- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.395
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
hocam çok zorlandığınız anlarda kendinizi nasıl motive ettiniz?Matematik öğretmeniyim. Üniversitede son senemde haftaiçi okula haftasonu dershaneye gittim. İlk senede 93 puan alarak ilk tercihime atandım. Kolay mıydı, hayır. Okuldaki dersler zaten ağırdı, alan sınavımız çok zordu ve asla kendime vakit ayıramadım o süreçte ama yine de vazgeçmedim. Olay hedefi belirlemek ve ondan asla vazgeçmemek.
Ben 4 sene sonra atandım. Ücretlide yaptım özelde de çalıştım. Ama cok sabrettim bir sene adam gibi her şeyden soyutladım kendimi oturdum çalıştım. Puanımı aldım bekledim bir senenin sonunda atandım şükür. Su an çok mutluyum iyi ki bir sene hayatımdan gitmiş diyorum. Modum her düştüğünde okulu düşündüm bu sene olsun ve bitsin bu işkenceyi kendime yapmak istemiyorum dedim ve her seferinde derse oturdum. Bölümüm Pdr çok yüksek kapatıyor birde dezavantajım buydu. Ama azim en büyük motivasyon benceMerhaba,ben sınıf öğretmenliği mezunu bir öğretmenim.Bu sene 2.kez sınava girdim ama hiç beklediğim gibi puanım gelmedi.Puanım 76dan 72'e düştü karma alım ve alan netlerinin yükselmesi ile.Moralim çok ama çok bozuldu.Okuldan(ücretli yapıyorum.) geldiğimden beri ağlıyorum,inanılmaz sinirim bozuldu.Tekrar hazırlanmak için psikolojik olarak kendimi güçlendirmem gerekiyor?Atanan hocalarım sizler kaçıncı senenizde atandınız,psikolojik olarak kendinizi nasıl güçlendirdiniz?Kpss çalışma taktiklerine ve önerilerine de açığım.Herkese iyi,huzurlu ve mutlu günler diliyorum.
hocam o 1 sene hiçbir yerde çalışmayıp tamamen evde miydiniz ve hangi kaynakları,hocaları vs.önerirsiniz?Ben 4 sene sonra atandım. Ücretlide yaptım özelde de çalıştım. Ama cok sabrettim bir sene adam gibi her şeyden soyutladım kendimi oturdum çalıştım. Puanımı aldım bekledim bir senenin sonunda atandım şükür. Su an çok mutluyum iyi ki bir sene hayatımdan gitmiş diyorum. Modum her düştüğünde okulu düşündüm bu sene olsun ve bitsin bu işkenceyi kendime yapmak istemiyorum dedim ve her seferinde derse oturdum. Bölümüm Pdr çok yüksek kapatıyor birde dezavantajım buydu. Ama azim en büyük motivasyon bence
Tamamen evde değildim. Benim oabt ve gy gk çok eksikti yani 0 dan başlamak istiyordum yarım yamalak olsun istemiyordum. Dershaneye yazılmaya gittim akşam saatlerine aldım dershaneyi bilerek. Cunku ben dışarı çıkınca yoruluyordum eve gelince çalışmaktan verim alamıyordum. Sabah uyanıp kendim ders çalışıyordum.sonra akşam 6 da dershanede dersim başlıyordu oraya gidip 11 e kadar orda ders dinliyordum. Haftasonu da sadece öabt dersim vardı 3/4 saat sonrası boştu. Her pazar genel tekrar günümdü sürekli tekrar ediyordum. Ama benim formülüm tekrarımı sadece aynı kitaptan ya da yazdığım notlardan yapıyordum.başka yerden tekrar yapmadım resmen tarih ve anayasayı yazdığım notlardan her hafta okuduğum icin sınavda gözümün önüne geldi yarım saatte çat çat işaretledim geçtim. Beynim fotoğrafını cekmis notların resmen. Haşa aklımda mesela. Tarih temelim vardı Ramazan hocayı dinlemiştim 2016 da. Tekrar dinlemedim. o yüzden ara ara açıp Mehmet Celal ozyıldız hocanın konu anlatımlarını dinledim çok verim aldım nokta atışı yaptı sınavda. Coğrafyayı Mehmet eğitten dinledim kitabı var görsellerle anlatıyor hikayelerle anlatıyor hatta telefonuma ücretli uygulamasını aldım orda hikayelerle madenleri vs anlatıyor hepsini beynime kodlamıştım. Vatandaşlık dershane hocam sayesinde bir yanlış çıkardım. Başka kimseden dinlemedim. Tr mat temelim vardı üzerine koymaya