• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kpss2012

mutfakkedisi2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
91
0
86
Diğer
2 yıllık açıköğretim önlisans mezunu daha sonrada dikey geçişle açıköğretim 4 yıllık lisans mezunuyum 2012 kpss de öğretmenlik olabilirmi yada hangi bölümden sınava girmem gerekir acaba

öğretmenlik olabilmesi için ya eğitim ya da fen edebiyat fakültesi mezunu olmak gerekir. hatta fen edebiyat mezunlarının da pedagojik formasyon alması gerekiyor. ama A grubundan sınava girebilirsin, normal memurluk için.

grubu öğretmenlık içindir. egitim fakultesı mezunları ve formasyon almıs bolm mezunları grer. b grubunda egıtım bılımlerı wardır kı bu da ögretmenlere yonelıktr..

yazdığını doğru anladıysam yanlış biliyosun canım:31:
a grubu iibf mezunlarının gk gy ve ing sınavından sonra bakanlıklarda tcmb ve tbmm de görev alabilmeleri için pazar günü gşirmeleri gerekn bi sınavdır.anca a grubu bu bölümleri tercih eder.sınava girmek kişiye kalmıştır.en az 80 alınması daha sonra kurumun sınavından(sözlü ve yazılı) geçilmesi gerekir o şekilde işe başlanır.içkontrol dençisi vb olunur
b grubu düz memurluktur iibf için konuşuyorum.gk gy sınavına girersin ing ye istersen girersin.sonunda kurumlarda memur,biligisayar işletmeni,veri hazırlama kontrol işletmeni olursun.iktisat için 4421 alan kodudur ki ist sgk en son atamada 79la aldı.4001 bütün lisans mezunlarını kapsar.ista için 98le kapayan yerler var.
eğitim bilimleri sadece eğitim fakültesi ve formasyonunu almış fen edebiyat fak için geçerlidir.cts gk gy ten sonra öğlen sınavına girerler sen buna girmiceksin :34:

Son düzenleme:
Back