gittikten sonra pos cihazı fiş vermişse adam farketmiştir. Dediginiz gibi size ulaşamamış olabilir. Ama başka çalışanlar varsa arada kaynamışsa bilemem. Siz yine de gider işleminizi yapan kişiye gösterirseniz, bayağı beklemiş onay almak için falan, mutlaka sizi hatırlar.

Malesef bazen bu tarz sorunlar yasanabiliyor alışveriş yaptiginiz yere gidip konuşun sorun olmadan paranizi yada o degerde biseyler alirsiniz umarim... :KK69:

Ufak meblağ dediğiniz şeye bir aile bir hafta doyar. Paradan ziyade hakkınızı arayın. Kimse sokaktan toplamıyor parayı. Size böyle yapan başka müşteriye de yapar.
Babamında aynısı başına gelmişti. Kahvaltılık aldığı yerden 250tlyi iki kere çekince fiş de vermedi babam gitti ilk başta itiraz ettiler sonra kamera kayıtları ekstreler gün sonlarına bakıldı ve para yerine alışveriş vermeyi teklif ettiler. Babamda itiraz ettikleri için sinirlenip parayı nakit alıp yan taraftaki kahvaltıcıda harcamış :) bi daha da oraya gitmedik.

Bir şey merak ettim.
Öyle süpermarket gibi barkot sistemi ile çalışan bir yer olmasa kasa hesabının fazla çıktığını anlayabilir mi?

Mesela gunsonu alacak, nakit bu kadar kk bu kadar yazacak. Adam tamam diyecek. O gün daha fazla ürün sattığını nasil anlar ?

Bizim bir yer var da, arada ürün eksik mi diye bakabilmek için illa stok sayımı yapıyoruz. Ondan merak ettim.

Konu sahibi; eğer siz gittikten sonra pos cihazı fiş vermişse adam farketmiştir. Dediginiz gibi size ulaşamamış olabilir. Ama başka çalışanlar varsa arada kaynamışsa bilemem. Siz yine de gider işleminizi yapan kişiye gösterirseniz, bayağı beklemiş onay almak için falan, mutlaka sizi hatırlar.
Barkod sistemi olan marketler bile stok sayımı yapar senede iki kere çalınan yada bazen okunmayan el ile girilen barkodlarda hatalar olup stoklar değişebiliyor.
Dediğiniz sistem yoksa bile yazar kasadan fiş vermekle yükümlü her firma bakkal vs. Fişlerde nakitse nakit giriş krediyse kredi girişi yapılır. Z raporu alınınca akşam yazar kasada. Toplam kasada bulunması gereken nakiti ve çekilmesi gereken kredi kartı tutarını yazar. Kasayı da sayınca nakit eşitse kredi kartı gün sonuna bakılır oda eşit ise fazla yada eksik yoktur. Kasa kapatılır.

Barkod sistemi olan marketler bile stok sayımı yapar senede iki kere çalınan yada bazen okunmayan el ile girilen barkodlarda hatalar olup stoklar değişebiliyor.
Dediğiniz sistem yoksa bile yazar kasadan fiş vermekle yükümlü her firma bakkal vs. Fişlerde nakitse nakit giriş krediyse kredi girişi yapılır. Z raporu alınınca akşam yazar kasada. Toplam kasada bulunması gereken nakiti ve çekilmesi gereken kredi kartı tutarını yazar. Kasayı da sayınca nakit eşitse kredi kartı gün sonuna bakılır oda eşit ise fazla yada eksik yoktur. Kasa kapatılır.
Yükümlü ama neredeyse hiçbir bakkal fiş vermiyor.
Illa farkedilir deyince başka bir yöntemi var sandim.
Veya kasada dünden kalan nakit varsa yine karışır.
Cevap için tesekkurler

Yükümlü ama neredeyse hiçbir bakkal fiş vermiyor.
Illa farkedilir deyince başka bir yöntemi var sandim.
Veya kasada dünden kalan nakit varsa yine karışır.
Cevap için tesekkurler
Her gün kasa kapatılırken kasada bir miktar para bırakılır. Onuda muhakkak bilirler not alırlar. Karışması pek mümkün değil. Fiş vermemeleri işletmelerin vergiden kazanmaya çalışırken stoktan kaybetmeleri anlamına gelir yine aslında kendi zararlarına. Vermeyenlerde bu durum farkedilemez dediğiniz gibi.

Back
X