- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
- Konu Sahibi BlancKahkul
Diğer gurupta var :)Ay cok sevindim burda birinin olmasina
Ben 3 c seçeneği derdim ama d yazmışsınız cevabi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Diğer gurupta var :)Ay cok sevindim burda birinin olmasina
Tamam evet d aciklayayim. Ocakta 2. Saat dilimi uygulanır. buda izmitten geçer ve geri saat uygulamasıdır. İzmit'e doğru (batiya)gidildiğinde yerel saatte geri ye gidilir. ( Yazin da 3. Iğdır yaz saatinde de tam tersi olur. Oda mesela igdirdan geçer ileri saat uygulamasıdır.) Neyse gündüz süresi ise bizim ülkemiz kuzey yarım kure de olduğu için güneye doğru gidildikçe güneş ışınlarını daha dik alır. (Yani ekvator güneye yakın ya )Ya aslinda basit bi soru ama anlayamadim ben cevabi baska buluyorum cevap anahtari D diyor
Cevap d şıkkı mı acaba?
21 aralıktan sonra gündüz süresi uzamaya gece kısalmaya başlar. Bu tarihten sonra güneye gidildiğinde gündüz uzar gece kısalır. Saat olayı da arkadaşımın anlattığı gibi canım.Ya aslinda basit bi soru ama anlayamadim ben cevabi baska buluyorum cevap anahtari D diyor
Merhaba naber :)21 aralıktan sonra gündüz süresi uzamaya gece kısalmaya başlar. Bu tarihten sonra güneye gidildiğinde gündüz uzar gece kısalır. Saat olayı da arkadaşımın anlattığı gibi canım.
Diğer gurupta var :)
Ben 3 c seçeneği derdim ama d yazmışsınız cevabi
D seçeneğin de hem batıya gitmiş yerel saatte geriye. Hemde güneye gündüz süresinin uzun olduğu yone. Canım tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama umarım anlamışsındır :)
Ben sunu karıştırıyorum galiba 21 aralıkta en uzun gece yasanir kuzeyde. Dimi. 21 araliktan sonra guneyden kuzeye dogru geceler kisalmaya gündüzler uzamaya başlar? Ben bu bilgiyle cözüp cevap 5 demistim21 aralıktan sonra gündüz süresi uzamaya gece kısalmaya başlar. Bu tarihten sonra güneye gidildiğinde gündüz uzar gece kısalır. Saat olayı da arkadaşımın anlattığı gibi canım.
21 Aralık'ta güneş ışınları oğlak dönencesi ne dik açıyla gelir. Yengeç dönencesi ne işe en dar acıyla gelir. Gyk yaz KYK da kış yaşanır. 21 aralıktan sonra kuzey yarım kürede gündüzler uzamaya Güney yarım kürede de kisalmaya başlar.Ben sunu karıştırıyorum galiba 21 aralıkta en uzun gece yasanir kuzeyde. Dimi. 21 araliktan sonra guneyden kuzeye dogru geceler kisalmaya gündüzler uzamaya başlar? Ben bu bilgiyle cözüp cevap 5 demistim
Yerel saat meselesini anladim onu eledim batidan biri olcak dedim ama beb 5 demistim
Peki tesekkur ederim bikac ay önce bitirdigim konuydu tekrar etmeyince unutmusum hep21 Aralık'ta güneş ışınları oğlak dönencesi ne dik açıyla gelir. Yengeç dönencesi ne işe en dar acıyla gelir. Gyk yaz KYK da kış yaşanır. 21 aralıktan sonra kuzey yarım kürede gündüzler uzamaya Güney yarım kürede de kisalmaya başlar.
Kuzeyde kış başlar.Ben sunu karıştırıyorum galiba 21 aralıkta en uzun gece yasanir kuzeyde. Dimi. 21 araliktan sonra guneyden kuzeye dogru geceler kisalmaya gündüzler uzamaya başlar? Ben bu bilgiyle cözüp cevap 5 demistim
Yerel saat meselesini anladim onu eledim batidan biri olcak dedim ama beb 5 demistim
Tesekkür ederimKuzeyde kış başlar.
Güneye gidildikçe gündüz uzar. Bu açıklama yüzünden en güneyi seçersen en uzun gündüzü bulursun.
En uzun gece en kısa gündüz.
İyiyim canım, sen nasılsın, çalışmalar nasıl gidiyor?Merhaba naber :)
Gündüz süresi kışın uzun vs tarzı sorularda güneye gidildikçe gündüz süresi daha uzun olur diye hesap ediyorum. Sebebi de işte anlatamiyorum tam ama gunes ışınlarının oraya daha dik gelmesi daha geç batmasi gibi düşünüyordum. Daha bilimsel bir cümle bulacağım. Şu an elimde kitap yok bu kadar anlatmaya çalıştım
Bu yanlış bir düşünce mi.
Rica ederim.Tesekkür ederim
Arada tartsiin böyle bende ikna olmus olurum sorunun yanlis olmadigina halbuki cok emindim ya kitabin sucu ama bi iki denk geldim ondan önyargi olustu kitaba karsiİyiyim canım, sen nasılsın, çalışmalar nasıl gidiyor?
Yoo yanlış değil sadece çok bilgi verip yorumladığın için direk nedeni ne onu anlatmada kafan karıştı bence canım. Özellik şu nedeni bu sonucu bu tarzı çalışınca direk cvp bulmada kolaylık oluyor bu sorularda. Yoksa sen 21 aralık olayında benim unuttuğum bilgileri bile hatırlattın valla güzel tekrar oldu. Ay hep böyle tartışalım bilgilerimizi paylaşmak çok güzel.
Cevap d canım.
Tesekkur ederimCevap d canım.
Yerel saat geri dediği için batı yönüne bakacağız.4 ve 5 numara kalıyor.
Kışın güneyde gündüz daha uzundur. Ondan 4 secenegi
Canım engin hoca böyle anlatmıştı aklımda kalmıştım. Y ve K olarak. Yazın yaradığını alanda gündüz uzun olur, yani kuzeyde, kışın güneyde uzun olur.Ben sunu karıştırıyorum galiba 21 aralıkta en uzun gece yasanir kuzeyde. Dimi. 21 araliktan sonra guneyden kuzeye dogru geceler kisalmaya gündüzler uzamaya başlar? Ben bu bilgiyle cözüp cevap 5 demistim
Canım engin hoca böyle anlatmıştı aklımda kalmıştım. Y ve K olarak. Yazın yaradığını alanda gündüz uzun olur, yani kuzeyde, kışın güneyde uzun olur.Eki Görüntüle 2571092
Canım engin hoca böyle anlatmıştı aklımda kalmıştım. Y ve K olarak. Yazın yaradığını alanda gündüz uzun olur, yani kuzeyde, kışın güneyde uzun olur.Eki Görüntüle 2571092
Engin hocayi bi iki videosunu izledim bu sekli biliyorum bu aklimda kalsin sonra bayram merale bi bakim dedim onu daha cok begendim ondan devam etmistim.Güney oğlak dönencesi kuzey de yengec ya. 21 Aralık'ta oglaga 21 Haziran'da yengece dik geliyor ya güneş isinlari. Oglagin üstünde yengec var diye düşünüyorum. Oğlak altta güneyde.
Yengeç altta olamaz ezilir diyorum