kpss

Arkadaslar ben 1 yila kadar psikoloji bolumunden mezun olup psikolog olucam insallah :)) sizce kpps ye girmek icin dershaneye gitmeli miyim ya da kpss ye girmeyip baska yollari mi denemeliyim :) yorumlarinizi bekliyorum :))
Pdr mezunu arkadasim var yeditepeden mezun. Hemen atandi suanda k.marasta ogretmrnlik yapiyor kpss tavsiye ederim zira cok dusuk puanlarla atamalariniz oluyor.

Zaten en son atamada 80 kisi alindi.. Turkiyenin AB uyum surecinde psikolog aliminin daha fazla olmasi gerekir.. Bu ulkeye 80 devlet psikologu ne kadar yararli olabilir ki ? Cogu insan psikologlari bir lüks olarak goruyo..

80 mi? Kasım atamalarında 300 küsür kadro açıldı. Sağlık bakanlığının sözleşmeli atamalarında 75 gibi bir puanla bile atanan var. Onun haricinde açıktan alımlarda devam ediyor.

Dusuk puanli atalar genelde dogu illerde veya tasralarda oluyo ayrica batiya gorede yuksek maas veriyolarda bu da bi avantaj olsa gerek :)

Dershaneye gitmende tabiki fayda var ama dershane secimin cok onemli ben bu sene gittim bi dershaneye pisman oldum hic gitmeseydim daha iyiydi cok iyi arastir derim cunku gittigin dershanenin cok buyuk etkisi oluyo dershane yoneticilerinin övmelerine inanma o dershaneye giden gitmis bi ogrenci bulabnilirsen kesinlikle gorusunu al

Dershaneye gitmende tabiki fayda var ama dershane secimin cok onemli ben bu sene gittim bi dershaneye pisman oldum hic gitmeseydim daha iyiydi cok iyi arastir derim cunku gittigin dershanenin cok buyuk etkisi oluyo dershane yoneticilerinin övmelerine inanma o dershaneye giden gitmis bi ogrenci bulabnilirsen kesinlikle gorusunu al
Tabikide dershane secimi cok onemli ama artik bu devirde dogru dershane bulmak kolay degilki hepsi rant ve para pesinde :))

Ben KPSS öneriyorum valla. Yakın arkadaşım özel sektörde çalıştı, 1000 tl fln maaş alıyordu, KPSS'de yanılmıyorsam 74 puan aldı o kadar yüksek değildi yani, istanbula yakın iyi bir şehre atandı, şu an 2000-2300 alıyor. kpss için matematik alt yapın varsa dershaneye çok gerek yok aslında. tarih çalışacaksın o kadar. matematik yoksa ama dershaneye gitmeni tavsiye ederim.

Merhaba,

Sizin arkadaşınızın durumuna benzer durumum var benim de. O acaba hangi bölümden atandı? Ben de özel sektörde çalışıyorum. Ve bir yandan KPSS'ye çalışmaya çalışıyorum. Özel sektörde çalışmak çok zor gerçekten. Haftasonun belli değil, mesailer zaten çok yorucu. Düzenli bir hayat yaşayan için bunlar çok zor. Şansımı denemek istiyorum.
Hangi kitaplara çalışmalıyım. Bütün dersleri okuyup sonra test mi çözmeliyim? Direkt test mi çözsem napsam bilemedim ki......

KPSS'de bu yıl sadece öğretmen ataması mı olacak arkadaşlar, yoksa memur ataması da olacak mı bilen var mı?

Hadi ya... :KK43: Tamam canım teşekkür ederim. Seneye de o zaman memur atamaları için sınav olacak değil mi? Ben şimdi yeni yeni hazırlanmaya başladım da.
Evet canım seneye , ben kpss ile ilgili bi topik açtım , açtığım konulara bak istersen bende bu seneden hazırlanma fikrindeyim , geçen sene 71,5 aldım tbbi skretrm ama zor atanırım bu yıl :KK43: hiç çalışmamıştım ah kafammm :KK62:

Tamam açtığın konulara bi bakayım canım. Çok teşekkür ederiimm. Ben de bir yandan çalışıyorum, bir yandan ders çalışmaya çalışıyorum çok zor oluyor ama yapaacak birşey yok maalesef. Ahh keşke bu yıl memur atamaları olsaydı ya gerçekten bırakıp gidesim var. Sen öğretmenlik için mi çalışıyorsun şimdi? Allah yardımcın olsun...

Merhaba arkadaşlar. Sizce Kpss ye 4 ay hazırlanmak yeterli olur mu. Şuan sınav için 4 ayım kaldı. Ben halen başlayamadım çalışmaya. Ve telaş sardı. Yetişir mi yetişmez mi korkularından dolayı çalışamıyorum. Aslında bu zaman zarfında başarabileceğime inansam ve bu çooook geç kalmışlık hissinden kurtulsam yaparım diyorum. Açıkçası başarı hikayelerine ve morale ihtiyacım var. Edebiyat öğretmenliği mezunuyum. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Merhaba arkadaşlar. Sizce Kpss ye 4 ay hazırlanmak yeterli olur mu. Şuan sınav için 4 ayım kaldı. Ben halen başlayamadım çalışmaya. Ve telaş sardı. Yetişir mi yetişmez mi korkularından dolayı çalışamıyorum. Aslında bu zaman zarfında başarabileceğime inansam ve bu çooook geç kalmışlık hissinden kurtulsam yaparım diyorum. Açıkçası başarı hikayelerine ve morale ihtiyacım var. Edebiyat öğretmenliği mezunuyum. Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Canım valla eğer azimliysen sonuna kadar kendine güven, eğer sen istersen yapamicağın bir şey yok. Bir program hazırla güzelce ama sözünü geçir kendine ve uygula günü gününe o zaman başarırsın :) zor biliyorum ama yaparsın motivasyon hayattaki en önemli şeylerden bir tanesi :) sen kendini motive edemezsen eğer kimse seni yeteri kadar motive edemez inan bana :)

Arkadaşlar Ankara İhtiyaç Akademiye giden ya da olumlu/olumsuz fikri olan var mı? Yarın kayıt için gideceğim. İngilizce öğretmenliği son sınıftayım. Seneye kpss ye hazırlanacağım bu sene gitmedim sadece okula odaklandım.

X