KPSS Ve Atanma Sıkıntısı

aSeL_k

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
2.185
17
358
Evet Arkadaşlar ;
2009 ve daha önceleride yapılan KPSS sınavı ile ilgili düşünceleriniz
KPSS den yeterli puanı alıp atanamama sıkıntısı
Devletin ülkede aşırı öğretmen açığına rağmen yetersiz kontenjanlar
Bu sene yapılacak olan okul öncesi öğretmenlerin korkunc sayıdaki atama sayıları
neden diğer branşlarada verilmiyor
Sizce devlet atamalarda okul öncesi öğretmenlere vereceği kontenjanla ve sözleşmelileri kadroya alarak diğerlerinin üzerinimi kapatıyor

ve bu konu uzar gider bu şekilde ....

Arkadaşlar Sizin düşünceleriniz nelerdir ?

Çok şükür ki 2008 kpss ile atandım kadrolu olarak :Saruboceq:
Bu yılın sorularına bakmadım ama geçen yılın soruları tam bi şok etkisi yapmıştı bizde özellikle de eğitim bilimleri soruları.Kitaplarda karşılaşmadığımız çok soru vardı ve birok sorunun da birden fazla cevabı vardı nası bi sınavdı bize öğrettikleri ölçme değerlendirmedeki testin güvenirliliği geçerliliği gibi hiçbir özellikleri yoktu.Atanacağımı düşünmüyodum ama atandım çok şükür Allahım atanamayanların duasını kabul eder inşallah şu mübarek ayda

o msıkıntı bende de var millete laf anlatmaktan bıktım babamdan para istemeye korkuyorum evden sıkıldım tüm gün memurlar netetn haber bekliyorum of of

ben de bir parca olsun atanabilirm umudu tasıyordum ta ki o müthiş 8000 okul öncesi rakamnı duyana kadar..
geriye kalan sayıyı kaç branşa paylaştıracaklar yettirecekler sanki..ilk atamadan ziyade ikinci de kesin giderim diyordum ama bu kontenjanla havamızı alacaz gibi..
ucundan dönmek kadar korkunc bişey olamaz herhalde..yine de Rabbim büyük diyorum çok emek verdik emegımız bosa gıtmez insallah..
bu arada ben de 2008 sınavına gırmstm bız de sok olmstuk farklı bılmedk konular dıye ama o sınavda yapamama nedenmız bılmemektı yanı alt yapıyla soruların konu alanı tutmuyordu..
ama bu senekı sınav gecen seneyı arattı ınanın..
bu sene herbıseyı sapına kadar da bılsenız soruları şıkları anlayamamaktan saçma sapan sorulara mantıklı cevapları aramaktan haliyle bu savasın içinde süreyi de iyi kullanamamaktan bu hale düştük..
en çok içimi acıtan bu oldu benim..soruda adı gecen konuya dair ne varsa biliyorken o sorudan bır anlam cıkaramıyorsun halıyle bile bile lades oldu bizimki..
Allaha havale ediyorum ama yapılan büyük haksızlık..
senelerce millete lise sonrası tekrar lise egitimiyle okut usta ögretıcı yap calıstır okullarda sonra vazgectık de kaldır usta ögretıcılıgı..sonra da sahıp oldgun sınırlı kadroyu da adeletsız bıcımde acık var ögretmen yok diye bosalttıgın bır bransa yükle..
hak mı reva mı..gercı o kadar trajıkomık bir tablo ki resme bakınca adaletsızlıge ugrayan hepmiziz..
ıs verıcez dıye bir umut lise üstüne lise okutulan emek harcatılan yıllar sonra kapıya konan usta ögretıceler kandırıldıklarına mı yansın..
bu işin üniversitesini bitiren ama aynı işe kendine göre daha vasıfsız (eğitim yönüyle) kişilerle paylaşan buna itiraz eden oku önceciler sevinmekte kendilerince haklı onlar napsın..
e biz de eşşek gibi calıstık aylarca bize verilecek kadroların ucup gitmesi karsında oturup aglayabiliyoz anca bizim degıl kımın içi yansın ..
nasredin hoca hesabı sen de haklısın sen de haklısın..sen de haklısın..
hak neydi haklılık neydi bu ülkede inanın hatırlamıyorum artık..:a015:

Konuya cevap yazan arkadaşlar teşekkürler zaman ayırdığınız için.
Benim düşüncem şudurki insanlar işlerine geldikleri gibi hareket ediyorlar
ve haksız sürecin artık son bulması gerektiğini düşünüyorum .
TemmuzSendromu memurlar netten ne varki hiç bir şey yaptıkları yok orada bende birşeyler yapmak adına 1 hafta sürekli girdim ama sonuc :herkes oturduğu yerden ahkam kesiyor
biz kendimiz hakkımızı aramaz isek bizim yerimize kimse bunu yapmaz

herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum .

