Kpss

Deadlockless

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
1.540
2.029
Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum stajlardan duruma bakıp ondan sonra karar vereceğim devlet mi özel mi diye.

Eğer tercihim devlet olursa okul bitince bir senemi kpssye ayıracağım işte asıl sorularım burada internette tam sorularımın yanıtını bulamadım sorularım şunlar;

1) mezun olacağım sene ortaöğretim kpssye girip bir yere atanabilir miyim o sınava girebilir miyim?

2) eğer atanma ve çalışma durumum olursa bir yandan çalışırken asıl bölümüm olan mühendislik için kpssye çalışıp tekrar girebilir miyim ?

Ilk basta yanlis anladim sen para kazanmak icin kpssye giriyim calisirken okuyum diye dusunuyorsun heralde. Girebilirsin mezun olmadan girilmio diye bi sart yok ama nasil olcak o is. Ikinci ogretimde mi okuosun

ortaöğretimin seçebileceği mesleklere baktın mı canım?
genelde hademelik şöförlük falan oluyor da

Mezun olmadan ortaöğretim kpss ye girebilirsin, ama mezun olduğun an bu hakkın kalmayacaktır. Mezun olacağın sene ya da mezun olunce lisansa girersin. Lisanstan da istersen düz memurluk istersen kendi bölümünü seçebilirsin.
Bir işe girersen de sinava hazirlanabilirsin, ancak özel kurumlarda mesai saatleri ve is yükü fazla olduğu için hazırlanmak biraz zorlayabilir senim

Ilk basta yanlis anladim sen para kazanmak icin kpssye giriyim calisirken okuyum diye dusunuyorsun heralde. Girebilirsin mezun olmadan girilmio diye bi sart yok ama nasil olcak o is. Ikinci ogretimde mi okuosun
yok hayır mezun olacağım sene kpssye girip 1 sene muhendislik için kpssye çalışacağım ya o ara boşta kalmak istemiyorum atanırsam ortaöğretimle o boş zamanda çalışmak istiyorum yani okulla birlikte değil bir de ilk girişimde kazanacağım belli olmaz muhendisliğin atamaları 90 puan

Mezun olmadan ortaöğretim kpss ye girebilirsin, ama mezun olduğun an bu hakkın kalmayacaktır. Mezun olacağın sene ya da mezun olunce lisansa girersin. Lisanstan da istersen düz memurluk istersen kendi bölümünü seçebilirsin.
Bir işe girersen de sinava hazirlanabilirsin, ancak özel kurumlarda mesai saatleri ve is yükü fazla olduğu için hazırlanmak biraz zorlayabilir senim
teşekkür ederim sağolun

ama iki kere hazırlanmak da yorar insanı
zamanında üniversite sınavına hazırlanırken dershane hocalarımız sınav stresine alışmamız için kpssye girmemizi söylemişti tam hatırlamıyorum ama 86 mı ne o civar bir şey almıştım çalışmamıştık tabiki ygs lysye hazırlandığımız için

zamanında üniversite sınavına hazırlanırken dershane hocalarımız sınav stresine alışmamız için kpssye girmemizi söylemişti tam hatırlamıyorum ama 86 mı ne o civar bir şey almıştım çalışmamıştık tabiki ygs lysye hazırlandığımız için
zaten deresler aynı canım
ayrıca çalışmaya gerek yokki

ben en iyisi devlette iş yapacaksam bi senemi kpssye ayırıp kendi bölümüme çalışayım ya o yollara hiç girmeyim bari boş kalmak istemiyordum belki şirkette çalışırım bilmiyom bir sürü seçenek var hangisi daha iyi kararsız kalıverdim

ben en iyisi devlette iş yapacaksam bi senemi kpssye ayırıp kendi bölümüme çalışayım ya o yollara hiç girmeyim bari boş kalmak istemiyordum belki şirkette çalışırım bilmiyom bir sürü seçenek var hangisi daha iyi kararsız kalıverdim
kendi bölümünden gir sınava :)

kendi bölümünden gir sınava :)
aynen de işte korkutuyor ya 90la filan atanıyorlar daha konuların ne olduğunu bile anlamadım ben neler çözecez a grubu b grubu filan var o tip şeyleri anlayamıyorum ben kafam karışıyo muhendislikte tek yıllarda olan kpssye mi ne giriliyormuş bölük pörçük bilgilerim var böyle

aynen de işte korkutuyor ya 90la filan atanıyorlar daha konuların ne olduğunu bile anlamadım ben neler çözecez a grubu b grubu filan var o tip şeyleri anlayamıyorum ben kafam karışıyo muhendislikte tek yıllarda olan kpssye mi ne giriliyormuş bölük pörçük bilgilerim var böyle
ikisine de girebilirsin canım
a grubunda; hukuk, iktisat, maliye, muhasebe vs. var
b grubunda ise; türkçe, mat, vatandaşlık, tarih ve coğrafya var

X