Borç kapatmak için değil, araç için istiyorum krediyi. Ev ekonomisinden anlamıyorsunuz demişsiniz neden peki? Bir iş kurmayı denedi eşim ve olmadı yani tamam daha hayattaki bütün şanslarımızı tükettik mi biz? Mesela ben evime ihtiyaç dışı bişey alıyor muyum, gereksiz harcama yapıyor muyum ne kadar arttırabilirsem arttırmaya çalışıyor muyum bunları nerden biliyorsunuz? Sakın yanlış anlamayın kötü bişey söylemiyorum ama zaten yeterince sıkıntı çektik. Ama bir laf vardır ya derler ya, çay koy, yeniden başlıyoruz diye. Olan oldu deyip, yeni birşeyler için bir yola giremez miyiz? Konularımı okuduysanız, eşime basiretsiz demişsiniz mesela sanırım ailesine vs para verdiği için. Tam da bu sebeple, kendi ailemin yanında çalışıp kendim kredi çekerek bir araba almak istiyorum. Hayatta belki kendim için atacağım ilk adım ne var ki bunda?
Şuan araba alarak rüştünüzü ailelerinize ispat edemezsiniz.
Birikim yapıp kenara atarak ya da mevcut evin giderlerini ödeyerek madem eşinizin arkasında duracaksınız bu şekilde ilerlemeniz mantıklı. Siz evin ihtiyaçların, eşiniz de kredi borçlarını ödeyecek.
100 bin ile araba alamazsınız, aldığınız araba da sanayiden çıkmaz. Astarı yüzünden pahalıya gelir.
Benzini, sigortaları derken bir bakmışsınız maaşınız kuş olup uçmuş.
Bu yüzden diyorum gerçekten hesap kitap konusunda başarızsınız.
Ha ne biliyorsun sadece 100 bin ile araba alacagımı, birikmişim olamaz mı derseniz de, birikmişiniz olsaydı kredi kartınızı geciktirmez öderdiniz diye düşünerek yazıyorum bunları.
Ailelerinizin gözündeki eski itibarınızı yakalamak istemenizi anlıyorum ama bu hayaliniz havanda su dövmekten başka bir işe yaramaz.
Mantıklı olmanızı öneririm.
İki çocugunuz var daha ikisi de bebek.
Araba almaktan öte ciddi birikim için bir şeyler yapmanız gerekiyor.
Önceliğiniz araba değil yani.
Hadi siz çalıştınız, aileniz çocuklarınıza baktı ilk zamanlar peki ya sonra bakamazlarsa ne olacak ?
Var mı bir planınız ?
Kreş için çocuklarınızın yaşı çok küçük vermek mecburiyetinde kalsanız bakıcı ve kreş aylıkları neredeyse bir maaş kadar zaten.
Bence şimdilik çalışıp birikim moduna geçin.
Ya da borçlar hızlı bir şekilde bitsin eşime de güveniyorum derseniz (çok da emin olmayın) o halde yazdıgım gibi evin giderleri sizden, borçları hızlıca ödemekte eşinizden olacak.
Amacım asla sizi üzmek degil ama bazı gerçekler inanın sarsıcıdır. Nereden mi biliyorum ? Evlilik sürenizin 6 katı kadar tecrübem var.
Şuan ülkede durumlar belli.
Seçimlerden sonra da bizi çok parlak günler beklemiyor bir süre, zamanını kestirebilmek zor.
Genel olarak içinde bulundugumuz durumu daha asağılara inmeden farklı gelir türleriyle eger yapabiliyorsak yükseltmekten bahsetmiyorum bakın, artan enflasyon ile sabit tutabilmek yani dengede tutabilmek önemli.
Çünkü her ay maaşlarımız bir önceki aya göre daha ekside.
Alım gücümüz gün geçtikçe düşüyor.
Mantıklı olma zamanı.
ALLAH kolaylık versin, bir an önce dertlerinizden kurtulursunuz inşALLAH.