Kredi çekme durumları yardımcı olur musunuz

cansuerdemir

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2021
34
30
31
Kızlar doğumdan önce 6 ay çalışmıştım. Bebeğim 8 aylık Şimdi tekrar işe giricem. Hiç kırmızı kalem yemedim yani icralık falan olmadım sadece bazen kartlar gecikti yada asgarisini ödedik falan. Şuan kredi kartımın limiti artmıyor ve kredi başvuru falan yaptim çıkmadı. Şimdi tekrar işe girersem, sigortam ödenmeye başladıktan sonra kartlarımın borcunu her ay düzenli ödersem tahmini ne zaman kredi çıkar? Yaklaşık 100bin falan çekmek istiyorum ihtiyaç kredisi. Ne zaman çıkabilir acaba yapmam gereken başka bişey var mı? Şuan puanım 800-900 civarı. Bu konuda bilen bilgilendirebilirse çok sevinirim, daha önce hiç kredi çekmedim

Kredi işlerinden hiç anlamam.

Bilen arkadaşlar yardım eder.

Allahım kolaylık versin inşallah arkadaşım.

Hemen kredi çıkmaz kaldı ki ihtiyaç kredi limitleri çok düşük.
Faizler yükselirse secimlerden sonra çekeceğiniz kredinin çok üstünde faiz ödersiniz.
Krediyi niye çekmek istiyorsunuz ? Borçlar için mi ?
Az önce konularınızi okudum.
İkinizin de ev ekonomisinden anladığı yok. Borcu borc ile kapatacaginiza 22 bin alıyoruz şuan durumumuz iyi, yetiriyoruz demişsiniz o minvalde devam edin.
Basiretsiz eşiniz için kredi çekip ondan da olmayin

Borç borçla kapatılmaz tamam bunu hep duyuyorum da bu kadar kredi çekenler ne yapıyor?

Hep ev,araç almak için mi kredi çekiyorlar?

Aslında çok bilgim yok ama bana sürekli kredi çıkıyor
Sigortam da yok şuan aktif çalışmıyorum
Kullandığım 2 banka var kredi karti hesabim var düzenli ödeme yapıyoruz düzenli limit arttırımı oluyor.
Avans hesap kullanıyoruz ama çok ihtiyacımız olursa sonra kapatıyoruz avans hesabı
İhtiyaç kredisi en az 50 bin çıkıyor en fazla 100 bin.
Tek seferde yüz bin çekmek istiyrlorsaniz hesabınızdan işlem yapın 5 bin atın 10 bin atın sonra çekin.
Hesapta para varken kredi kartı limiti yükseltin.

Borç borçla kapatılmaz tamam bunu hep duyuyorum da bu kadar kredi çekenler ne yapıyor?

Hep ev,araç almak için mi kredi çekiyorlar?
Lale abla konu sahibesinin durumu farklı biraz.
Ben ev almak için çektim mesela.
Ha borclari ödeyemez durumdalarsa çekilebilir ama maksat sırf az daha rahat etmek için ise değmez.
Eşinin aptallığini kadın zaten çekiyor bir de kredi cekip iyice mi bu adama rahatlık sağlasın ?
Bu aptallıği vakti zamaninda yaptim sonuç değişmedi :)

Anladım canım.

Allahım hepimize yardım etsin inşallah.

Yok ben araba almak için çekmek istiyorum kendi adıma. Annemlerin dükkanında çalışarak

Borç kapatmak için değil, araç için istiyorum krediyi. Ev ekonomisinden anlamıyorsunuz demişsiniz neden peki? Bir iş kurmayı denedi eşim ve olmadı yani tamam daha hayattaki bütün şanslarımızı tükettik mi biz? Mesela ben evime ihtiyaç dışı bişey alıyor muyum, gereksiz harcama yapıyor muyum ne kadar arttırabilirsem arttırmaya çalışıyor muyum bunları nerden biliyorsunuz? Sakın yanlış anlamayın kötü bişey söylemiyorum ama zaten yeterince sıkıntı çektik. Ama bir laf vardır ya derler ya, çay koy, yeniden başlıyoruz diye. Olan oldu deyip, yeni birşeyler için bir yola giremez miyiz? Konularımı okuduysanız, eşime basiretsiz demişsiniz mesela sanırım ailesine vs para verdiği için. Tam da bu sebeple, kendi ailemin yanında çalışıp kendim kredi çekerek bir araba almak istiyorum. Hayatta belki kendim için atacağım ilk adım ne var ki bunda?

İş yerine toplu ulaşımla gidilemiyor mu? Annemlerin dükkanı demişsiniz anneniz dükkana giderken sizi de alabilir mi?

Şu noktada tam biriktirme modunda olmanız lazım, minikler biraz büyüyünce kreş/anaokulu gibi ihtiyaçlar olacak. Biraz köşede birikim olması lazım. İlk gündem maaşı krediye vermeyin.

Kesinlikle işe girin yalnız sonuna kadar destekliyorum.

Olan oldu deyip, yeni birşeyler için bir yola giremez miyiz? Konularımı okuduysanız, eşime basiretsiz demişsiniz mesela sanırım ailesine vs para verdiği için.
İki çocuk, ailesine para veren eş, kaybedilmiş ev ve takılar... Araba için kredi çekmeniz pek makul gelmedi bana. Üstelik 100 bin TL'ye hangi arabayı alacağınızı da pek merak ettim.

