Kredi Kartı Aidatı hakkında

Ziraat'e bulaştığım için pişmanım zaten. Aidatı söylemek ve kartı iptal ettirmek için müşteri hizmetlerini de kaç kere aradım, ilgilenmiyorlar. Bekletiyorlar bekletiyorlar sadece. Adamlara ulaşabilsem derdimi anlatacağım ama ulaşamıyorum ki. Ben de başka çözümler aramaya başladım.
Ayrıca iptal ettirmeyle de alakalı soru işaretleri var; şu an sadece 18.00 tl kart aidatı borcu gözüküyor, bildiğim kadarıyla bankalar kartta borç varken kartı kapatmıyorlar. Ziraat'in bana "borç ödenmeden kartı kapatamayız" demeyeceğinin bir garantisi de yok ki. Başka borç olsa tamam ödersin de haksız yere kestikleri aidat borcunu ödemek zorunda bırakırlar mı diye düşünüyorum.

aidat parasını öde. ama hakem heyetiyle geri al... birde kapatmak istediğin de de kayboldu de gitsin:KK53: yenisini istemiyorum dersin.

Kesinlikle git. Ben hem kendi hem ailemin kartları için bunu yaptım ve iadeleri de aldım. İşin maddiyatında değilim ama totale bakınca inanılmaz bir rakam çıktı ortaya, sonrasında da çatır çatır yedik o paraları sefamız olsun.
Para iadesi icin nereye ne sekilde basvurmustunuz bilgi verebilir misiniz ?

yok sürmez...

hesap ekstrenle ve dilekçenle hakem heyetine git. dilekçende aidatsız kart olmasına rağmen aidat alındığından da bahset. uzun sürer ama mutlaka sonuç alırsın. çok dilekçe olduğu için uzun sürüyor. yoksa gıcıklıktan değil
Dilekçeyi heyete başvurduğum yerden mi alacağım? Ayrıca bana kağıt olarak hesap ekstresi gelmiyor. Onu nasıl halledeceğim?

Para iadesi icin nereye ne sekilde basvurmustunuz bilgi verebilir misiniz ?

Dilekçeyi heyete başvurduğum yerden mi alacağım? Ayrıca bana kağıt olarak hesap ekstresi gelmiyor. Onu nasıl halledeceğim?

Kızlar,
önce kredi kartınızın ait olduğu bankaya giderek talepte bulunacağınız süreye dair olan ekstreleri print-out olarak talep edin.Bu ekstrelerde (Ocak-Haziran) kredi kartı aidatı ödediğiniz tarihlerin altını çizin ve kopyasını alın.

İnternette kredi kartı aidatlarının geri ödenmesine dair dilekçeler bulunmakta, bu dilekçeyi word'e kaydedip gerekli yerleri doldurun ve print out alın.

Kimlik fotokopinizi önlü-arkalı çektirin.

Daha sonra bu belgelerle beraber Tüketici hakem heyetine başvurun.Geriye kalan tek şey ise sadece beklemek...

Kızlar,
önce kredi kartınızın ait olduğu bankaya giderek talepte bulunacağınız süreye dair olan ekstreleri print-out olarak talep edin.Bu ekstrelerde (Ocak-Haziran) kredi kartı aidatı ödediğiniz tarihlerin altını çizin ve kopyasını alın.

İnternette kredi kartı aidatlarının geri ödenmesine dair dilekçeler bulunmakta, bu dilekçeyi word'e kaydedip gerekli yerleri doldurun ve print out alın.

Kimlik fotokopinizi önlü-arkalı çektirin.

Daha sonra bu belgelerle beraber Tüketici hakem heyetine başvurun.Geriye kalan tek şey ise sadece beklemek...
Aidatı henüz ödemedim ama borçlu gözüküyorum doğal olarak. Yani banka bu aidatı ödememi bekliyor aslında ama ben haksız yere kesilen birşeyi ödemiş değilim. Kart limitim 18 tl eksik şu anda, bunu da yapmaya hakları yok. Aldıkları tutarı kredi kartı limitime iade etmeleri gerek yani. Ödeme yapmadım nasıl olsa iade edilecek diye ama ortada aidat borcu gözüküyor. Buna rağmen hakem heyeti yardımcı olur mu yoksa sadece ödenmiş aidatların iadesine mi yardım ediyor? Birşey farkeder mi yani, bilginiz var mı?

Ya da kartı kapattırmak istesem direkt? İçinde 18 tl borç var ve ödemeden kapanmaz derlerse o borç kart aidatı borcu, iade edilecek denildi ama iade edilmedi, ben de ödemek istemiyorum desem sonuçta alışveriş borcu değil o, benden yapılmaması gereken bir kesinti. İşe yarar mı dersiniz?

Konuma cevap yazıp önerilerini sunan KK üyelerine sonsuz teşekkürler. Ziraat Bankası benim aidatsız kartımdan kestiği kart ücretini hesabıma iade ettiğini bildirdi e-posta ile, hesabımı da kontrol ettim, gerçekten iade edilmiş. Hakem heyetine falan gitmeme gerek kalmadı yani. Taa Aralık ayında iade talep ettiğimden midir, Şikayetvar.com'a yazdığım şikayetten midir yoksa BİMER'e ettiğim şikayetten midir hangisi etkili oldu bilmiyorum ama iade edilmiş. Darısı tüm geri almaya çalışanlara...

Tüketici hakem heyetine başvruman gerekiyor. İnternette bununla alakalı dilekçeler mevcut, 6 ay- 1yıl süre içerisinde geri iade yapıyorlar.Eğer ailende kredi kartı kullanan varsa onların geri dönük olarak son 10 yıllık aidat ücretlerini geri alma hakları var.

Ve kesinlikle 1 lira bile olsa haklısın, insanı aptal yerine koyuyorlar.

İnternetten dılekce yazmak yeterlı mı?

Konuma cevap yazıp önerilerini sunan KK üyelerine sonsuz teşekkürler. Ziraat Bankası benim aidatsız kartımdan kestiği kart ücretini hesabıma iade ettiğini bildirdi e-posta ile, hesabımı da kontrol ettim, gerçekten iade edilmiş. Hakem heyetine falan gitmeme gerek kalmadı yani. Taa Aralık ayında iade talep ettiğimden midir, Şikayetvar.com'a yazdığım şikayetten midir yoksa BİMER'e ettiğim şikayetten midir hangisi etkili oldu bilmiyorum ama iade edilmiş. Darısı tüm geri almaya çalışanlara...

Güzel haber, senin adına çok sevindim...
İnternetten dılekce yazmak yeterlı mı?

Alıntı yaptığın mesajın başında belirttiğim gibi dilekçeyi Tüketici Hakem heyetine vermelisin.

X