• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KPSS Mİ ÖZEL SEKTÖR MÜ ?

tatlfndk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Mart 2019
1.097
574
103
Selam kızlar konu şu.. Ben iibf mezunuyum ama boş bi bölümden kendi bölümümle ilgili iş de olmadığı için mezun olduktan kısa bi süre sonra meslek değiştirdim yeme,içme sektöründeydim ama bir süredir hastayım bacaklarımdan rahatsızım tedavi görüyorum dışarda çalışamıyorum evden idare ediyorum. Bir de yetim aylığı alıyorum bu şekilde bayadır idare ettim kimim kimsem de yok birsey olsa sahip çıkmaz kimse yani öyle söyliyim aile üyelerini genç yaşımda kaybettim 31yaşıma gelmek üzereyim iyileşince yine aynı sektörde devam etmek istiyorum ama malum özel sektör hiçbi şeyin garantisi yok. Ama ben yeme,içme sektöründe mutluyum sorum şu sizce garantici olup kpssye çok iyi çalşp kamupersoneli olup sıkıntıdan öliyim mi yoksa özel sektörde kendimi biraz daha geliştirip mutlu yaşiyim mi? Hastalığımı da göz önünde bulundurursak ne yapmam lazım? Diyelim ki kazandım atandım ben kamuda çok mutsuz olacağımı düşünüyorum sevmediğim bir işi yapmış olacağım. Sağlığım özel sektöre yeterli değil ama seviyorum şuan ki mesleğimi

Selam kızlar konu şu.. Ben iibf mezunuyum ama boş bi bölümden kendi bölümümle ilgili iş de olmadığı için mezun olduktan kısa bi süre sonra meslek değiştirdim yeme,içme sektöründeydim ama bir süredir hastayım bacaklarımdan rahatsızım tedavi görüyorum dışarda çalışamıyorum evden idare ediyorum. Bir de yetim aylığı alıyorum bu şekilde bayadır idare ettim kimim kimsem de yok birsey olsa sahip çıkmaz kimse yani öyle söyliyim aile üyelerini genç yaşımda kaybettim 31yaşıma gelmek üzereyim iyileşince yine aynı sektörde devam etmek istiyorum ama malum özel sektör hiçbi şeyin garantisi yok. Ama ben yeme,içme sektöründe mutluyum sorum şu sizce garantici olup kpssye çok iyi çalşp kamupersoneli olup sıkıntıdan öliyim mi yoksa özel sektörde kendimi biraz daha geliştirip mutlu yaşiyim mi? Hastalığımı da göz önünde bulundurursak ne yapmam lazım? Diyelim ki kazandım atandım ben kamuda çok mutsuz olacağımı düşünüyorum sevmediğim bir işi yapmış olacağım. Sağlığım özel sektöre yeterli değil ama seviyorum şuan ki mesleğimi
Kamuda ne iş yapacaksınız ki sıkıntıdan öleceğinize bu kadar eminsiniz?
Kamuda çalışan arkadaşlarımın başını kaşıyacak vakti yok da o yüzden sordum.

Bu size kalmış bir şey. Ben özel sektörün rekabetçi yapısından insanların birbirinin ayağını kaydırmasından patronların mobbinginden hoşlanmıyorum. Tabi ki tüm işletmeler böyle değil ama çoğu özel sektör bunşekişde o yüzden özel sektörde çalışmaktan sıdkım sıyrıldı. Benim tercihim kpss ile devlete atanmak henüz nasip olmadı ama kesinlikle istiyorum ama başkasıda derki devlette ne uzarsın ne kısalırsın kendini geliştiremezsin vs yani tamamen kişinin ne istediğine bağlı.

Kamunun bu kadar çok avantajı olmasaydı kimse gece gündüz saatlerce çalışıp, hatta olmayınca tekrar tekrar sınava girip kendini paralamazdı ki.. özellikle bir kadın için bence çok daha avantajlı. Özlük hakları daha net bir çizgi içerisinde. Bir ev araba almak istesen kafan rahat vs. Özelde çok daha iyi imkanlar elbette var ama ben mesela karakter olarak 10 sene sonra özeldeki rekabeti kaldırabileceğimden emin değilim.

Herkes kamu demiş ama bence özel sektör.ibff mezunları çok çok zor atanıyor hele de seçime kadar tasarruf tedbirleri kapsamında alımlar az.ben yapabilirim bı sene disimi sıkarım diyorsanız kamu çok daha iyi.hastaliginiz özel sektörde sizi zorlayacak mi yada özel sektörde karın tokluğuna mi calisacaksiniz.bunlari bilmeden bişey söylemek zor.ben olsam özel sektörde çalışırken kpssye çalışırdım.en azından olmasa da çok vakit kaybetmemiş olurdum

Bacaklarımdan rahatsızım demişsiniz. Özel de çalışma ortamı daha rekabetçi. Eğer uzun yıllardır emek verdiğiniz vazgeçilemez olduğunuz bir işyerinde olsaydınız durum başkaydı. Şu halde işvereniniz anlayış gösterse bile illa ki sıkıntı çıkartan, kendisi ile kıyaslayan birileri çıkacaktır. Zorlanabilirsiniz.

