• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS'ye 3. sınıfta girilebilir mi?

Lipgloss

Adige Psashe!
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
858
1
116
35
Diğer
merhabalar..eğitim fakültesinde okuyorum,geçenlerde arkadaşlardan bişe duydum ancak doğruluğundan emin olamadım açıkçası kpss hakkında pek blgi sahibi olmadığım için :) üçüncü sınıfta kpssye girip aldığımız puanı mezun olduktan sonra öğretmen olarak atanmak kullanma hakkımız varmış galiba,böyle bişe varmı doğruluk payı nedir bilgilendirirseniz sevinrim...

merhabalar..eğitim fakültesinde okuyorum,geçenlerde arkadaşlardan bişe duydum ancak doğruluğundan emin olamadım açıkçası kpss hakkında pek blgi sahibi olmadığım için :) üçüncü sınıfta kpssye girip aldığımız puanı mezun olduktan sonra öğretmen olarak atanmak kullanma hakkımız varmış galiba,böyle bişe varmı doğruluk payı nedir bilgilendirirseniz sevinrim...

yok öyle birşey.

kullanamazsın

mezun olduktan sonraki puanınla ancak ataman gerçekleşir

yok yok kullanabilirsin doğruluğundan %100 eminim, sen sınava gir 2 yılda geçerliliği var aklını bulandırmasın kimse

kullanamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

bende %100 eminim. aklı bulananlar aşağğıyı okusunlar. kırmızı yazı ile vurduladım

4. BASVURU ÇESĐTLERĐ

4.1. KADROLU Ö

ĞRETMENLĐĞE BASVURU VE ATAMA

4.1.1.

Đlk Atama;
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda alanlara
göre belirlenen taban puan ve üzeri puan almı

s olmak sartıyla;
a)

Öğretmenlik görevine ilk defa atanmak üzere basvuranlar,
b)

Özel öğretim kurumlarında görevli olup resmî eğitim kurumlarına ilk defa atanmak isteyenler,
c)

Vakıf veya özel üniversitelerde öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlileri,
d)

Hâlen Devlet memuru olarak çalısanlar, Devlet memuriyetinin adaylık devresinde görevinden ayrılan ya da
görevine son verilenler ile bu görevlerinden kendi istekleri ile ayrılmı

s olanlardan, yasal bekleme süresini
doldurmu

s olanlar,
e)

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında çalısanlar dâhil
kamu kurum ve kurulu

slarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli personel
statüsünde çalı

sanlar
bu kapsamda ba

svuruda bulunacaklardır.
MEB 2009-2 Öğretmenlik ıçin Başvuru ve Atama Kılavuzu
9
Đ

lk Atama biçimiyle basvuracaklar, KPSSP10 puan türü esas alınarak puan üstünlüğüne göre
de
ğerlendirileceklerdir. Birden fazla sınava katılan adayların (2008 ve 2009), yüksek olan KPSSP10 puanları basvuru

formuna otomatik olarak yansıtılmı
stır. Lisans düzeyindeki öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken

lisans mezunu gibi KPSS’ye girenlerin sınav sonucu geçersizdir. Yüksek olması nedeniyle ara sınıf ö

ğrencisi iken
girilen sınav sonucu, ba

svuru formuna yansıtılmıs ise elektronik basvuru formundaki KPSS puanı baslıklı seçenek
üzerinden adaylar kendileri de

ğisiklik yapabileceklerdir. Bu değisikliği yapmayanların basvurusu değerlendirmeye
alınmayacak, atanmı

s olsalar bile atamaları geçersiz sayılarak iptal edilecektir.
Đ

lk Atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs
olmak (31.08.1970 ve daha sonra do

ğumlu olmak) sartı aranır.

kılavuzdan alıntı... araştırma yaptıktan sonra bilgilendirsek daha fazydalı oluruz kanımca

Son düzenleme:
arkadaş zaten kanıtı ile göstermiş bende 3. sınıfta sınava girdim ama puanım geçersiz olduğu için şuan yeniden hazırlanıyorm yani boşuna girmiş oldum. ama kendini denemek için girebilirsin ama sınava hazırlanmaya başladıysan gir. hazırlanmadan öylesine girmek saçma bence.

kullanamazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

bende %100 eminim. aklı bulananlar aşağğıyı okusunlar. kırmızı yazı ile vurduladım

4. BASVURU ÇESĐTLERĐ

4.1. KADROLU Ö

ĞRETMENLĐĞE BASVURU VE ATAMA

4.1.1.

Đlk Atama;
Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda alanlara
göre belirlenen taban puan ve üzeri puan almı

s olmak sartıyla;
a)

Öğretmenlik görevine ilk defa atanmak üzere basvuranlar,
b)

Özel öğretim kurumlarında görevli olup resmî eğitim kurumlarına ilk defa atanmak isteyenler,
c)

Vakıf veya özel üniversitelerde öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve arastırma görevlileri,
d)

Hâlen Devlet memuru olarak çalısanlar, Devlet memuriyetinin adaylık devresinde görevinden ayrılan ya da
görevine son verilenler ile bu görevlerinden kendi istekleri ile ayrılmı

s olanlardan, yasal bekleme süresini
doldurmu

s olanlar,
e)

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında çalısanlar dâhil
kamu kurum ve kurulu

slarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında sözlesmeli personel
statüsünde çalı

sanlar
bu kapsamda ba

svuruda bulunacaklardır.
MEB 2009-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu
9
Đ

lk Atama biçimiyle basvuracaklar, KPSSP10 puan türü esas alınarak puan üstünlüğüne göre
de
ğerlendirileceklerdir. Birden fazla sınava katılan adayların (2008 ve 2009), yüksek olan KPSSP10 puanları basvuru

formuna otomatik olarak yansıtılmı
stır. Lisans düzeyindeki öğrenimlerinin son sınıfından önce ara sınıf öğrencisi iken

lisans mezunu gibi KPSS’ye girenlerin sınav sonucu geçersizdir. Yüksek olması nedeniyle ara sınıf ö

ğrencisi iken
girilen sınav sonucu, ba

svuru formuna yansıtılmıs ise elektronik basvuru formundaki KPSS puanı baslıklı seçenek
üzerinden adaylar kendileri de

ğisiklik yapabileceklerdir. Bu değisikliği yapmayanların basvurusu değerlendirmeye
alınmayacak, atanmı

s olsalar bile atamaları geçersiz sayılarak iptal edilecektir.
Đ

lk Atama kapsamında basvuruda bulunacaklarda, basvuruların ilk günü itibarıyla 40 yasından gün almamıs
olmak (31.08.1970 ve daha sonra do

ğumlu olmak) sartı aranır.

kılavuzdan alıntı... araştırma yaptıktan sonra bilgilendirsek daha fazydalı oluruz kanımca

benimde aklım karıştı herkes farklı bişeyler diyo kafamçokkarıştı

kafan neden karışık hala anlamadım ? bak yukarda gayet açık ve de kaynaktan açıklama var. tahmin değil.
ne okuyorsun sen?

Back