çalıştım. Ama cok olmadı belirli nette kaldım. Eğitim temelim yoktu dershanede de iyi hoca yoktu kendim evde çalıştım. Ölçmeyi Cüneyt iltustan öyt yi metin şar dan gelişimi ve öğrenme psikolojisini Salih yıldırım hocadan ( çok hafızaya kodluyor) rehberlik kendim baktım materyal ve sınıf yönetimini Metin sar dan dinledim. Bence ilk nasıl öğrenme stiline sahipsin onu öğren. Benim fotografik hafızam vardı ezberim yoktu. Görsellestirrek ben anlıyordum. Her derste kavram haritalarım vardı semalaştırdım her şeyi öyle çalıştım. Söylediğim hocalarda hep böyle anlatan hocalar o yüzden kendi stilime uygun hocalar bulmaya çalıştım ilk zamanlar. Çok erken uyanmadım plansız asla gitmedim senelik planım vardı asla kacırmadım ocakta bile haziranda hangi konuyu çalışacağım belliydi. Dershanenin sene sonu genel tekrar seminerlerine kesin katıldım eğitim bilimlerine de para verip genel tekrar seminerine katıldım. Test kitabı da öneri isterseniz yazarım.hocam o 1 sene hiçbir yerde çalışmayıp tamamen evde miydiniz ve hangi kaynakları,hocaları vs.önerirsiniz?
Hocam test kitabı önerilerinizi de yazrsanız sevinirim,ben de dershaneye gitmeyi düşünüyorum hocam.Dershanenin olumlu ve olumsuz yanları neler hocam?Birde önerdiğiniz bir dershane var mı?Tamamen evde değildim. Benim oabt ve gy gk çok eksikti yani 0 dan başlamak istiyordum yarım yamalak olsun istemiyordum. Dershaneye yazılmaya gittim akşam saatlerine aldım dershaneyi bilerek. Cunku ben dışarı çıkınca yoruluyordum eve gelince çalışmaktan verim alamıyordum. Sabah uyanıp kendim ders çalışıyordum.sonra akşam 6 da dershanede dersim başlıyordu oraya gidip 11 e kadar orda ders dinliyordum. Haftasonu da sadece öabt dersim vardı 3/4 saat sonrası boştu. Her pazar genel tekrar günümdü sürekli tekrar ediyordum. Ama benim formülüm tekrarımı sadece aynı kitaptan ya da yazdığım notlardan yapıyordum.başka yerden tekrar yapmadım resmen tarih ve anayasayı yazdığım notlardan her hafta okuduğum icin sınavda gözümün önüne geldi yarım saatte çat çat işaretledim geçtim. Beynim fotoğrafını cekmis notların resmen. Haşa aklımda mesela. Tarih temelim vardı Ramazan hocayı dinlemiştim 2016 da. Tekrar dinlemedim. o yüzden ara ara açıp Mehmet Celal ozyıldız hocanın konu anlatımlarını dinledim çok verim aldım nokta atışı yaptı sınavda. Coğrafyayı Mehmet eğitten dinledim kitabı var görsellerle anlatıyor hikayelerle anlatıyor hatta telefonuma ücretli uygulamasını aldım orda hikayelerle madenleri vs anlatıyor hepsini beynime kodlamıştım. Vatandaşlık dershane hocam sayesinde bir yanlış çıkardım. Başka kimseden dinlemedim. Tr mat temelim vardı üzerine koymaya çalıştım. Ama cok olmadı belirli nette kaldım. Eğitim temelim yoktu dershanede de iyi hoca yoktu kendim evde çalıştım. Ölçmeyi Cüneyt iltustan öyt yi metin şar dan gelişimi ve öğrenme psikolojisini Salih yıldırım hocadan ( çok hafızaya kodluyor) rehberlik kendim baktım materyal ve sınıf yönetimini Metin sar dan dinledim. Bence ilk nasıl öğrenme stiline sahipsin onu öğren. Benim fotografik hafızam vardı ezberim yoktu. Görsellestirrek ben anlıyordum. Her derste kavram haritalarım vardı semalaştırdım her şeyi öyle çalıştım. Söylediğim hocalarda hep böyle anlatan hocalar o yüzden kendi stilime uygun hocalar bulmaya çalıştım ilk zamanlar. Çok erken uyanmadım plansız asla gitmedim senelik planım vardı asla kacırmadım ocakta bile haziranda hangi konuyu çalışacağım belliydi. Dershanenin sene sonu genel tekrar seminerlerine kesin katıldım eğitim bilimlerine de para verip genel tekrar seminerine katıldım. Test kitabı da öneri isterseniz yazarım.
