Kpss / geç mi kaldım ?

Beyaz Hatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
617
1.192
31
iyi akşamlar sevgili kk üyeleri :KK54:Ben 3 aylık evli ve 25 yaşındayım. 2 yıl önce üni den mezun oldum fakat düğün arifesiydi koşuşturmacaydı derken işe filan girmedim. Doğal olarak deneyimim sıfır. Özel sektöre çok kere başvursam da tahmin edeceğiniz üzere okuluna, bölümüne veya başarına bakmıyorlar, direkt deneyim arıyorlar ee oda bende yok ne yazıkki.

Şunu belirtmeliyim ki eşim kamuda memur. Ve hafta sonu tatil , hafta içi akşam 5 de evimizde. Ee şimdi benim başvurduğum işler genelde 8-6 bazen 7 olabiliyor c tesi full.. yani eşimle de ters düşüyoruz.

Şimdii asıl soruma gelecek olursak; ben hiç kpss hazırlanmadım. B grubundan gireceğim için bi sonraki sınav 2020 de. Sizce 2 yıl oturup adam akıllı kpss mi çalışmalıyım bunun için çok geç kalmış sayılır mıyım yani yaş itibari ile ? Yoksaa 2 yıl kpss çalışmaktansa gir bi özel sektöre çalış bu mu daha uygun fikirleriniz önemli , belki bir başarı örneği vardır diye akıl almak istedim. şimdiden çok teşekkür ederim kızlar :KK9:

Kpss B grubu sınavı sanırım lise önlisans için olan sınav eğer lise düzeyinde girecekseniz ve meslek lisesi mezunu değilseniz hiç uğraşmayın derim zaten cok sık atama yapmıyolar ama önlisans ise tabiki hazırlanabilirsiniz 2 sene bunun için gayet yeterli bi dönem.. hatta sayısal derslerde yardımcı olabilirim :)

iyi akşamlar sevgili kk üyeleri :KK54:Ben 3 aylık evli ve 25 yaşındayım. 2 yıl önce üni den mezun oldum fakat düğün arifesiydi koşuşturmacaydı derken işe filan girmedim. Doğal olarak deneyimim sıfır. Özel sektöre çok kere başvursam da tahmin edeceğiniz üzere okuluna, bölümüne veya başarına bakmıyorlar, direkt deneyim arıyorlar ee oda bende yok ne yazıkki.

Şunu belirtmeliyim ki eşim kamuda memur. Ve hafta sonu tatil , hafta içi akşam 5 de evimizde. Ee şimdi benim başvurduğum işler genelde 8-6 bazen 7 olabiliyor c tesi full.. yani eşimle de ters düşüyoruz.

Şimdii asıl soruma gelecek olursak; ben hiç kpss hazırlanmadım. B grubundan gireceğim için bi sonraki sınav 2020 de. Sizce 2 yıl oturup adam akıllı kpss mi çalışmalıyım bunun için çok geç kalmış sayılır mıyım yani yaş itibari ile ? Yoksaa 2 yıl kpss çalışmaktansa gir bi özel sektöre çalış bu mu daha uygun fikirleriniz önemli , belki bir başarı örneği vardır diye akıl almak istedim. şimdiden çok teşekkür ederim kızlar :KK9:
27 yaşındayım 2020 de sınava gireceğim. Bide neden geç kalmışlık hissi yaşıyorsun ki. Bu vakti iyi değerlendirirsen sınavı kazanırsın. Temelin ne durumda? Bölümün ne? Bunlarra önemli tabi

Kpss B grubu sınavı sanırım lise önlisans için olan sınav eğer lise düzeyinde girecekseniz ve meslek lisesi mezunu değilseniz hiç uğraşmayın derim zaten cok sık atama yapmıyolar ama önlisans ise tabiki hazırlanabilirsiniz 2 sene bunun için gayet yeterli bi dönem.. hatta sayısal derslerde yardımcı olabilirim :)
Hayır canım lisans düzeyinde gireceğim vallahi çok memnun olurum hatta sayısalı kuvvetli birikilerine ihtiyacım olacaktır çünkü mat çok kötü :))

27 yaşındayım 2020 de sınava gireceğim. Bide neden geç kalmışlık hissi yaşıyorsun ki. Bu vakti iyi değerlendirirsen sınavı kazanırsın. Temelin ne durumda? Bölümün ne? Bunlarra önemli tabi
Türkçe çok iyi coğrafya ve tarih de temelim var fakat unuttum tabii detaylı ezber yaparım sözelciyim ezberlere alışkınım :) bi vatandaşlık r de mat korkutuyor valla yalan yok :işsiz:

27 yaşındayım ben de 2020 de gireceğim 2 aydır sadece mat. çalışıyorum temelim hiç olmadığı için. Düzenli ve disiplinli çalıştıktan sonra neden olmasın.

