• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kredi kartım çalındı,borç geldi

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.480
9.877
148
bugün başıma çok kötü bir olay geldi,kart çalındı diyorum ama kart olarak bende ama bana ait olmayan harcamalar yapılmış.yurtdışı alışverişi avis cardiff diye bir yere pound olarak harcama yapılmış hem de.kart borcum sadece 59 tl idi limiti de 1000 zaten başka bir kart daha kullanıyorum.ama limiti 1000 olan karttan 1700 küsür borç çıktı,limit aşımı diye de not düşmüşler.şok geçirdim heme kartı kapattırdım ama bana bunu ödemek zorundasınız diyorlar :( bir form doldurup şikayetimi gönderecekmişim onlar iade edip etmemeye kadar vereceklermiş.hayır zaten o kadar zor durumdayım ki ödeme imkanım da yok faize binecek.bir de normalde internetten 5tl'lik bile alışveriş yapsam telefonuma şifre gelir,hiç olmadı bilgilendirme mesajı gelir.hiçbiri gelmedi! bu bankanın suçu değil mi? bir de bu avis cardiff nedir pound falan ne alaka?bilen var mı acaba? 1 hafta önce falan haberlerde duymuştum çoğu kişinin kart bilgileri çalındı diye başıma geldi ne yapacağım?bu parayı bana geri öderler mi?

Ayy cok uzuldum gecmis olsun :( bir tanidigin hesabindan almislardi para ona banka odeme yapmisti sanirim ama bu kredi karti isini bilemiyorum. Hakkinizi savunun geri durmayin. Hersey ellerinde onlarin! Adam gibi guvenlik agi kursalarmis bir alakasi varmi bilmiyorum ama her yolu denemek lazim :)

Öderler merak etmeyin.
Bankaya itiraz yazısını verin. Bir ay içerisinde o bakiyeler size iade edilir.
Sadece kur farkından zarar edebilirsiniz. Yabancı para dolandırılmış olsanız bile, bankalar TL geri döner size. O zarar 2-3 TL felan zarar olur.

Aynısı kuzenimin başına da geldi, ondan da euro olarak bir miktar çekilmiş.
Daha fazla çekilmeye çalışınca banka mesaj atmış, şüpheli alışveriş olduğuna dair, o şekilde farketmiş.

Nişanlım ın başına geldi 7.500 milyar borcumz var şuan hemde düğün üstü. Onada aynı şeyleri dediler o gidio o formu doldurdu. Böyle durumlarda yüksek ihtimal parayı geri iade ediyorlarmış ama araştırma süresi yasal olarak 45 günmüş. 45 gün bekleyeceğiz yani. Rusya fransa paris turları uçak biletleri Washington da oteller falan daha neler neler. Gidip banka ile gçrüşmenizde fayda var Geçmiş olsun.

Bugun aynisi neredeyse basima gelecekti.
Bir numara aradi ve akbank musteri hizmetleri guvenlik birimiymis ve kartimin calindigini supheli harcama yapilmis olabilecegini soylediler.Eger harcama yapilmissa iptal ettirebilirsiniz dedi.Sukur harcama yapilmamis.Hemenn itiraz et hemen.Geri odeme yapilabiliyormus.

İnternetten alışveriş yapmak için kart numarasını ve arkadaki CV numarasını bilmek gerekir, o bilgileri kim nasıl elde ediyor??

Ayy cok uzuldum gecmis olsun :KK43: bir tanidigin hesabindan almislardi para ona banka odeme yapmisti sanirim ama bu kredi karti isini bilemiyorum. Hakkinizi savunun geri durmayin. Hersey ellerinde onlarin! Adam gibi guvenlik agi kursalarmis bir alakasi varmi bilmiyorum ama her yolu denemek lazim :)
valla inanın ben de anlamadım,normalde her alışverişte telefonuma kod gelir,ya da dediğim gibi bilgi mesajı gelir.aynen güvenlik sıkıntısı var,cidden 2 saatte yaşlandım bir de öğrenciyim bunu ödemek zorundasınız diyorlar

Çok geçmiş olsun .Hakkınızı savunun.Limit aşımı siz istemedikten sonra nasıl oluyor ki ? Bir tuhaflık var .
hiçç anlamadım ya yarın sabahtan bankaya gidip sonuna kadar hakkımı arayacağım,normalde ben çekmeye çalışsam çekemem limitim 1000 çünkü,nasıl 1700'lük alışveriş yapılabiliyor delireceğim

Öderler merak etmeyin.
Bankaya itiraz yazısını verin. Bir ay içerisinde o bakiyeler size iade edilir.
Sadece kur farkından zarar edebilirsiniz. Yabancı para dolandırılmış olsanız bile, bankalar TL geri döner size. O zarar 2-3 TL felan zarar olur.
gerçekten mi? oh içime su serpildi biraz.itiraz formunu aldım,kartı da kapattırdım zaten yarın hemen vereceğim formu.