Test kitabı olarak yüzde yüz pegem kullanın derim. Sınavda hiç zorlanmadım dili aynı osym ile. Pegem dışında alacaklarınız hep yan kitap olur tarihin pusulası fln çok abartı uc kitaplar. Pegem ile benim hocam yayınlarını kullandım ben.set şeklinde modül modül aldım bir de Pegemin ve benim hocamın tek kitabı var gy gk tek bir kitapta kalın test kitabı onları da kesin alın tarihi coğrafyası çok iyi oluyor o tüm dersleri içeren kitapların. Eğitimde pegemin soru bankasını alın döndürüp döndürüp cozun. Eğitimde ne kadar çok soru bankası bitirirseniz o kadar başarılı olursunuz. Ama temel pegem olsun iki defa mutlaka cözün. Dershanede öabt benim için pişmanlıktı. Diğer hocalar süperdi. Yani tamamen bence şans işi. Dershne zaman kaybı değildi benim için cunku akşam gidiyordum eve gelince de yatıp uyuyordum. Sevmediğim hoca olunca diğer hocalarla konuşup diğer hocaların dersine giriyordum. Tabi denk geldikçe. Deneme çok cozdum. Pegem benim hocam yayınları. Deneme çok ayrı hız kattı bana. Benim dershanem yediiklimdi çok memnun kaldım ama şehre göre değişir belki. Dershne icin önceden hocaları araştırın derim ben. Oabt çok önemli evet ama diğer bölümlerde çok önemliHocam test kitabı önerilerinizi de yazrsanız sevinirim,ben de dershaneye gitmeyi düşünüyorum hocam.Dershanenin olumlu ve olumsuz yanları neler hocam?Birde önerdiğiniz bir dershane var mı?
Ya sen hem cesursun hem escobarsın.Merhaba,ben sınıf öğretmenliği mezunu bir öğretmenim.Bu sene 2.kez sınava girdim ama hiç beklediğim gibi puanım gelmedi.Puanım 76dan 72'e düştü karma alım ve alan netlerinin yükselmesi ile.Moralim çok ama çok bozuldu.Okuldan(ücretli yapıyorum.) geldiğimden beri ağlıyorum,inanılmaz sinirim bozuldu.Tekrar hazırlanmak için psikolojik olarak kendimi güçlendirmem gerekiyor?Atanan hocalarım sizler kaçıncı senenizde atandınız,psikolojik olarak kendinizi nasıl güçlendirdiniz?Kpss çalışma taktiklerine ve önerilerine de açığım.Herkese iyi,huzurlu ve mutlu günler diliyorum.
Zor bir öğrencilik hayatı yaşadım. Okula bazı zamanlarda yürüyerek giderdim. Özel dersten özel derse koşardım, dershanelerde sömürüldüm hatta markette sucuk bile sattım. O günleri düşündükçe aileme daha fazla yük olmak istemedim ve azim ettim. O şekilde motive olmaya çalıştım hephocam çok zorlandığınız anlarda kendinizi nasıl motive ettiniz?
çok çok teşekkür ederim hocam,çok yardımcı oldunuz.İnşallah bana da atanmak nasip olur.Test kitabı olarak yüzde yüz pegem kullanın derim. Sınavda hiç zorlanmadım dili aynı osym ile. Pegem dışında alacaklarınız hep yan kitap olur tarihin pusulası fln çok abartı uc kitaplar. Pegem ile benim hocam yayınlarını kullandım ben.set şeklinde modül modül aldım bir de Pegemin ve benim hocamın tek kitabı var gy gk tek bir kitapta kalın test kitabı onları da kesin alın tarihi coğrafyası çok iyi oluyor o tüm dersleri içeren kitapların. Eğitimde pegemin soru bankasını alın döndürüp döndürüp cozun. Eğitimde ne kadar çok soru bankası bitirirseniz o kadar başarılı olursunuz. Ama temel pegem olsun iki defa mutlaka cözün. Dershanede öabt benim için pişmanlıktı. Diğer hocalar süperdi. Yani tamamen bence şans işi. Dershne zaman kaybı değildi benim için cunku akşam gidiyordum eve gelince de yatıp uyuyordum. Sevmediğim hoca olunca diğer hocalarla konuşup diğer hocaların dersine giriyordum. Tabi denk geldikçe. Deneme çok cozdum. Pegem benim hocam yayınları. Deneme çok ayrı hız kattı bana. Benim dershanem yediiklimdi çok memnun kaldım ama şehre göre değişir belki. Dershne icin önceden hocaları araştırın derim ben. Oabt çok önemli evet ama diğer bölümlerde çok önemli
2 senede mental olarak çok yıprandım.Üstelik bu salak saçma süreç yüzünden anksiyete atakları da geçirdim.Ya sen hem cesursun hem escobarsın.