Matematikte dört işlemi bile yapamayan ben bugün başlangıç seviyesinde de olsa bir çok problemi çözebiliyorum. İnternet artık derya deniz, bedava dershane hizmeti veren bir sürü kanal var. Siz yeter ki isteyin, inanın, çalışın. Ben burada çokça başarı hikayesi okudum çoluk çocuk sahibi, bir yandan çalışıp bir yandan sınava hazırlanan ve kazanan insanlar... Biz neden yapamayalım :)

27 yaşındayım ben de 2020 de gireceğim 2 aydır sadece mat. çalışıyorum temelim hiç olmadığı için. Düzenli ve disiplinli çalıştıktan sonra neden olmasın.

Matematikte dört işlemi bile yapamayan ben bugün başlangıç seviyesinde de olsa bir çok problemi çözebiliyorum. İnternet artık derya deniz, bedava dershane hizmeti veren bir sürü kanal var. Siz yeter ki isteyin, inanın, çalışın. Ben burada çokça başarı hikayesi okudum çoluk çocuk sahibi, bir yandan çalışıp bir yandan sınava hazırlanan ve kazanan insanlar... Biz neden yapamayalım :)
Gerçekten doğru diyorsun biz neden yapamayalım :) bu arada matematikte önerebileceğin temelden alabilen kaynak var mı ?
Bir de ben bişey farkettim kendimde. Sanki yaş ilerledikçe algılama seviyesi de artıyor. Çünkü bundan 6-7 yıl önce üniversiteye hazırlanırken zorlandığım matematik -özel ders aldığım halde- şuan konulara baktığımda hemen kaptığımı ve daha çabuk öğrendiğimi gözlemliyorum sende de bu şekilde mi acaba ? :KK49:

Bir de 2 aydır sadece mat mı çalışıyorsun :)

40 yasinda insanlar basvuruyor kpss ye. . 25 in neresi geç?

Katıldım

Geç falan değil

Seneye ben 40 olacağım ve o sınava gireceğim

Ancak bölümüne göre bu sene açılan kadrolara bak

Yerleştirmeden sonra puanlara bak

Çok ütopik puanlar lazımsa iş bulmaya çalış ama makul puanlı atamalar varsa çakılı olmayan kadrolarda otur bolca ders çalış

Katıldım

Geç falan değil

Seneye ben 40 olacağım ve o sınava gireceğim

Ancak bölümüne göre bu sene açılan kadrolara bak

Yerleştirmeden sonra puanlara bak

Çok ütopik puanlar lazımsa iş bulmaya çalış ama makul puanlı atamalar varsa çakılı olmayan kadrolarda otur bolca ders çalış
ben de girmek istiyorum ama yaşımdan dolayı tereddütlüyüm. 37 yim bende

Yaşı dert etmeyin bence. KPSS'ye çalışsanız da yaşlanıyorsunuz, çalışmasanız da. 2 yıl sonra kpss'den iyi bir puan almış olarak 30-40 olmak var ya da sıfıra sıfır elde var sıfır olma durumu var. Denemekten zarar gelmez. Keşke diyeceğimize kısmet değilmiş demek benim için her zaman daha güzel. Çalışın bence. Matematik yoksa matematikten başlamanızı tavsiye ederim.

Benim bir arkadaşım da 4 aylık evli ve 26 yaşında. Biz çalışmaya başladık (ben çalıştırıyorum), önümüzde 2 sene olduğu için matematikten başladık, seneye de sözel derslere çalışırız. Bölüm itibariyle sayısal önemli çünkü, bir de arkadaşın matematiği yok denebilir. :)

Yani siz de yapabilirsiniz. O yüzden söylüyorum. Ben de 24 yaşında atandım mesela, 26 yaşında da tekrar atandım hatta. Hiçbir şey için geç değil yani.

Hic geç degil
Ben de 2020 ye hazirlanacagım ama sinava daha cok var sıkılırsınız şimdiden bslarsanız.
Sınav 2020 Temmuzda. 2019 Eylül gibi baslamayı düşünüyorum ben de kısmetse.

X