KPSS-Genel Kültür gerekli-gereksiz bilgiler...

becidina

İki miniğim erkenden geldi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
3.778
4.221
Dershaneye giderken gerekli-gereksiz genel kültür bilgilerinde farklı bir bilgi edindiğimizde arkadaşlarla paylaşırdık keza 2012 lisans sınavında ne kadar gerekli olduğunu anladık buna burda devam edelim. Herkese kolaylıklar diliyorum.

Cumhuriyet ilan edilmeden önce Bakanlar Kurulu yoktu bunun yerine İcra Vekilleri Heyeti vardı.

İcra Vekilleri Heyeti'nin Başkanlığını yapanlar
-Mustafa Kemal Atatürk
-Fevzi çakmak
-Rauf Orbay
-Ali Fethi Okyar

Atatürk döneminde Cumhuriyetin ilanından sonra Bakanlar Kuruluna Başkanlık etmiş olanlar,
-İsmet İnönü
-Ali Fethi Okyar
-Mahmut Celal Bayar

Not: 2012 Lisans sınavında Celal Bayar sorusu gelmiştir beklenmeyen, öğretilmeyen bir bilgi olduğu için standart sapması yüksek olması beklenen sorudur.
Not 2: Atatürk döneminden sonrada ilk başbakan yine Celal Bayar'dır.

Cumhuriyetin ilanından sonra oluşturulan Cumhurbaşkanlığı makamı

1-Mustafa Kemal Atatürk (1923-1938)
2-İsmet İnönü (1938-1950)
3-Celal Bayar (1950-1960)
4-Cemal Gürsel (1960-1966)
5-Cevdet Sunay (1966-1973)
6-Fahri Korutürk (1973-1980)
7-Kenan Evren (1982-1989)
8-Turgut Özal (1989-1993)
9-Süleyman Demirel (1993-2000)
10-Ahmet Necdet Sezer (2000-2007)
11-Abdullah Gül (2007- )

canım güzel bir topik olmuş ancak bizler bu kadar dip köşe yerleri okusak bile aklımızda kalmaz ki bilemiyorum kalır mı yani gerçekten her yıl tarihten kitaplarda yazmayan saçma sapan sorular geliyor standart sapmayı oynatmayı bu tip sorularla yapabiliyorlar kendilerine güvenleri olsa çeldiriceleri güçlü madde ayırt edicilik indeksleri mantıklı olan sorular sorularakta pekala standart sapma tavan yaptırılır o nedenle bu tarih sınavı asla genel kültürü ölçmüyor!!!çok sinirleniyorum bu konular açılınca:KK47:

canım güzel bir topik olmuş ancak bizler bu kadar dip köşe yerleri okusak bile aklımızda kalmaz ki bilemiyorum kalır mı yani gerçekten her yıl tarihten kitaplarda yazmayan saçma sapan sorular geliyor standart sapmayı oynatmayı bu tip sorularla yapabiliyorlar kendilerine güvenleri olsa çeldiriceleri güçlü madde ayırt edicilik indeksleri mantıklı olan sorular sorularakta pekala standart sapma tavan yaptırılır o nedenle bu tarih sınavı asla genel kültürü ölçmüyor!!!çok sinirleniyorum bu konular açılınca:KK47:

haklısın canım ama bu sınava mecburen gırıyoruz mecburende boyle seylerı ogrenıyoruz detaylı kıtaplarla calısmazsak 90 ustu hedeflerımıze ulasmamız mumkun olmayacak gıbı tabıkı herseyı ogrenemeyız lakın elımızden gelenı ardımıza koymayacagız dershanede arkkadaslar genelde bı denemede abuk subuk dedıgımız sorulardan yapardı gelırdı boyle bı soru cozdum cevabı ne bılen yok ahanda buymus derdı ogrenırdık yoksa okumakla ogrenemıyoruz bunarı yapamadıgımızda arkadaslarımızla konustugumuzda aklımızda kalıyordu, ozellıkle deneme cozdukce goreceksınız her denemede boyle bırkac sacma soru gorursunuz ogretme amaclı sorulur maksadım onlara paylasmak canım. Göz aşınalıgı bıle bazen cok sey kazandırabılıyor.:KK34:

Atatürk Döneminde Medreselerin kapatılmasıyla dini eğitim verecek kişilerde açık ortaya çıkmaması için İmam Hatip Okulları ve İlahiyat Fakültesi açılmış.

Çocuk Esirgeme Kurumu Atatürk döneminde 1921 yılında kurulmuştur..

TC ilk nüfus sayımı 1927 de yapıldı. Nüfus 13.600.000 cıkmıs.

yazılı olan(mevzu) hukuk ile yazısız olan(örf ve adet) hukukun toplamı pozitif(yürürlükte olan) hukuktur.

Aşağıdakilerden hangisi hukukun temel
nitelikleri arasında yer almaz?
a. Genellik
b. Soyutluk
c. Kişilik dışı olmak
d. Yaptırıma dayalı olmak
e. Sürekli olmamak (X)

Son düzenleme:
Bende yazayım bir tane, denemenin birinde çıkmıştı ne alaka bu soru demiştim

23 Nisan 1920 tarihinde açılan ilk TBMM'de Sağlık Bakanı olarak görev yapan kişi : Adnan Adıvar imiş :)

İstiklal Marşı ilk kez AÇIKSÖZ gazetesinde yayınlanmıştır.

Bir takım hukuk kurallarında var olan bir hukuk kuralını yürürlükten kaldırma amacını taşıyan kurallara ilga edici hukuk kuralları denir.

Kişinin hakları ve Hürriyetleri ile Siyasi Haklar ve Ödevler “olağan Kanun Hükmünde Kararname” ile düzenlenemezler. Ancak olağanüstü Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenebilirler.

X