• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss den iyi puan almış,atanmış ya da iyi hazırlandığını düşünen arkadaşlar!

tekli yılların puanı geçerli olmuyomuş canım onu dikkate almıyolara yani. Arada atamalar olacak ama çift yıllarınkine bakıyolar. zaten sözleşmeli başvurulara bakıyorum çift yılları soruyolar. Aslında ben busene kendime daha çok güveniyodum iyi bi temel attım bu senede daha çok çalışırım dedim 80 geçerim diye umut ediyodum ama bu tekli yıllar meselesini es geçmişim. her türlü 2 sene bekliycez.
ama sözleşmeli yerlerede bakıyorum çünkü 73 yabana atılır bi rakam değil. bence gk gy zayıfsa alanı hiç düşünme başa çıkamassın belki 2 senede tamamlarsın amaa gk gy yetenekten açık veeceksen mantıklı olmaz. anladığım kadarıyla sana düz memurluk yeter. o yüzden günde 5-6 saat çalışmayla kesin yaparsın son 2 ay full deneme çözüceksin bu senede gir sonraki senede gir kendini denmemiş olursun. çok özelede girmek istemiyorum ama çok çalışmaya ihtiyacın varsa part time düşün derim. bankalarda hem kpss ye hazırlanıp hem de haftanın 3 günü çalışan arkadaşlarım vardı

canım şimdi anladım ya :50:,ben sadece atamanın yapıldığı yıldan bahsediyorsun sanmıştım..Yani sınava girdiğimiz yıl 2013 olduğu için,b grubu atamalarda hiçbir işe yaramayacak..Ya peki ben genel kültür genel yetenek yaptım diyelim,a grubu için alan puanım hesaplanmasında pazar günü bizim a grubu oturumuna girmek zorunda mıyım acaba,kafam karıştı yaa..Sadece gk-gy yapabilirsem ,diğer alan derslerinden fazla yapamasam da puan nasıl gelir acaba ? şimdi sana bişey sorucam,gk-gy hazırlanmam bu sene hiçbir işime yaramayacak öyle mi :14:

Son düzenleme:
kızlar ben ing. öğretmenliği son sınıftayım bu yıl. ben de kpss'ye hazırlanıcam.
peki bu alan bilgisi kesin geldi mi artık?
off hiç istemiyorum ama yaa :50:

Selam kızlar,bu yıl ben de hem mezun olup hem kpss illetiyle ugrasmaya çalıştım,türkçe öğretmenliği mezunum,yeterli puan alamadım,sil baştan başlayacagım bu sene,dershane araştırdım ve buldum kaydımı yaptım,bı yıl sıkı bir çalışmayla bu işi halledecegimi biliyorum,her ne kadar iyi çalıştım desemde okul beni çok yoruyordu..
Gelelim alan sınavı konusuna,yazıldıgım dersaneye bu yönde konuşma geçti,bu yıl alan sınavının gelmeyecegi kanısındalar,yetiştiremezlermiş,açıkcası bir de başıma o çıksın istemiyorum inşallah bu sene olmaz.
Sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlmaya çalışırım..

canım şimdi anladım ya :50:,ben sadece atamanın yapıldığı yıldan bahsediyorsun sanmıştım..Yani sınava girdiğimiz yıl 2013 olduğu için,b grubu atamalarda hiçbir işe yaramayacak..Ya peki ben genel kültür genel yetenek yaptım diyelim,a grubu için alan puanım hesaplanmasında pazar günü bizim a grubu oturumuna girmek zorunda mıyım acaba,kafam karıştı yaa..Sadece gk-gy yapabilirsem ,diğer alan derslerinden fazla yapamasam da puan nasıl gelir acaba ? şimdi sana bişey sorucam,gk-gy hazırlanmam bu sene hiçbir işime yaramayacak öyle mi :14:

2013 te sadece gy-gk kısmına girmen hiç bir işine yaramaz canım pazar günkü en azından sabah oturumuna girmen lazım bir de cumartesi gy-gkdan sonra ingilizce oturumuna mutlaka kalmalısın yoksa puanlarının %90 ı hesaplanmaz. Bilmesen bile hesaplanması iin 1-2 ingilizce işaretlemen lazım. B gurub için bu saatten sonra 2014 kpssyi beklemn lazım.:34:

2013 te sadece gy-gk kısmına girmen hiç bir işine yaramaz canım pazar günkü en azından sabah oturumuna girmen lazım bir de cumartesi gy-gkdan sonra ingilizce oturumuna mutlaka kalmalısın yoksa puanlarının %90 ı hesaplanmaz. Bilmesen bile hesaplanması iin 1-2 ingilizce işaretlemen lazım. B gurub için bu saatten sonra 2014 kpssyi beklemn lazım.:34:
Evet canım ben de öyle tahmin etmiştim,oturuma girip de birkaç soru ile puan almam lazım tekrar..offf:14:

ne yani hepimiz ingilizce oturumuna girmeli miyiz?? :35: ben girmedim yaaa puanımın %90ı hesaplanmadı mı şimdi? :77:

ne yani hepimiz ingilizce oturumuna girmeli miyiz?? :35: ben girmedim yaaa puanımın %90ı hesaplanmadı mı şimdi? :77:

Neyden sınava girdiğinize bağlı ben A grubu memurluklar için söylüyorum 120 tane puan türü vardır toplamda KPSS'de ve A grubu için örneğin müfettişlik, uzmanlık için çoğunun puan türünün içinde ingilizcenin kat sayısı vardır ingilizceden bir tane bile işaretlemezseniz hesaplanmaz bir çok puanınız. Sadece genel kültür- genel yetenekten girmişseniz gerek yok tabi ama A grubunu hedefleyen biri için ingilizce işaretlenmemişse pek çok puan türü hesaplanmaz ve boşuna sınava girdiğinizle kalırsınız. Hesaplanan puanlar içinde sadece kaymakamlığın puanı sanırsam ingilizce istemiyor diğer puan türleri de bir işe yaramıyor zaten hesaplansa onlarla alan kurum yok doğru düzgün. Artık çoğu kişi biliyor dersaneler filan uyarıyor ingilizce oturumunuza mutlaka kalın diye geçmiş senelerde özellik bu yüzden çok kişinin başı yandı sınavı resmen çöpe gitti girmek istedikleri kurumların puan türleri hesaplanmadı çünkü.:34:

Son düzenleme:

Aynen öle canım 2014 bekliycen. Arkadaşım gy full çekiyo ama gk kötü olduğu içi alana çalışmayı yinede göze alamıyo.sen bilirsin ama kpss hazırlanmak çok yorucu çok stressli bi olay. bu olaya bide alan eklenince daha beter oluyo. tabi bu dediğim benim gibi temeli olmayanlar için geçerli. 2 sene beklemek çok zor gelecek eminim.Allah kolaylık versin

Neyden sınava girdiğinize bağlı ben A grubu memurluklar için söylüyorum 120 tane puan türü vardır toplamda KPSS'de ve A grubu için örneğin müfettişlik, uzmanlık için çoğunun puan türünün içinde ingilizcenin kat sayısı vardır ingilizceden bir tane bile işaretlemezseniz hesaplanmaz bir çok puanınız. Sadece genel kültür- genel yetenekten girmişseniz gerek yok tabi ama A grubunu hedefleyen biri için ingilizce işaretlenmemişse pek çok puan türü hesaplanmaz ve boşuna sınava girdiğinizle kalırsınız. Hesaplanan puanlar içinde sadece kaymakamlığın puanı sanırsam ingilizce istemiyor diğer puan türleri de bir işe yaramıyor zaten hesaplansa onlarla alan kurum yok doğru düzgün. Artık çoğu kişi biliyor dersaneler filan uyarıyor ingilizce oturumunuza mutlaka kalın diye geçmiş senelerde özellik bu yüzden çok kişinin başı yandı sınavı resmen çöpe gitti girmek istedikleri kurumların puan türleri hesaplanmadı çünkü.:34:

ben fen edebiyat çıkışlı olduğum için B grubundan giricem sanırım teşekkürler...

Son düzenleme:
Back