Aile üyelerim yok demişsiniz. Tek başına yaşam zor. Allah yardımcınız olsun. Size her ne olursa olsun garanti bir iş lazım. En azından çok büyük bir hata yapmadığınız sürece işinizin elinizde olduğu rahatlığı ile yaşarsınız. O yüzden önceki yorumum da sıkıntıdan patlasanız dahi kamu dedim. Bir de 31 yaşındasınız. Çift yıl KPSS ile düz memurluk dahi olsa atanmaya bakın derim. Yaş sınırı da geliyor.

Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar 💗 evet gerçekten garantili bir mesleğe ihtiyacım var ama alım da az diyen arkadaşlar olmuş ben iyice bi düşüneyim🤔

Kpss için alımlar cok az değil mi ya? Bi araştırmasını yapın da boşuna çalışmamış olursunuz. Ben özel sektör insanıyım ama sizin durumda devlet olsa iyi olurdu. Bir de yemek sektörü bazında konuşursam, ilerde evlilik çocuk vs planı varsa o sektörde çalışma saatleri vs cok zorlayabilir. Tabi ne iş yaptığınızı da anlamadım ama aşçılık gibi düşündüm.

Yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar 💗 evet gerçekten garantili bir mesleğe ihtiyacım var ama alım da az diyen arkadaşlar olmuş ben iyice bi düşüneyim🤔
Ne is yapiyorsunuz ozelde?
Deneyiminiz var mi?
Saglik sorununuz bitince hemen ise girebilir misiniz ozel sektorde?
Iibf cok zor ataniyor ouanlar yuksek ve genelde sayi cok az 90 puan ustu alabilir misiniz?

Ne is yapiyorsunuz ozelde?
Deneyiminiz var mi?
Saglik sorununuz bitince hemen ise girebilir misiniz ozel sektorde?
Iibf cok zor ataniyor ouanlar yuksek ve genelde sayi cok az 90 puan ustu alabilir misiniz?
Ayy tövbeler olsun 90 ne🙀 vazgeçtim şuan. Evet ya kamu diyenler gerçekten çok zor ben yine özel sektörde devam bir de şu varmış kpss bitiyor hadi yüksek puan aldın kurumun kendi sınavı da oluyor ki sayısal ağırlıklı ve kpssde iyi sıralama yapman gerek. Yok anacığım ben almiyim😼

Kamu da sıkıntıdan öleceksiniz diye bir şey yok bir evrak bölümünde çalışırsanız evet sıkılırsınız ama mesela benim çalıştığım birimde yazın 3 ayı biraz rahatlarız diğer 9 ay çok yoğunuz öyle ki yıl sonlarında gece 12 ye kadar mesaiye kaldığımı bilirim (fazla mesai ücreti de almıyoruz :( ) kamunun her birimi aynı değil yani

Kamu da sıkıntıdan öleceksiniz diye bir şey yok bir evrak bölümünde çalışırsanız evet sıkılırsınız ama mesela benim çalıştığım birimde yazın 3 ayı biraz rahatlarız diğer 9 ay çok yoğunuz öyle ki yıl sonlarında gece 12 ye kadar mesaiye kaldığımı bilirim (fazla mesai ücreti de almıyoruz :( ) kamunun her birimi aynı değil yani
Atanmanız nasıl oldu peki kaç yılında atandınız?

Merhaba bence sevdiğiniz mutlu olacağınız işi yapmanız en önemlisi ben kamudayım gerçekten sıkıcı mutlu olduğum işte çalışmak isterdim kamuda kendi mesleğinizi yapacaksanız güzel fakat en önemlisi mutluluk diye düşünüyorum

Ayy tövbeler olsun 90 ne🙀 vazgeçtim şuan. Evet ya kamu diyenler gerçekten çok zor ben yine özel sektörde devam bir de şu varmış kpss bitiyor hadi yüksek puan aldın kurumun kendi sınavı da oluyor ki sayısal ağırlıklı ve kpssde iyi sıralama yapman gerek. Yok anacığım ben almiyim😼
Maalesef ben de IIBF mezunuyum. Uluslararası Ticaret okudum. Koca bölüm için sadece 2 kisilik kadro aciliyor. O yüzden özelden devam etmeye karar verdim. Evden çalışıyorum. Ozelin en guzel yani bu. Bir de ne kadar yüksek alırsanız alın mülakatta elenebilirsiniz.

Back