Kredi kartı borcu taksitlendirme ve kredi notu

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Merhaba,

Bu konu benim için çok önemli bu sebeple bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok sevinirim. 1,5 senedir çalışmıyorum bunun bir senesi kendi işimizi kurup batmakla kalan altı ayı da iş aramakla geçti. Maddi olarak feci açıldım üstelik borçlarımın bir kısmından eşimin de haberi yok, kuyruğu dik tutup nasıl olsa işe girer hallederim diye düşündüm ama iş bulamıyorum. Temmuz başı çok arayan oldu bir kısmını ben eledim bir kısmı beni tam anlamıyla yeterli görmedi derken darbe girişimi oldu ve aramalar kesildi.

Garanti Bankası ve Akbank ile çalışıyorum. Sormak istediğim kredi kartımın 4000 gibi bir borcunu uzun vade ile taksitlendirsem kredi notuma çok kötü etki yapar mı ? Bir daha başka bankadan kredi çekemez miyim mesela ? ( Kredi notum şu an iyi durumda ) Çünkü işe başladığımda bütün ufak tefek borçlarımı tek bir kredi ile kapatmak istiyorum eğer uzun vadede etkilerse yapmayayım. Ama asgari ödediğimde de faiz çok yüksek geliyor.

Bu şekilde muhtemelen bir daha Garanti' den kart alamam ama önemli değil Akbank ile devam etmek istiyorum zaten. Ama dediğim gibi kara listeye girmek istemiyorum.

Bu taksitlendirme işini yaptıran arkadaşlar oldu mu bilgi alabilir miyim ?

Taksitlendirme yaptirdik kara listeye girmiyorsunuz odedikce kredi puaniniz yukseliyor.Taksitlendirmemizin bitiminde kredi cekebilecek puana yukselmistik ve kredi cektik.
Taksitlendirme surecinde kartlar kapaniyor bilginiz olsun ama notunuz aksine artiyor.

Taksitlendirme yaptirdik kara listeye girmiyorsunuz odedikce kredi puaniniz yukseliyor.Taksitlendirmemizin bitiminde kredi cekebilecek puana yukselmistik ve kredi cektik.
Taksitlendirme surecinde kartlar kapaniyor bilginiz olsun ama notunuz aksine artiyor.

Teşekkürler bilgi için. Ama atıyorum 36 ay taksit yaptım o kadar ay kredi kullanamaz mıyım ? Her tür kredi / avans durumu bloke mi oluyor ?

Krediyi yeniden yapılandırmış olacaksınız kredi notunuzu etkilemez. Şu anki haliyle ödeyememek etkiler ama kredi notunuzu.

Kredi değil kredi kartını yapılandırmak istiyorum fark eder mi ? İnternette kart yapılandırmayı araştırdım epey olumsuz yazılmış korktum bu sebeple.

Kredi değil kredi kartını yapılandırmak istiyorum fark eder mi ? İnternette kart yapılandırmayı araştırdım epey olumsuz yazılmış korktum bu sebeple.
Sanmıyorum ya. Sonuçta bu verilmiş bir hak,geçen gün yüklü yaptığım alışveriş için bankam mesaj gönderdi şu kadar vade farkıyla 4e bölmek istiyorsanız mesaj atın diye. Bankalar zaten normalde yapılan alışverişi bile (yüklü miktarsa özellikle)taksitlendirmeye yöneliyorlar. Yinede banka ile görüşmek gerek diye düşünüyorum,en net cevabı onlar verir.

Sanmıyorum ya. Sonuçta bu verilmiş bir hak,geçen gün yüklü yaptığım alışveriş için bankam mesaj gönderdi şu kadar vade farkıyla 4e bölmek istiyorsanız mesaj atın diye. Bankalar zaten normalde yapılan alışverişi bile (yüklü miktarsa özellikle)taksitlendirmeye yöneliyorlar. Yinede banka ile görüşmek gerek diye düşünüyorum,en net cevabı onlar verir.

Pazartesi arayacağım teşekkür ederim bilgilendirme için.

Bu islerden pek anlamam ama size tavsiyem esinizle bu konularda gizli sakliniz olmasin. Sonrasinda ciddi sorunlara sebep olabilir. Cesaretinizi toplayin ve daha fazla gecikmeden lütfen konusun. Burdan benim bile icime dert oldu valla.

Bu islerden pek anlamam ama size tavsiyem esinizle bu konularda gizli sakliniz olmasin. Sonrasinda ciddi sorunlara sebep olabilir. Cesaretinizi toplayin ve daha fazla gecikmeden lütfen konusun. Burdan benim bile icime dert oldu valla.

Vallahi çok haklısınız. Maddi konularda malesef çok sorumsuzum. Çalışmadığım dönemde lükslerimden vazgeçmediğim için oldu zaten böyle. Eşim zaten biliyor maddi olarak bu huyumu ama onun güvenini yitirmek de istemiyorum hiç. Zaten ona yük oluyorum. Aslında amacım işe girdiğim zaman ödeme planlarım ile beraber konuşmak ona yük olmak istemediğim için böyle işlere girdiğimi söylemek. İnşallah bir çalışmaya başlasam artık.

Vallahi çok haklısınız. Maddi konularda malesef çok sorumsuzum. Çalışmadığım dönemde lükslerimden vazgeçmediğim için oldu zaten böyle. Eşim zaten biliyor maddi olarak bu huyumu ama onun güvenini yitirmek de istemiyorum hiç. Zaten ona yük oluyorum. Aslında amacım işe girdiğim zaman ödeme planlarım ile beraber konuşmak ona yük olmak istemediğim için böyle işlere girdiğimi söylemek. İnşallah bir çalışmaya başlasam artık.
anliyorum ama esas guven zedelenmesi bu durumu gec ogrenmesiyle olur. Cevremizde bunun ornegi oyle cok ki... Hatta esimin bir arkadaşı adina esim kredi çekmişti karisi ogrenmesin diye. En sonunda ortaya çıktı ve kadin bosandi. Küçük bir problem büyüdü yani. Hem esler arasinda yük olmak diye bir sey olmaz.

anliyorum ama esas guven zedelenmesi bu durumu gec ogrenmesiyle olur. Cevremizde bunun ornegi oyle cok ki... Hatta esimin bir arkadaşı adina esim kredi çekmişti karisi ogrenmesin diye. En sonunda ortaya çıktı ve kadin bosandi. Küçük bir problem büyüdü yani. Hem esler arasinda yük olmak diye bir sey olmaz.

Adam kumar falan mı oynamıştı acaba ? Kadın da çok vicdansızmış :KK43:

Oyle aman aman kredi karti borcumuz olmadi ama en son 5000 tl enpara dan kredi cektik kartlari kapattik. O cektigimiz krediyi de taksit taksit oduyoruz bu ay son ayi. Zaten oyle cok uzun degildi 5 taksit mi neydi. Biz banka ile konusup uzatmak yerine baska bankadan kredi cekip kapatmayi tercih ettik. Baktik ode ode bitmiyor surekli harciyoruz gene. Bizim icin iyi oldu yani, hatta bugun de bi kartimin limitini 500e dusurdum. Ne kadar az limit o kadar az harcama :)

akbanktan tüketici kredisi çekin kredi kartı kapama diye girerler diğer borçlarınızıda söyleyin hiç uğraşmayın taksitlendirmeyle

X