kullanamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
bende %100 eminim. aklı bulananlar aşağğıyı okusunlar. kırmızı yazı ile vurduladım
4. BASVURU ÇESĐTLERĐ
ĞRETMENLĐĞE BASVURU VE ATAMA
Đlk Atama;
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda alanlara
göre belirlenen taban puan ve üzeri puan almı
Öğretmenlik görevine ilk defa atanmak üzere basvuranlar,
b)
Özel öğretim kurumlarında görevli olup resmî eğitim kurumlarına ilk defa atanmak isteyenler,
c)
Vakıf veya özel üniversitelerde öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlileri,
d)
Hâlen Devlet memuru olarak çalısanlar, Devlet memuriyetinin adaylık devresinde görevinden ayrılan ya da
görevine son verilenler ile bu görevlerinden kendi istekleri ile ayrılmı
s olanlardan, yasal bekleme süresini
doldurmu
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında çalısanlar dâhil
kamu kurum ve kurulu
slarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli personel
statüsünde çalı
svuruda bulunacaklardır.
MEB 2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu
9
Đ
lk Atama biçimiyle basvuracaklar, KPSSP10 puan türü esas alınarak puan üstünlüğüne göre
de
ğerlendirileceklerdir. Birden fazla sınava katılan adayların (2008 ve 2009), yüksek olan KPSSP10 puanları basvuru
formuna otomatik olarak yansıtılmı
stır. Lisans düzeyindeki öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken
lisans mezunu gibi KPSS’ye girenlerin sınav sonucu geçersizdir. Yüksek olması nedeniyle ara sınıf ö
ğrencisi iken
girilen sınav sonucu, ba
svuru formuna yansıtılmıs ise elektronik basvuru formundaki KPSS puanı baslıklı seçenek
üzerinden adaylar kendileri de
ğisiklik yapabileceklerdir. Bu değisikliği yapmayanların basvurusu değerlendirmeye
alınmayacak, atanmı
s olsalar bile atamaları geçersiz sayılarak iptal edilecektir.
Đ
lk Atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs
olmak (31.08.1970 ve daha sonra do
ğumlu olmak) sartı aranır.
kılavuzdan alıntı... araştırma yaptıktan sonra bilgilendirsek daha fazydalı oluruz kanımca