• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss, İşkur, Sertifika ve Torpil

Artık çalışanlardan bu tür sertifikaların istenmesi yasal olarak şart. Ayrıca Kpss ile atanma tarih oldu. Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan kanuna göre kurumlar ihtiyacı olan elemanlar için kadro açarak yeteneklerine bağlı olarak yarışma ya da mülakat gibi değerlendirmelerle seçip cumhurbaşkanı tarafından da onaylanması halinde doğrudan 657 kadrosuna tabi çalışanları seçebilecek. Kpss şartı yok yani. yarışma adı altındaki mülakatlarda başarılı olanlar 657 kadrosuna kavuşuyor !!!!

Kimse artık Kpssye girmiyor. Yayın evleri bile kpss için yayın çıkarmaktansa üniv. ve lise sınavları için yayın çıkarıyor.
Afedersiniz ama hiçbir şey anlamadım.
Bu yapılmak istenen şeyin mantığı ne?

Zaten mülakat (dolaylı torpil) ile istediklerini işe alıyorlardı.

Canım sıkıldı iyice.

Vallahi beni çok güldürdün. Kendi adamını alacaklarını bu sertifaka isteklerinden mi anladın gerçekten?
Biz yaziyorduk aslinda hep burada sen görmemişsin demek ki:KK51:
Elbette farkındayım.
Ancak bu artık dalga geçmektir.
Sertifikalara para verdirmek için insanların umuduyla oynamaktır.

hep dalga geçiyorlardı, mesele sana dokununca görmeye başlamışsın sadece, onun şoku bu.. ha bunlar da daha iyi günler bu arada, torpili olan adam sayısı git gide artıyor.. yarın en yüksek ücreti basan işi kapar sistemi de gelir, elinizdeki işler de gider.. ama olsun ya, canları sağolsun bence :super:

Grill gecen sene (nasıl anlatsam bilmiyorum...bu tarz diyeyim) Bir organizasyonda görevliydim. Benim sorumlu olduğum alanda bir adam burada değil de x yerde stand acmak istediğini çok mantıklı sebeplerle açıkladı. Gerçekten de o adam benim alanımda değil x yerde olsa çok daha mantıklı olurdu. Yetkililere ilettim, x yerin çok kıymetli olduğunu ve oranın planının aylardır hazır olduğunu söylediler.
Sonuç olarak ne oldu biliyor musun?
Devlet erkanlarimizdan birinin oğlunun koruması ile bu stand sahibi dolaylı yoldan (hemşehrilik yönünden) tanış ciktilar. Ve o adamın KORUMASİ hem de organizasyonun ilk günü her yer tıklım tiklimken 'tamam, x yere kur' demiş.
O "imkansız imkansız" diyen yetkililer hemen iki masa ayarladılar x alan için ve bir teknik personel görevlendirdiler. İçerisi tıklım tiklimken x alanda resmen inşaat yaptılar! Ve benim alanım bir anda bombos kaldı...
Yani demek istediğim gerçekten de torpil tavandan tabana inmiş durumda. Yetkili bir kişinin berberini bile tanısan senin işin halloluyor, öteki türlü ağzında kuş da tutsan bir adım öteye gidemiyorsun
Maalesef en yakınımda gördüm bunu.
5000 kişilik ilçede yaşayan akrabam, kamuda sıradan memur ama istediklerini memuriyete istediği yere yerleştirdi.
Akrabam olmasına rağmen bu gücü nereden geliyor hala çözemedim.

Başka konuda yazdığım gibi "Fetö soruları çaldı, kendi adamlarını yerleştirdi, suçtur, günahtır" diye ortalığı ayağa kaldırdık ama bu yapılanlar onlardan çok da farklı olmadığımızı gösteriyor (düşünsel olarak)

Son düzenleme:
Bende yeni mezundum o zamanlar o Bahsettiğim şirkete girebilmek için kac tane CV gönderdim k .. Adlı siteden devamlı Başvuruda bulundum ama yok Görüşmeye bile çağırmadılar. Sonra bi baktım hep torpili olanı alıyorlarmış meğer.
Baska bi arkadasım okulu bitirir bitirmez asistan olarak atandı yüksek lisans bile yapmıyor OLMASINA rağmen düşünün.
İş hayatıyla ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı artık.
Referans yerine eğitim ve tecrübe önemli olmalı, yaş/cinsiyet değil.

Ama umudum yok.

İş hayatıyla ilgili ciddi düzenlemeler yapılmalı artık.
Referans yerine eğitim ve tecrübe önemli olmalı, yaş/cinsiyet değil.