Araç kredisi ayrı değil mi zaten? Sizin ne marka alacaksınız
100 bin TL ye? Arkadaşımın elinde 600 bin var ve temiz bir araba bulamıyor.

Borçlanızı kapatacaksanız eğer bildiğim kadarıyla 100 bin TL 12
Ay veriyor. Eğer hala böyleyse rahat ödeyebilecek misiniz?

Esinize basiretsiz diyen benim.
Türk Ticaret Kanununda "basiretli işadami gibi davranma yükümlülügü" ifadesi gecer. Hakaret amacli kullanmadim bunu. Yanlis anlasilma olmamasinicin belirtmek istedim

Kredi alabilmek için en az 3 aylık devam eden sigortanız olması lazım. Kartlarınızla harcama yapıp ödemeleri aksatmadan yaparsanız notunuz yükselir.
900 puanla hiçbir banka size 100bin vermez zaten.

İhtiyaç kredisinde 100 bin 12 ay vadeli veriyor .Ne kadar maaş alacaksınız ödeyebilecekmisiniz?Eğer ödeme şansınız varsa sizin adınıza anneniz yada babanız çeksin.Cünkü size çıkmaz kartlarınızın ödemesini geciktirmişsiniz adamlar daha aylık kredi kartını ödeyemiyor krediyi nasıl ödeyecek diye cikarmiyorlardir muhtemelen.Benim 250 ihtiyaç 240 kredi kartım 240 da nakit avans hakkım olduğu halde kendime araba almadım evde bir arabamız var kimin ihtiyacı varsa o gün o kullanıyor.Ise gidip gelirken toplu taşıma kullanıyorum hem daha az masraflı hemde sigortası kaskosu benzin zaten dünya para(benzin sektöründe calisiyorum) Ayrıca üstüne kartı geciktirmissin ama o krediyi çekersen normal günlük harcama yapacaksın çocuklu kadınsın üstüne kredi kartında şişecek.Benden size tavsiye biraz çalışın rutini oluşturun biraz birikim yapın sıfırdan direkt borçla araba almak çok zorlar.ustune kaskosunu sigortasını bakımını yapican benzin koyacaksın.Gunluk evin masrafları cocuk masrafı dağ olur size.

Şuan araba alarak rüştünüzü ailelerinize ispat edemezsiniz.
Birikim yapıp kenara atarak ya da mevcut evin giderlerini ödeyerek madem eşinizin arkasında duracaksınız bu şekilde ilerlemeniz mantıklı. Siz evin ihtiyaçların, eşiniz de kredi borçlarını ödeyecek.
100 bin ile araba alamazsınız, aldığınız araba da sanayiden çıkmaz. Astarı yüzünden pahalıya gelir.
Benzini, sigortaları derken bir bakmışsınız maaşınız kuş olup uçmuş.
Bu yüzden diyorum gerçekten hesap kitap konusunda başarızsınız.
Ha ne biliyorsun sadece 100 bin ile araba alacagımı, birikmişim olamaz mı derseniz de, birikmişiniz olsaydı kredi kartınızı geciktirmez öderdiniz diye düşünerek yazıyorum bunları.
Ailelerinizin gözündeki eski itibarınızı yakalamak istemenizi anlıyorum ama bu hayaliniz havanda su dövmekten başka bir işe yaramaz.
Mantıklı olmanızı öneririm.
İki çocugunuz var daha ikisi de bebek.
Araba almaktan öte ciddi birikim için bir şeyler yapmanız gerekiyor.
Önceliğiniz araba değil yani.
Hadi siz çalıştınız, aileniz çocuklarınıza baktı ilk zamanlar peki ya sonra bakamazlarsa ne olacak ?
Var mı bir planınız ?
Kreş için çocuklarınızın yaşı çok küçük vermek mecburiyetinde kalsanız bakıcı ve kreş aylıkları neredeyse bir maaş kadar zaten.
Bence şimdilik çalışıp birikim moduna geçin.
Ya da borçlar hızlı bir şekilde bitsin eşime de güveniyorum derseniz (çok da emin olmayın) o halde yazdıgım gibi evin giderleri sizden, borçları hızlıca ödemekte eşinizden olacak.
Amacım asla sizi üzmek degil ama bazı gerçekler inanın sarsıcıdır. Nereden mi biliyorum ? Evlilik sürenizin 6 katı kadar tecrübem var.
Şuan ülkede durumlar belli.
Seçimlerden sonra da bizi çok parlak günler beklemiyor bir süre, zamanını kestirebilmek zor.
Genel olarak içinde bulundugumuz durumu daha asağılara inmeden farklı gelir türleriyle eger yapabiliyorsak yükseltmekten bahsetmiyorum bakın, artan enflasyon ile sabit tutabilmek yani dengede tutabilmek önemli.
Çünkü her ay maaşlarımız bir önceki aya göre daha ekside.
Alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor.
Mantıklı olma zamanı.
ALLAH kolaylık versin, bir an önce dertlerinizden kurtulursunuz inşALLAH.

Son düzenleme:
Benim kıçı kırık arabam bile 350-400 bin olmuş.
Tek forsu otomatik olması :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…