Lütfen düşüncelerinizi paylaşın arkadaşlar.

ya ben bu 8000 okul öncesi olayını sindiremiyorum ya yani büyük haksızlık bari bi kaç yılda alınsaydı kademeli olarak... meb okul öncesine verdiği önemi lisesine hatta üniversitesine verse ortalıkta bu kadar eğitimi yarım kalmış, mezun ama boş, çalışan ama kültürsüz insan kalmayacak

kim ne kadar sesini duyurabiliyorsa meb e o bölüm dikkat çekiyor ve sorunlarını gideriyorlar geçen yıllarda beden eğitimi böümü için aynı şeyi yaptılar artık birikim yapmış bölümlere öğrenci almasınlar o zman yakında herkes üniversite mezunu olacak ülkede

Kesinlikle fikrine katılıyorum arkadaşım...opuyorumnanaktan

kpss tam bir rezalet ve hatta öğretmenlere yapılan bir hakaret

branşım ingilizce çok fazla alım olan bi bölümden bile atanma ihtimalim sıfır

bu yıl ilk kez girdim ama sonuç hüsran oldu

sadece 8000 değil 15000 öğretmen alımı çok çok düşük bi rakam

hangi ülkede görülmüş öğretmenlerin açlık grevi yaptığı

kutsal diye bilinen mesleğimiz maalesef artık türkiye şartlarında ayaklar altında

ücretli öğretmenlik yayılmaya çalışılıyor bence 400 ytlye beleş öğretmen çalıştırmak

yazık bu ülkenin gencecik öğretmenlerine çokk yazıkk

Size katılıyorum. Ben bu yıl Türkçe öğretmenliğini kazandım ve şimdiden atanamamaktan korkuyorum. Önceden atama sıkıntısı olmayan Türkçe şu zamanda ne hallerde yaa. Bunun tek sorumlusu devlettir.

Size katılıyorum. Ben bu yıl Türkçe öğretmenliğini kazandım ve şimdiden atanamamaktan korkuyorum. Önceden atama sıkıntısı olmayan Türkçe şu zamanda ne hallerde yaa. Bunun tek sorumlusu devlettir.

Evet Canım Haklısın
Kardeşim Türkçe Öğretmeni İki yıl oldu mezun olalı ve bölümünü derece ile bitirdi
fakat atanamıyor
geçen seneki kpss şokundan sonra 1 yıl kendini eve kapattı dersaneye giderek kpss ye hazırlandı
ama bu sene daha büyük bir şok ile 83 puan alabildi
oda aynen 8000 tane okul öncesini duyunca atanmak hayalinde hayali oldu
bu düzen ne kadar daha bu şekilde devam eder bilmiyorum ama birşeyler yapmalı arkadaşlar ki bu durumdan kimsenin mutlu olmadığını bilmeliler
klava:

Evet Canım Haklısın
bu düzen ne kadar daha bu şekilde devam eder bilmiyorum ama birşeyler yapmalı arkadaşlar ki bu durumdan kimsenin mutlu olmadığını bilmeliler
klava:

yük olmayacak memur istiyorlar tüm kadroları artık sözleşmeye çevirecekeler . pes etsinler diye bekliyorlar bence bizi onun içinde kpss yi getirdiler ve kazanamasnlar emmur olamasınalr diye özelçaba harcıyorlar bence

insanı yapacağı işten bile soğutuyorlar
öğrenciler daha üniversite 1 sınııftan itibaren atanma sıkıntısı çekiyor bunları düşünüyor
bu şekilde bir eğitim sistemi hangi ülkede var çok merak ediyorum
Elimizden gelsede keşke direnebilsek sonuna kadar ama insanlar mecburiyetten ücretli ve sözleşmeli çalışıyorlar benneyaptımki

ben de bu yıl mez8un oldum benim de puanım 83 ve sınırda bir puan gibi görünüyor öyle mutsuzum ki ben öss de gayet güzel bir puan almıştım hep mparlak bir öğrenciydim şimdi atanamama sıkıntısı öyle ağır ki anlatamam

canım katılıyorum sana ama 83 puan la atanmak biraz hayal gibi :s
branşlara fazla şans tanımıyorlar inşl bütün herkes atanır diyecem ama böyle bir mümkünat yok
en azından diyorum 80 puanı taban alsalar ne var sanki
83 alan bile atamanın yanından geçmiyor nasıl iş anlamadım bunu ben:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…