Aynısı kuzenimin başına da geldi, ondan da euro olarak bir miktar çekilmiş.
Daha fazla çekilmeye çalışınca banka mesaj atmış, şüpheli alışveriş olduğuna dair, o şekilde farketmiş.
nasıl yapılabiliyor cidden şoktayım ya! pound olarak görünce bir de şoka girdim,kim nasıl yapabilir böyle bir şeyi kart benim cüzdanımda,şifremi kimse bilmez.nasıl oluyor böyle şeyler

Nişanlım ın başına geldi 7.500 milyar borcumz var şuan hemde düğün üstü. Onada aynı şeyleri dediler o gidio o formu doldurdu. Böyle durumlarda yüksek ihtimal parayı geri iade ediyorlarmış ama araştırma süresi yasal olarak 45 günmüş. 45 gün bekleyeceğiz yani. Rusya fransa paris turları uçak biletleri Washington da oteller falan daha neler neler. Gidip banka ile gçrüşmenizde fayda var Geçmiş olsun.
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 45 gün faizi bana nasıl yazar acaba? ödeme durumum hiç yok çünkü,benim için 1700 demek zaten çok büyük bir para,öğrenciyim kyk kredisi ile geçiniyorum sayılır annemin zaten borcu çok :KK43:

Bugun aynisi neredeyse basima gelecekti.
Bir numara aradi ve akbank musteri hizmetleri guvenlik birimiymis ve kartimin calindigini supheli harcama yapilmis olabilecegini soylediler.Eger harcama yapilmissa iptal ettirebilirsiniz dedi.Sukur harcama yapilmamis.Hemenn itiraz et hemen.Geri odeme yapilabiliyormus.
akşam 5'e kaldığı için gidemedim formu mail olarak aldım doldurup sabahtan hemen gideceğim,haberlerde görmüştüm çoğu kişinin kart bilgilerinin çalındığını ve hiç başıma gelebileceğini düşünmemiştim.

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için 45 gün faizi bana nasıl yazar acaba? ödeme durumum hiç yok çünkü,benim için 1700 demek zaten çok büyük bir para,öğrenciyim kyk kredisi ile geçiniyorum sayılır annemin zaten borcu çok :KK43:
Canım başka bankada bir akrabası var ona danıştık yasal süre 45 gün haklı bulunursan 45 gün içinde para iade edilir sen zaten yatırma bu parayı dedi. Banka bize 90 gün demişti şimdi 45 gün bekleyeceğiz bizde kredi çekmiştik şimdi mobilyaları askıya aldık bekliyoruz 7 500 milyar az değil sonuçta. Ama mutlaka bankaya git ve o dilekçeyi doldur. Büyük ihtimal iade edilecektir çünkü onu korumak bankanın garantisinde oluyormuş. Umarım geri ödenir :dua:

İnternetten alışveriş yapmak için kart numarasını ve arkadaki CV numarasını bilmek gerekir, o bilgileri kim nasıl elde ediyor??
inanın şoktayım kart bende ama çekilmiş,hem de ne onay kodu mesajı geldi ne de bilgilendirme mesajı.ekstreyi alıp incelediğimde gördüm 11 mayısta 600küsür çekilmiş 15inde de 1000 küsür,banka hiç şüpheli diye ne aradı ne mesaj attı ne kod istedi.ben şimdi buradan 5tl'lik bir alışveriş yapsam kod isterler,bilgilendirme mesajı gelir bilmem ne.ama nasıl böyle bir ihmal var anlayamıyorum

Canım başka bankada bir akrabası var ona danıştık yasal süre 45 gün haklı bulunursan 45 gün içinde para iade edilir sen zaten yatırma bu parayı dedi. Banka bize 90 gün demişti şimdi 45 gün bekleyeceğiz bizde kredi çekmiştik şimdi mobilyaları askıya aldık bekliyoruz 7 500 milyar az değil sonuçta. Ama mutlaka bankaya git ve o dilekçeyi doldur. Büyük ihtimal iade edilecektir çünkü onu korumak bankanın garantisinde oluyormuş. Umarım geri ödenir :dua:
ödemeseler bile hakkımı sonuna kadar ararım uğraşacağım böyle bir şey nasıl olabilir?sizinki de çok vahimmiş 7500 bin ne demek ya nasıl banka izin veriyor çekilmesine,direk banka hatalı.rezil olduk durduk yere

ödemeseler bile hakkımı sonuna kadar ararım uğraşacağım böyle bir şey nasıl olabilir?sizinki de çok vahimmiş 7500 bin ne demek ya nasıl banka izin veriyor çekilmesine,direk banka hatalı.rezil olduk durduk yere
Bizde aynı şeyi diyoruz uğraşacağız. Son iki msjla onay kodu gelince nişanlım farketmiş
Ondan önceki alışverişlerde neden farkedilmedi mesaj atılmadı. Banka büyük güvenlik açığı vermiş maalesef. Umarım hepimiz davamızdan haklı çıkarız. Kimden duyduysam geri almışlar ama bakalım zaman gösterecek

Bizde aynı şeyi diyoruz uğraşacağız. Son iki msjla onay kodu gelince nişanlım farketmiş
Ondan önceki alışverişlerde neden farkedilmedi mesaj atılmadı. Banka büyük güvenlik açığı vermiş maalesef. Umarım hepimiz davamızdan haklı çıkarız. Kimden duyduysam geri almışlar ama bakalım zaman gösterecek
haberleşelim mutlaka,cidden mağdur olan biziz çünkü geri ödemek zorundalar.
bu arada kuzenim bankada çalışıyor onunla konuştum,çok fazla varmış böyle dolandırma olayı,taylandlardan falan bile çekiliyormuş paralar.bankanın güvenlik zafiyeti ama onlarında yapabileceği bir şey olmuyormuş geri ödeniyormuş bize.

Back