Kendine gel.
Gardını düşürme.
Bu sene olmaz seneye olur o zaman olmaz daha sonra olur.
Mental olarak rahatlat kendini
sizi tekrar tekrar tebrik ediyorum hocamZor bir öğrencilik hayatı yaşadım. Okula bazı zamanlarda yürüyerek giderdim. Özel dersten özel derse koşardım, dershanelerde sömürüldüm hatta markette sucuk bile sattım. O günleri düşündükçe aileme daha fazla yük olmak istemedim ve azim ettim. O şekilde motive olmaya çalıştım hep
bol tekrar ve bol deneme ile süreci götürmeye çalışacağım hocam,sadece yeniden başlayacak gücü kendimde bulmaya çalışıyorum.Öğretmenlikte 19. yılım. Atanırken sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadım ama sürekli sınavlara öğrenci hazırlayan bir öğretmen olarak naçizane birkaç tavsiyede bulunmak isterim.
Mutlaka yazarak çalışın. Renkli kalemlerle kendi notlarınızı tutun, yazmayı vakit kaybı olarak görmeyin.
Her hafta bir günü -mesela pazar- o hafta çalıştığınız konuların tekrarına ayırın ve her ay sonunda da o ayın tekrarını yaparak ilerleyin. Tekrar yapmak çok önemli. Konu çok biliyorum ama tekrar yapmadan ilerleyince yeni bilgiler eskileri unutturuyor.
İnsan bir şeyi kendine dert edinince dermanı için de o gücü kendinde buluyor mutlaka. Zor bir süreç Allah yardımcınız olsun. Çalışma azminiz ve motivasyonunuz daim olsun inşallah. Dilerim gelecek yıl buradan aldığınız yüksek puanı kutlama imkanımız olur ve ilerde ben emekli olurken siz de meslekte 19. yılınızı kutluyor olursunuzbol tekrar ve bol deneme ile süreci götürmeye çalışacağım hocam,sadece yeniden başlayacak gücü kendimde bulmaya çalışıyorum.
Geçmiş olsun sıkmayın tatlı canınızı hocam seneye olur inşallah kpss çok çalışanların muhakkak kazandığı, bilgi ölçen bir sınav. Ben de 15 yıl oldu atanalı.son sınıfta çok çalıştım. Yurt ortamımız çok iyiydi aynı odada 4 kişi kpss ye hazırlanıyor,, tatlı tatlı rekabet edip, soruları tartışırdık.Merhaba,ben sınıf öğretmenliği mezunu bir öğretmenim.Bu sene 2.kez sınava girdim ama hiç beklediğim gibi puanım gelmedi.Puanım 76dan 72'e düştü karma alım ve alan netlerinin yükselmesi ile.Moralim çok ama çok bozuldu.Okuldan(ücretli yapıyorum.) geldiğimden beri ağlıyorum,inanılmaz sinirim bozuldu.Tekrar hazırlanmak için psikolojik olarak kendimi güçlendirmem gerekiyor?Atanan hocalarım sizler kaçıncı senenizde atandınız,psikolojik olarak kendinizi nasıl güçlendirdiniz?Kpss çalışma taktiklerine ve önerilerine de açığım.Herkese iyi,huzurlu ve mutlu günler diliyorum.
Seni çok iyi anlıyorum.2 senede mental olarak çok yıprandım.Üstelik bu salak saçma süreç yüzünden anksiyete atakları da geçirdim.
Bu süreci nasıl ilerlettiniz çok zor hem okul hem dershane son sene bide 93 puan maşallahMatematik öğretmeniyim. Üniversitede son senemde haftaiçi okula haftasonu dershaneye gittim. İlk senede 93 puan alarak ilk tercihime atandım. Kolay mıydı, hayır. Okuldaki dersler zaten ağırdı, alan sınavımız çok zordu ve asla kendime vakit ayıramadım o süreçte ama yine de vazgeçmedim. Olay hedefi belirlemek ve ondan asla vazgeçmemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?