• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss den iyi puan almış,atanmış ya da iyi hazırlandığını düşünen arkadaşlar!

JeuksDenfants

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
213
0
26
Ankara
Kızlar ben de lisans,mezunuyum..Ama sadece genel kültür-genel yetenek çalışacağım bu yıl,alan derslerimi hayatta yetiştiremem 1 senede :( Yani düz memurluk için uğraşacağım anlayacağınız,benim de bu yıl mutlaka işimin olması lazım...Ben kpss den iyi puan almış,atanmış ya da iyi hazırlandığını düşünen arkadaşlara sormak istiyorum,günde kaç saat çalışmak lazım ya da yeterli,ya da kaç saat çalıştınız?Ben şimdiden başlıyorum,sınavımız temmuz da ya!Elimden geleni yapmam lazım,evliliğim sallantıda...Maddi sorunlar da var,hem maddiyatımıza katkıda bulunmak açısından ,hem de ekonomik özgürlüğümün olması çok çok önemli..Şimdiden sağolun arkadaşlar :16:

Canım teşekkür ederim şimdiden,yarın başlıyorum ..Dediğin topiklere bakarım tabiki,teşekkür ederim..:42:Evdeyim şimdilik,elimden geldiğince çok çalışmak istiyorum

bennn.... o kadar iyi biliyorum ki bu konuyu sana yardımcı olabilirim:)

Tşk ederim canım:34:,sen atandın mı ?Hala giriyor musun ?

Canım teşekkür ederim şimdiden,yarın başlıyorum ..Dediğin topiklere bakarım tabiki,teşekkür ederim..:42:Evdeyim şimdilik,elimden geldiğince çok çalışmak istiyorum

Tşk ederim canım:34:,sen atandın mı ?Hala giriyor musun ?

ben fen ve teknoloji öğretmenliği okudum....

1 yılk pss çalıştım... doğal olarak çoğu şeyi biliyorum ... devlet değil dershanede çalışıyordm ama bu yıl kpss hazırlanmayı düşünüyorum çünkü fen alımı arttı...

ama atanma konusunda atanan devlette çalışan arkadaşlarımda var en başta öz ablam..ne sorun varsa ben cevaplayamasam da hemen onlara sorabilirim:)

öncelikle şunu söyleyim arkadaşım..aynı mantık..bende eğitim çalışmadım ilk yıl düz memurluk istedim ama inan ki çok pişman oldum :(

ben fen ve teknoloji öğretmenliği okudum....

1 yılk pss çalıştım... doğal olarak çoğu şeyi biliyorum ... devlet değil dershanede çalışıyordm ama bu yıl kpss hazırlanmayı düşünüyorum çünkü fen alımı arttı...

ama atanma konusunda atanan devlette çalışan arkadaşlarımda var en başta öz ablam..ne sorun varsa ben cevaplayamasam da hemen onlara sorabilirim:)

Anladım canım,sana da kolay gelsin..umarım istediğin olur..Bundan sonrası için sorularım olabilir arada,tşk ederim ilgin için..Seni rahatsız ederim canım..Hele bi başlayayım da :16:Görüşürüz

kızlar ben ing. öğretmenliği son sınıftayım bu yıl. ben de kpss'ye hazırlanıcam.
peki bu alan bilgisi kesin geldi mi artık?
off hiç istemiyorum ama yaa :50:

Anladım canım,sana da kolay gelsin..umarım istediğin olur..Bundan sonrası için sorularım olabilir arada,tşk ederim ilgin için..Seni rahatsız ederim canım..Hele bi başlayayım da :16:Görüşürüz

tamam birlkte sorunlarımızı hallederiz ama benden sana tavsiye olsun ben çok pişman oldum eğitim çalışmadığıma ilk yıl

kızlar ben ing. öğretmenliği son sınıftayım bu yıl. ben de kpss'ye hazırlanıcam.
peki bu alan bilgisi kesin geldi mi artık?
off hiç istemiyorum ama yaa :50:

daha kesin değil bende istemiyorum:((

eee acaba ne zaman kesinleşicek acaba
ona göre dersane seçicez sonuçta offf ne saçma şeyler yaa :50:
umarım gelmez öyle bişi yükümüz zaten ağır daha da ağırlaşıcak :19:

tamam birlkte sorunlarımızı hallederiz ama benden sana tavsiye olsun ben çok pişman oldum eğitim çalışmadığıma ilk yıl

daha kesin değil bende istemiyorum:((
Canım ben eğitim mezunu değilim...Ben İktisadi ve İdari Bilimler mezunuyum,bizim alan dersleri baya ağır,tüm hukuklar,iktisat,işletme,maliye çok konu var ,o yüzden öyle söyledim...Alanlarımızdan alan kurumlar da kpss den sonra,alan puanlarıyla ayrıca çağırıyorlar mülakata,onların da ayrı sınavları filan oluyor..Öyle işte canım..Hepimize kolay gelsin canım...

Alandan girmeyide düşünüyomusun? tekli yıllarda düz memurluuk alımı olmuyo. ben 2011 de girdim 48 aldım, dersaneye gittim orta düzeyde çalıştım (çocuktan dolayı) bu sene 73 aldım ama yeterli değil galiba bu puan 2014 e kadar geçerli. atanamassam 2014 te tekrar gircem.
2010 da 82 alan arkadaşım ocaktan itibaren günde 5 saat çalışmış ve başarılı oldu. kurstaki arkadaşlarım,aynı derslere defalarca giriyodu ve anca oturtmuşlardı.
çok zor ya özel sektörde çalışabilirim rahatlıkla mesleğim var ama çalışma saatleri yüzünden memurluk düşünmem lazım. çocucuğun yoksa olmadan hallet bu işi bence.Allah kolaylık versin...

canım ben sayısal çıkışlıyım oyüzden mat. hiç çalışmadım. türkçeyide denemelerde hallettim. tarih cog. ve anayasam sıfırdı. tarihe ilk başladıgımda anlamıyorum diye ağladıgımı bilirim. datanın kitaplarını aldım, ihtiyacında cep kitaplarını okudum sürekli. 2 ay çalıştım. bu sürede ders notuda çıkardım 100den fazla denemede çözdüm. başlarken çok ümitsizdim. sınvdan 88.4 aldım. ama o 2 ay nasıl çalıştıgımı bir ben bir allah bilir. kollarım uyuşurdu, kalem tutamayacak duruma gelirdim. demem o ki 2 ayda bunlar yapılıyorsa 1 yılda derece bile yaparsın.

Canım ben eğitim mezunu değilim...Ben İktisadi ve İdari Bilimler mezunuyum,bizim alan dersleri baya ağır,tüm hukuklar,iktisat,işletme,maliye çok konu var ,o yüzden öyle söyledim...Alanlarımızdan alan kurumlar da kpss den sonra,alan puanlarıyla ayrıca çağırıyorlar mülakata,onların da ayrı sınavları filan oluyor..Öyle işte canım..Hepimize kolay gelsin canım...

offff ben eğitim mezunuyum kendime acıyorum ama iktisadi idari bilimler den girecek olanlara ayrıca üzülüyorum.
gerçekten dersleriniz çok ağır.
yemeyip içmeyip hazırlanılması gerekiyor.
dersleriniz çok ağır.
onun yanında kaynaklar çok pahalı.

Eğitim fakülteleri için düşünülen alan bilgisi sınavı umarım 2013 için geçerli olmaz ...
Şimdiye kadar yeterli bir açıklama yapılmadı.
Dershaneler bu konuda çok yetersiz ...

Alandan girmeyide düşünüyomusun? tekli yıllarda düz memurluuk alımı olmuyo. ben 2011 de girdim 48 aldım, dersaneye gittim orta düzeyde çalıştım (çocuktan dolayı) bu sene 73 aldım ama yeterli değil galiba bu puan 2014 e kadar geçerli. atanamassam 2014 te tekrar gircem.
2010 da 82 alan arkadaşım ocaktan itibaren günde 5 saat çalışmış ve başarılı oldu. kurstaki arkadaşlarım,aynı derslere defalarca giriyodu ve anca oturtmuşlardı.
çok zor ya özel sektörde çalışabilirim rahatlıkla mesleğim var ama çalışma saatleri yüzünden memurluk düşünmem lazım. çocucuğun yoksa olmadan hallet bu işi bence.Allah kolaylık versin...

