• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss yoldaşları <3

Aynen canım kısmetse eylüle halletmek istiyoruz.. :16:
İyiyim bende bin şükür.. :54:

halledersiniz canım
benim topiğe çözemediğiniz soruları sormaya veya yardıma gelebilirsiniz hep bekleriz.
biz bayagı kadroluaştık da kpss yolunda:27:

KPSS ye hazirlanmiyorum ama topik guzel olmus. Insanin calisasi geliyor. Herkese motivasyon dolu gunler ve sinavda basarilar . :nazar:

Temel anlamını yitiren sözcük :

Soyut anlam kazanmışsa ---> Mecaz anlam

Somut anlam kazanmışsa ---> Yan anlam

Anlamdaş sözcükler, aynı cümle içerisinde kullanılırlarsa; gereksiz sözcük kullanımından kaynaklanan anlatım bozukluğuna yol açar.

Sözcükler, tek başına kullanıldıklarında temel anlamlıdır.
Ancak cümle içerisinde kullanılırlarsa mecaz,yan, somut vs anlamlı olabilirler.​

halledersiniz canım
benim topiğe çözemediğiniz soruları sormaya veya yardıma gelebilirsiniz hep bekleriz.
biz bayagı kadroluaştık da kpss yolunda:27:

Gelirik apla. :1:
Gerçekten geliriz canım, paslaşırız.. :16: Tişkür ettim.. :1:

KPSS ye hazirlanmiyorum ama topik guzel olmus. Insanin calisasi geliyor. Herkese motivasyon dolu gunler ve sinavda basarilar . :nazar:

Teşekkür ederiiiz.. :nazar:

canım her gün mutlaka türkçe çözelim diyorum

Benim o kadar kaynağım bile yok kii.. :25:

Temel anlamını yitiren sözcük :

Soyut anlam kazanmışsa ---> Mecaz anlam

Somut anlam kazanmışsa ---> Yan anlam

Anlamdaş sözcükler, aynı cümle içerisinde kullanılırlarsa; gereksiz sözcük kullanımından kaynaklanan anlatım bozukluğuna yol açar.

Sözcükler, tek başına kullanıldıklarında temel anlamlıdır.
Ancak cümle içerisinde kullanılırlarsa mecaz,yan, somut vs anlamlı olabilirler.​

canım çok güzel plan çıkarmışsın :46:
bu arada yarın ki planı biliyosun dimi ona göre soruda sorcam irmaya yazmıştım sayfada gördün mü

Gelirik apla. :1:
Gerçekten geliriz canım, paslaşırız.. :16: Tişkür ettim.. :1:

Teşekkür ederiiiz.. :nazar:

Benim o kadar kaynağım bile yok kii.. :25:

canım benimde fazla yok zaten ama netten buluruz çıkmış soruları olmaz mı yada yaprak testlerden geçiniriz bi süre :10:

Back