Ama umudum yok.
Yapılmaz.

Özellikle yapılmaz.

Çünkü böyle olmak herkesin işine geliyor.

Öğretmen mülakatlarında neler oldu neler. Türk Dili ve Edebiyatı 80 puan alan arkadaşım mülakatta sorulan saçma sorularla 45 puan verilerek elendi .
Bu ülkede bir şeylere şaşırabilenlere çok şaşırıyorum gerçekten.
Evet.
Özel sektörde eğitim alanında idareci olan bir kadın 3 puan almış mülakatta.

KK da atandım diye sevinen arkadaşlar gibi istisnalar umutlandırıyor insanı.

hep dalga geçiyorlardı, mesele sana dokununca görmeye başlamışsın sadece, onun şoku bu.. ha bunlar da daha iyi günler bu arada, torpili olan adam sayısı git gide artıyor.. yarın en yüksek ücreti basan işi kapar sistemi de gelir, elinizdeki işler de gider.. ama olsun ya, canları sağolsun bence :super:
Bana dokunmuyor.
Çünkü benim çevremde torpil anlamında (anlamadığım şekilde) güçlü insanlar var ama ne eşim ne kendim için talepkar olmadım.
Çünkü beddua almak istemedim.
Sıradan insanlar için yapılan bu haksızlığa üzüldüm sadece.

Şu an 3 çocukla örgün ünv bitirmeye çalışıyorum geleceğim karanlık olmasına rağmen.

Bana dokunmuyor.
Çünkü benim çevremde torpil anlamında (anlamadığım şekilde) güçlü insanlar var ama ne eşim ne kendim için talepkar olmadım.
Çünkü beddua almak istemedim.
Sıradan insanlar için yapılan bu haksızlığa üzüldüm sadece.

Şu an 3 çocukla örgün ünv bitirmeye çalışıyorum geleceğim karanlık olmasına rağmen.

işte sana dokunuyor, bak geleceğim karanlık diyorsun.. ortada bir haksızlık var diyorsun değil mi? nasıl dokunmuyor? sen de sıradan bir insansın grill, sıradan olmasan sana o mobbing i kimse yapamazdı mesela.. tam tersi onu yapan anında atılırdı.. istediğin kadar torpil bul, yarın onun bir üstü gelecek, sonra onunda bir üstü.. adalet bir gün herkese lazım olacak derken tam da bunu kastetmiştik..

işte sana dokunuyor, bak geleceğim karanlık diyorsun.. ortada bir haksızlık var diyorsun değil mi? nasıl dokunmuyor? sen de sıradan bir insansın grill, sıradan olmasan sana o mobbing i kimse yapamazdı mesela.. tam tersi onu yapan anında atılırdı.. istediğin kadar torpil bul, yarın onun bir üstü gelecek, sonra onunda bir üstü.. adalet bir gün herkese lazım olacak derken tam da bunu kastetmiştik..
Ben o karamsarlığı özel sektör için de kullanıyorum.
Ünv mezunu olsam da 30+ yaş olunca özel sektörde iş bulmak çok zor benim için.
Ancak sanal ticaret vs ile çalışabilirim belki.

Tabi ki heryer torpil.

Ben müfettişlik idari yargı Hakimliği Sınavlarjna girecektim bir dershane ile görüştüm. Onlarda dedi ki referans önemli bizde.

Yani Açıkça torpil dediler. Bu dğnya böyle olmuş.
Canim keşke girsen yani torpil olmadan da bszen bazen oluyor ama refarans heryerde isteniyor. Esim kaymakamlık sinavina girdi mülakata hak kazandi refarans istediler tabi nerden bulacak gitti meclise vekillerle görüştü iste kendini tanitti vs puanlarini neyse olmadi o, 2 defa idari hakimliğe girdi mülâkati birinde olmadi digerinde oldu, hatta o zaman bakanlardan birinin şoförü halamlarin tanidigi biriydi mülakat bittikten sonra referansları kimlermiş diye sormuş deyince olmaz demisti, 2 gün sonra açıklandi kazandığı cikti. Gerçketen bilerek tanıyarak kimseye gitmedi. Ama tabiki çoğu kisiyle görüştü. Ama cok arastirmislar bu feto olaylarınin başıydı. Kendisinin arkadasi olmayan ama kamuda çalışan aybu ayni okulda okuduklari cok kişiye sormuşlar. Bazen sans dönüyor.

Back