KPSS Kalkıyor Branş Sınavı Geliyor

inci_tanesi

Allah'a emanetsin kuzum
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
18.273
92
213
Şimdi haberlerde izledim. Osym KPSS yi son kez Kasım ayında yapacak ve Aralık ayında atama yapılacak. Bundan sonra öğretmenlik sınavı MEB tarafından yapılacak ve 84 ayrı branşta herkes kendi alanından sınava girecek. Çok güzel olacak bana göre. Adaletsizlik ortadan kalkacak. Herkes için hayırlı olur inşallah.

Baştan beri olması gereken buydu.Sözelci ne anlar matematikten,sayısalcı ne anlar tarihten?Ama şu son olaylardan sonra da hiçbir şeyin güvenirliği kalmadı bence.Bakalım zaman ne gösterecek...

daha mı iyi olacak bakalım inancım yok artk..hem branş sınavı da çözüm değilki.yine belli puanlarda yığılmalar olur hemen hemen çünkü bütün mezunların düzeyi aynı olacak belki 1 soruyla çok fark atacak.eğitim bilimleri sınavı kalkmaz herhalde o sınav ortak yapılır diye düşünüyorum.yoksa yine bi farkı olmayacakki.hayırlısı yaa.bu saatten sonra vazgeçtim hepsinden.rezil etiiler iyice.

olması gereken zaten buydu ama yapılması için illa böyle bi kpss rezaleti çıkması gerekmiş meğer :) sizler adına sevindim.
neden eğitim peki sadece, alancılar ne olacak? bende anlamam tarihten coğrafyadan. zaten hukuğu iktisatı zor. bizi neden düşünen yok yaa? şimdi keşke alan sorularıda çalınsaydı keşke demeye başladım. anca akıllarına gelirdi.

kasımda sınav aralıkta atama ha ben buna gülerim ancak :))
kasımda sınav yapılsa bile 1.si sınav sonuclarının açıklanması var 2.si atama yapılacak alanların ıhtıyac belirtme dönemi var 3.sü 2011 seçimleri var. 2008 de ne oldu mart ayında seçim vardı subatta atama yapıldı.aralıkta belki açıklanır ama atama olmaz.tahminimce nisan gibi olur.(keşke erken olsa)
branş sınavına gelince zaten çok geç kalınmış bir sınav sistemi.mesela ,sağlık okuyan bir kişi mat,tarih,coğ...vs den bilgisinin ölçülüp sınav yapılması kadar saçma birşey olamaz.inşallah değişir...

1 soru ile zaten şimdiki sınavda bile fark atılıyor. Bu sayede alanına tam anlamıyla hakim olanlar belirlenecek. Mesleğe dair tabii ki bir sınav olmalı, eğitim bilimleri ya da başka bir başlık altında... Bu sistemin dahi iyi olacağı inancındayım. Sözel ya da dil mezunu biri sayısal derslere mağruz kalmayacak en azından. Hakkımızda hayırlısı...

Alan bazında da değişikliğe giderler umarım.

Hepimiz için hayırlısı canım

Amin canım... :Saruboceq:

alan grubundan girinler ne olacak???

Alan grubu için bir açıklama yapılmamış bilmiyorumkismile

Kocaman yalan bence bu ! (= =P

İnşallah değildir :Saruboceq: Tüm sınavların içinde en adili bu olacak....

Vallahi canım haberlerde öyle söyledi. Bir yerde de Ekim başında yapılacağını okudum. Aralık'ta atama yapmak istemelerinin sebebi 2.döneme öğretmen yetiştirme olabilir. Bakalım, hayırlısı Allah'tan...

Umarım bizim için hayırlısı budur
Tırstım şimdi yeni sistemin kurbanı olmayız inşallah:bbo:

İnşallah canım inşallah :Saruboceq: Ben bu sistemin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Umarım yanılmam zemuszemus

bence hükümet kendi adamlarını kayıracak bu sınavla.. osym ayağa düştüyse MEB neler yapar düşünemiyorum..

daha fazla yığılma olacak işte.çünkü aynı alandan girenlerin seviyesi aynı olacak zaten.ama yine de eski saçma mantık kalkacak ya buna sevindim.

bence hükümet kendi adamlarını kayıracak bu sınavla.. osym ayağa düştüyse MEB neler yapar düşünemiyorum..

Konuya siyaseti karıştırmayalım lütfen lmaz:

daha fazla yığılma olacak işte.çünkü aynı alandan girenlerin seviyesi aynı olacak zaten.ama yine de eski saçma mantık kalkacak ya buna sevindim.

Aynı alandan girenlerin seviyesinin aynı olacağını nereden biliyorsun? Herkes bir değil ki... Alınan eğitim benzer olsa da herkes farklılık gösterecek bu sınavda.

Aynı alandan girenlerin seviyesinin aynı olacağını nereden biliyorsun? Herkes bir değil ki... Alınan eğitim benzer olsa da herkes farklılık gösterecek bu sınavda.
[/B]

tabiki aynı olacak.çok bariz birşey bilmeyecek bir şey söz konusu değil.benim cvplarıma yorum yapmaktan da vazgeçin lütfen.hayret bişey yaa.bana yapmayın yorum falan lütfen.ben kafadan yapmıyorum.4 yıldır giriyorum bu sınava.

Öncelikle üslubunuza dikkat edin. Tanımadığınız biri ile bu şekilde konuşmanız çok yanlış. 4 yıldır sınava giriyormuşsunuz ama belli ki pek bir şey öğrenememişsiniz. Peki size sorarım. Her yıl liseyi bitirince YDS ye giren binlerce yabancı dil öğrencisi var. Hepsinin aldığı eğitim aynı olmasına rağmen neden hepsi farklı üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşiyor, neden puanları farklılık gösteriyor??? Aynı sınıfta aynı eğitimi alan 2 arkadaştan biri 100 sorudan 95 net yaparken diğeri neden 50 net yapıyor??? İşte bu sınavda da böyle olacak. Alanına hakim olan kişi sıyrılacak aradan ve çok da iyi olacak...

ben bu sene Hacettepe ing. öğretmenliğinden mezun olucam kısmetse. Bu sınav sistemi ilk sene bizi mağdur edecek diye düşünüyorum.
şu anda hiçbir şey belli değil ve kara gürültüye sınava mı gireceğiz? gerçi ortada sınav da yok..

84 ayrı alanda kim nasıl başa çıkacak bu sınavların hazırlanması aşamasında?
kpds benzeri bir dil sınavı mı yaparlar acaba?
off kafam çok karışık.. sınavda atandım atandım, diğer türlü işim çok zor kazanamama lüksüm yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…