İste dolandirilmak çok anlık bir şey.
Ben de az kalsın şöyle dolandiriliyordum;
Sevgilim sehrime gelecekti, ona birkaç aylık eşyalı bir ev arıyordum. Ama mümkün değil bulmak. Her gün iş çıkışı tekinsiz emlakcilar beni gezdiriyordu falan. Derken sahibinden'de tam istediğim muhitte ve gayet uygun fiyatli eşyalı bir ev buldum. Hemen aradım, adam dedii ki 'ben şehir dışındayim, anahtarı size göndereyim. Beğenirseniz oturursunuz' falan. Tamam dedim ben de. Sonra adam dedi ki 'bugun kargoya giderim. Ama size nasıl guvenecegim, bana kapora niyerine 100 lirayı (2019 yuz lirası) şimdi verin, ben anahtarı öyle göndereyim'
Zaten haftalardır ev aramaktan nevrim dönmüş, çocuk geldi gelecek hala bulamamisim. Adamin dediği bir an mantıkli geldi . Bir de kapora kılıfında söyledi ya, zaten konuştuğum emlakçılar da benden kapora isterdi evleri çocuk gelene kadar başkasına kiralamamak için.
Adama tamam dedim, hevesle çocuğa yazdim.
Sonra yemek isimleri dışında bir gram Türkçe bilmeyen çocuk bana şunu yazdı
Eki Görüntüle 3261242 O böyle diyince aydınlandım, dolandirici olabilir. Sonuçta o muhit hala komşuluğun olduğu bif muhit, pekala anahtarı komsusuna birakabilirdi böyle şeyler için. Mantıklı mı yani tanimadigi birine yollamak.
Sonra internete bi yazdım ki bir sürü insan böyle dolandirilmis hemen engelledim adami.
Yani bazen de insan inanmak istiyor, zor durumda kalınca