Kpss'ye hazırlanmalı mıyım?

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
35
Merhaba kızlar, özel sektörde mali müşavir olarak çalışıyorum. Cumartesi günü de tam gün çalışıyorum. Akşamları da 7,30 gibi evde oluyorum. Özel sektörün stresini kaldıramıyorum artık, elimden geldiğince kısıtlı zamana rağmen sosyal olmaya çalışıyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat o da çok mümkün olmuyor. En basiti bir kursa bile gidemiyorum. Kursların çoğu hafta sonu ve ben cumartesi çalışıyorum. Maddi sorunlardan dolayı işi bırakmayı göze alamıyorum, işsiz kalmaktan korkuyorum açıkcası.

Düşündüm ki, bu ömür böyle geçmez. Bir şeyler yapmak istiyorum artık. Hep öğretmen olmak istemiştim tekrar üniversite mi okusam?
Yoksa KPSS'ye ciddi manada çalışıp atamalar için mi uğraşsam?

Ders çalışma konusunda sıkıntım yok, eğer gerçekten kafama koyarsam çabalarım, emek harcarım fakat atamalar nasıl, puanlar çok mu yüksek hiç bilmiyorum. Çok uzak kaldım çünkü. İktisat mezunuyum. Tekrar üniversiye okuma fikri beni çok cezbediyor fakat çevre baskısı nasıl olur, maddi açıdan hem çalışığp hem de üniversite okuyabilir miyim bilmiyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Merhaba ben öğretmen olarak hazırlanıyorum, ben de iki yıl özelde çalıştım ve boşa çalıştığımı farkettim hem ücret azdı hem de iş yoğunluğu fazlaydı,
Ünv okuyup tekrardan kpss derdiyle uğraşmaktansa direkt kendi branşınızla ilgili kpss hazırlansanız daha iyi olur ancak sizin sektörde atamalar nasıldır onu bilmiyorum, isterseniz internetten bakabilirsiniz

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında pozitif biriyim yıllardır hep iyi tarafından bakmışım herşeye fakat zaman geçince geriye dönüp bakınca çok yormuş beni özel sektör. Ben gibi ılımlı birini bile sinir, stres sahibi yaptı. Aslında atansam belki şu an aldığım maaştan biraz daha az ya da aynı maaşı alırım. Fakat fazla da alsam stres çekilmiyor gerçekten. O yüzden ataması rahat bir öğretmenlik mi okusam kpss mi çalışsam bilemiyorum fakat sanırım en mantıklısı kpss çalışmak. Öğretmenliğe 4 yıl vereceğim emeği kpss'ye vermek en iyisi gibi görünüyor.

Reactions: Den
Evet kesinlikle 4 yıl ünv yerine 2 yıl kpss çalışsanız çok iyi sonuçlar alırsınız burada önemli olan düzenli çalışmak çoğu kişi düzen oturtup çalışmıyor bu sınavda diğerlerine fark atmak düzenli ve verimli çalışmaktan geçiyor bence. Her gün çalışsanız bırakmadan, güzel sonuçlar alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…