İşte benim genel kültür ve genel yetenekte eksiklerim olduğu için alanı baştan düşünmedim,ama yetiştirebilirsem düşünür müyüm bilemiyorum..Çünkü sadece alan derslerime senenin tamamını versem bile çok zorlanırım,iyi bir puan alamam diye düşünüyorum...:50:Bir de tek yıllarda düz memurluk alımı olmuyor da,zaten biz 2013 temmuz da girecez,ondan sonra birkaç arayla atama oluyor zaten,o arada 2014 e girmez miyiz sence :9:Evet canım çocuğum yok haklısın,ben de iş durumları yüzünden düşünmedim zaten,düşünmüyorum da şimdilik..Senin mesleğin ne,özelde zor tabi haklısın..Ben de özeli hiç düşünmedim,iyi mi yaptım o da ayrı mesele ,işsizlik de zor :36:

Son düzenleme:
İşte benim genel kültür ve genel yetenekte eksiklerim olduğu için alanı baştan düşünmedim,ama yetiştirebilirsem düşünür müyüm bilemiyorum..Çünkü sadece alan derslerime senenin tamamını versem bile çok zorlanırım,iyi bir puan alamam diye düşünüyorum...:50:Bir de tek yıllarda düz memurluk alımı olmuyor da,zaten biz 2013 temmuz da girecez,ondan sonra birkaç arayla atama oluyor zaten,o arada 2014 e girmez miyiz sence :9:Evet canım çocuğum yok haklısın,ben de iş durumları yüzünden düşünmedim zaten,düşünmüyorum da şimdilik..Senin mesleğin ne,özelde zor tabi haklısın..Ben de özeli hiç düşünmedim,iyi mi yaptım o da ayrı mesele ,işsizlik de zor :36:

tekli yılların puanı geçerli olmuyomuş canım onu dikkate almıyolara yani. Arada atamalar olacak ama çift yıllarınkine bakıyolar. zaten sözleşmeli başvurulara bakıyorum çift yılları soruyolar. Aslında ben busene kendime daha çok güveniyodum iyi bi temel attım bu senede daha çok çalışırım dedim 80 geçerim diye umut ediyodum ama bu tekli yıllar meselesini es geçmişim. her türlü 2 sene bekliycez.
ama sözleşmeli yerlerede bakıyorum çünkü 73 yabana atılır bi rakam değil. bence gk gy zayıfsa alanı hiç düşünme başa çıkamassın belki 2 senede tamamlarsın amaa gk gy yetenekten açık veeceksen mantıklı olmaz. anladığım kadarıyla sana düz memurluk yeter. o yüzden günde 5-6 saat çalışmayla kesin yaparsın son 2 ay full deneme çözüceksin bu senede gir sonraki senede gir kendini denmemiş olursun. çok özelede girmek istemiyorum ama çok çalışmaya ihtiyacın varsa part time düşün derim. bankalarda hem kpss ye hazırlanıp hem de haftanın 3 günü çalışan arkadaşlarım vardı

kıslar ben hayatımda ilk kez girdim kpssye ve sınav sonucunda bi dünya puan var bu onun puanı bu bunun puanı benim kafam karıştı :44::44::44: sizin bu konuştuğunuz yada herkesin puanım bu dediği o net tek puan hangisi yada o nasıl bulunuyo bana da bi öğretseniz :44::44::44:

Lisanas mezunlarının B grubundan atamaları çift yılarda oluyor canım bu geçen 2012 kpssye grdin mi sen girmdiysen B grubu iiçn 2014 sınavını beklemen lazım ama A grubundan her sene sınava girebiliyorsun. ben bu sene A grubundan hazırlandım bir senede yetişir korkma ben uluslararası ilişkiler mezunuyum haytımda doğru dürüsüt iktisat, muhasebe , maliye, hukuk görmedim ama bir senede güzel bir şekilde çalışırsan olur bence çok gözün kormasın ciddi bir çalışma disiplini istiyor ve dersane A gurubu için şart gibi.

Son düzenleme:
Back