KPSS Kalkıyor Branş Sınavı Geliyor

uslubuna sen de dikkat et ozaman.ne biliyorsun birşey öğrenemediğimi,sen mi biliyorsun herşeyi.ne o sürekli söylediğim herşeyin arkasından yanlışlığını söylüyorsun.ben de yds ile 92 net ile girdim zaten.o sınav YDS'ye benzemeyecek.yoksa çok basit bir sınav olur.mesele o değil.mesele,yine bunu da yüzlerine gözlerine bulaştıracak olmaları.artk ne osym ne meb'e hiçbir güvenim yok....senin var sanırım...!!!

Dikkat ederseniz ben düzgün cümleler kuruyorum ama siz hala tanımadığınız birine nasıl hitap edeceğinizi, onunla nasıl konuşacağınızı öğrenememişsiniz. Ne diyeyim yazık. Ben o sınav YDS ye benzeyecek diye bir tabir kullandım mı? Hayır. Sadece misal gösterdim. Yüzlerine, gözlerine bulaştırırlar mı bulaştırmazlar mı bilemem, tek bildiğim bu sınavın daha adil olacağı... Güvenip güvenmemek sizin sorununuz, bu konuda yapılacak bir şey yok.

Evet ilk yıl olacağı ve sınav konusu biraz muamma olduğu için göz korkabilir. İlk yıl girenler ne yazık ki kurban oluyor canım. KPDS zor bir sınav gerçekten, ona benzer mi bilmiyorum ama ayırtedici olması açısından benzeyebilir. Herkesin hakında hayırlı olur inşaallah.

Yandığımızın resmidir bu kızlar.

Meb alt yapısını kurdu.Kendi istediğini rahatlıkla alacak

Kaldı ki benim branşım Türkçe kalkıp bana dilbilgisi sormayacak

Eski Türk Edb.-Yeni Türk Edb vs.bir sürü konudan soru soracak

ünv.derslerimi bile unuttum :)))

Yani basit olmayacağı da aşikar

Bunu yazmamın nedeni Türkçe en basit branş sanılır

Varın gerisini siz düşünün senağlama

üniversite derslerinden soramazlar ki, sormamalılar..
odtü hacettepe gazi yi ele alalım mesela (ingilizce öğretmenliği için konuşuyorum) bu üç üniversitenin ders sayıları, saatleri ve içerikleri birbirlerinden çok farklı.
yani yapılacak sınavın ortak bir paydası olmalı.
bi an önce açıklığa kavuşsa keşke..

Okurken hep derdik alan sınavı yapılsın diye ,işte şimdi mezunum ve
inş. bu yıl sınava gircem,ne şanstır ki bu sene böyle bir şey çıktı.
Bir yandan iyi oldu ben Türk Dili Edebiyatı mezunuyum.
Matematik çözmek zorunda kalmaycağım
Ve alanına daha hakim öğretmenler atanıcak inşallah.
Ama dove arkadaşın da dediği gibi aynı bölüm olsa da her üniversitenin farklı dersleri olabiliyor.
Ortak bir paydada buluşulması şart.
Ve ne olacaksa artık bir an önce belirlensin de biz de ona göre çalışalım.
Şimdi çalışsam mı neye çalışsam bilemiyorum çünkü

Evet basit olmayacağı kesin, sonuçta eleme yapmak durumundalar ama en azından KPSS de insanları nasıl eleriz diye yapılan saçmalıkların olmayacağını umuyorum.

Üniversite derslerinden olacağını sanmıyorum.Sınavın, İngilizce branşı için bireyin ingilizcesini, matematik branşı için kişinin matematik, geometri vs. konularını bilip bilmediğini ölçecek şekilde vs. olacağını düşünüyorum. İnşaallah en kısa zamanda açıklığa kavuşur.

Sizin şansınıza bu sene gelmiş. Bence KPSS ile muhattap olmadığınıza sevinmelisiniz :)

hayırlısı olsun.inşallah bu sistemede alışırız.

Amin. Ülkemizde sistemler devamlı değişiyor. Elbet buna da alışırız.

bence hükümet kendi adamlarını kayıracak bu sınavla.. osym ayağa düştüyse MEB neler yapar düşünemiyorum..

kesinlikle katılıyorum.

aynen benim de ...

2012 de kpssye gireceğim.matematikçiyim.bu sistem ilk bize vuracak gibi.
baştan beri haberimiz olsa tamam ama ben lise matematiğini unuttum bile.
burada dersanecilik yapan özel ders veren farkı açacak.
ki alan sorduklarında zor matematik sorularından soracaklar.
off çok korkuyorum yaaa

Arkadaşlar siz şimdi alan mı çalışyorsunuz yoksa yoksa eski sisteme mi?ne Yapacağımızı şaşırdık gerçekten. Kesin değişti mi? Bazıları değişmedi,değişmez diyor. Lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın.

ben çalışmıyorum :)
arkadaşlarım dersaneye gidiyor. dersane demiş ki, daha resmi açıklama yok ama bu sene eski sistem devam edecek. etmezse paranızı iade ederiz.
ne olacak hiç bilmiyorum.

bence biraz alan da çalışmak lazım.
bu konuda ben şanslıyım biraz. ing. branşım. bu yüzden KPDS ye çalışırken alan da çalışmış olcam inş..

kesinlikle çok haklısın bende aynı durumdayım..%50 branş,%40eğitim bilimleri,%10 gk gy olacakmış diye duydum hocalardan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…