• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss isteğim puanı aldım ama

Ben B grubu sınavına girdim istediğim puan geldi çok mutluyum. Ama çevremde puanımı sordular çok iyiymiş falan dediler sonra biz A grubundan aldın sanmıştık düz memurluk yani diye eziklediler düz memurluğu. Bu da beni biraz kötü hissettirdi.
Aradaki fark bu kadar fazla mı kariyer meslekleri ile , hemen arada bir saygınlık derecesi belirliyor gibiler. Maaş farkı mı çok var nedir bu durum. Ben çok da araştırmadım. Tek amacım doğrudan atanmak, mülakat gibi şeylerle uğraşmamaktı.
Bende onlara ben böyle çalışmak istedim seneye belki de onu düşünürüm dedim ama artık kafamın götüreceğini sanmıyorum rahatlamak istiyorum zihinsel olarak.
oncelikle hayirli olsun. hic kimseyi takmayin kendi mutlulugunza huzurunuza bakin. bende yillarca kpssye calistim atanamadim memurluk olmadi askerlik polislik ugrastim olmadi issizdim evliym ve esimde issiz kalinca iskurdan her onume gelen ise basvurdum sansima temizlik gorevlisi isi cikti ve d yani gocunmadim gocunmuyorumda dirsek curuttugum okulda temizlik yapiyorm kimseyi takmiyorum emegmle helal kazaniyorum diyorum gayette mutluyum bu konuda sonucta bi isim var diyorum. siz ne guzel kazanmissiniz a grubu b grubu duz memurluk falan filan hikaye su iki gunluk dunyada kimseye muhtac olmadan yasayip gul gibi gecnip gidin kim ne derse desin bosverin hayat boyle seyleri takmak icin cok kisa ..

Boşver ben A grubundan atandım ama şanslı kisimdaydim. 2 sene hazırlandıktan sonra ancak burnumu bir yere sokabildim. Aynı zamanda b grubunda memur iken çalışıp a grubuna atanan arkadaşım da var. Valla mantıklı yaptığın sonuçta maaş almaya devam edeceksin. O süreçte istersen üç sene hazırlan 5 sene hazırlan hiç fark etmez. Su devirde kendine bir yer bulduguna sevin. Ayrıca insanlar her zaman söyleyecek bişey buluyor emin ol. Çok bilen kendisi yapsın :)

Onemli olan atanmak bencd siz millete bakmayın
Ben de bir sene afedersiniz ama eşekler gibi çalışıp Urfa'ya atanmıştır komşumuz ayy gidecek misin oraya demisti ?
Ben de tabii ki gidecegim gitmeyecek olsam neden yazayım dedim
Millet saçmalıyor veya çekemiyor

Ben B grubu sınavına girdim istediğim puan geldi çok mutluyum. Ama çevremde puanımı sordular çok iyiymiş falan dediler sonra biz A grubundan aldın sanmıştık düz memurluk yani diye eziklediler düz memurluğu. Bu da beni biraz kötü hissettirdi.
Aradaki fark bu kadar fazla mı kariyer meslekleri ile , hemen arada bir saygınlık derecesi belirliyor gibiler. Maaş farkı mı çok var nedir bu durum. Ben çok da araştırmadım. Tek amacım doğrudan atanmak, mülakat gibi şeylerle uğraşmamaktı.
Bende onlara ben böyle çalışmak istedim seneye belki de onu düşünürüm dedim ama artık kafamın götüreceğini sanmıyorum rahatlamak istiyorum zihinsel olarak.
Kpss'ye girmediğim için A B yi de bilmiyorum ama bu tarz insanlar sen Savcıda olsan her daim seni eleştirecek, kötü hissettirecek şeyler bulurlar o yüzden gram takmaya değmez inan bana. Herkes dönüp kendisine baksa çeneleri kapanacak aslında ama öz eleştiri, saygı, edep yok hiçbirinde maalesef.

Bu tamamen atanacağın kuruma ve mesleğine bağlı. Mesela atıyorum lisans işletme mezunusun. Düz memur oldun. Sonra 2 yıl teknik bir birim okuyup kurum içi sınava girip tekniker oldun bu birçok branşına atanandan daha avantajlı. Mesela fizyoterapistlerden, diyetisyenlerden falan daha fazla maaş daha fazla imkan demek. Kısacası boşverin o konuşanları

Tebrik ediyorum.
Hiç kimsenin lafına bakmayın.
Bir an önce iyi bir yere yerleşirsiniz inşallah.
Şu zamanda memur olmak çok zor. Herkes her zaman söyleyecek bir şey bulur siz kendi hayatınıza bakın, kulaklarınızı kapatın.

Bıraksınlar bu işleri ya.
Kendilerine memurluk versen kapında yatacak insanlar burun kıvırıyor.
Hadi ordan deseydin.
Tebrik ederim kudurup dursunlar ohhh:KK14:

Başkasının ne istedigine değil sen ne istiyorsan ona bak. Onları memnun edemezsiniz daha iyi yerde olsan bu sefer de çatlarlar. Puanını da söyleme geçiştir. Hayırlı olsun. Bence de direk kamuya at kendini hakkınız da hayırlı olanı olsun

Boşver zamanında bende benzer tepkileri almıştım.
Düz memur olarak atandım.
Sonra şeflik sınavıyla şef oldum.
Birkaç sene sonra da müdürlük için sınava giricem.
Kimsenin söylediğini takmıyordum mutluluktan.
Bana bunu söyleyenler de hep yıllarca yine mi atanamadın tühhh falan diyen tiplerdi.
İnsanları memnun etmek değil kendi mutluluğun önemli keyfini çıkar.

Back
X