KPSS de torpil şart mı?

mystery34

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2012
20
1
16
İstanbul
arkadaşlar :

2 ay öncesine kadar lise mezunlarının gireceği kpss sınavına deli gibi hazırlanıyordum. ama ta ki çevremdekilerin boşuna çalışma torpil şart demesine kadar sürdü.torpil olmadan atanamazsın ya da soruları fule yakın yaparsan bir ihtimal diyor herkes. hatta kimisi barajı geçememesine rağmen atanmış torpil sayesinde. ben napıcam hiç bir fikrim yok ama kazanmayı çok istiyorum fakat artık bunları duyduktan sonra içimde heves denen hiç bir şey kalmadı. sizin de fikrinizi almak istiyorum torpil gerekten şart mı ?? eğer şartsa nasıl bir torpil gerekli ?? lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum ??? çünkü ona göre bir ders çalışma programı yapıcam.

şehir efsanesi böyle şeylere inanmayın.
yeterince çalışmayıp başarılı olamayanların kılıfı.
siz çalışın,iyi bir puan alın,mutlaka atanırsınıxz

şehir efsanesi böyle şeylere inanmayın.
yeterince çalışmayıp başarılı olamayanların kılıfı.
siz çalışın,iyi bir puan alın,mutlaka atanırsınıxz

ama ne yazık ki bu şehir efsaneleri gerçektede yaşanan olaylardan alıntı ah kardeşim malesef bu hayatın acı ve hak yiyen kurallarından biri. ama biz yine de çalışalım hakkımızda hayırlısı olursa zaten atanırız. hayırlısı değilse de olmasın zaten sevgilerimle..

Ösym nin yaptığı atamalarda torpil olmaz ama mülakat ile alınan yerlerde torpil olabilir.

Sen söylenilenleri kafana takma ve çalışmana odaklan.

cnm bende bundan önceki kpss de aynı şeyi düşünüyordum ve bu yüzden ders çalşmamştım hiç... yakınımdaki arkadaşlr torpil var deyip duruyorlardı ve bende tabi onların söylentilernden dolayı kpss yi memur olmayı hayatımdan çıkardım... ama son zamanlarda yakınımda kpss kazananlar olunca ve memur tanıdıklarımın sayısı arttıkça bu torpil söylentsnn yalan olduğunu anladım... Cnm bak durum şöyle mesela ankarada ki bi kuruma diyelim 10 tane memur lazım. mesela torpille akrabalarını yerleştren yüksek makam sahipleri bakanlar vs. bunlar mesela o 10 tane memur ihtiyacı olan kuruma kendi tanıdğı 2 kişiyi koyuyorlar vee oranın memur ihtyacı 10 ken resmi kayıtlara 8 olarak düşülüo... sanırım bu şeklde torpil olayı sadece o şeklde oluyor ama mesela resmi yazıyla devlet bu yıl diyelm 5 bin tane memur alcaz diosa gerçekten torpilsz 5 bin tane memur alımı oluyor.. aslında 5 bin 300 memur ihtyacı varken ülkemzn 300 tanesini torpille sesszce atıyorlar 5 bin tane var gözteriolar ve 300 kişinin hakkı yeniyor. ama cnm resmiyette ne kadar memur alınacak diolarsa o kadar torpilsz memur alıyorlar... bazen bi yerlere memur lazım oluyor bakanlklar ilan yaptrıo çok fazla duyuru yapmıo kuytu kanallardan haber verio halkın duymayacağı şeklde ama yarın bi gün duymadk diyen olursa da duyuru yaptğını ispatlayacak şeklde sesssz bi duyuru yapıolar ve tabi başvuran fazla olmuo tanıdıklarını sözleşmeli alıolar ama cnm oraları boşver... o işin içine girrsen ............. kafayı yersn..... ama şunu bil devlet bu yıl şu kadar memur alımı olacak diyorsa o kadar memur alımı kesin oluyor ve torpilsz... bunu bil.... bu yıl lise mezunlarından 1000 tane mi memur alımı olacak denildi, o zaman 1000 tane torpilsz sınav puanıyla alım olacak demektr ve senn de bu 1000 kişinn içine girmek için ona göre çalşma yapmak zorundasn... Bide kimi dio ki 65 le atann oluyor torpil var... bunlarada inanma cnm.. herkesn kendi bölümü var. kpss sınavında bazı bölümler şanslı oluyor. mesela sosyal hizmetler mezunu biri 68 le rahat atanıyor yani 70 almasına gerek yok... sonra fizyoterapistler de öyle cnm onlarda 60 civaryla atanıyor... sonra lise mezunu sağlık m. lisesi bir kişi kpss den 72 alarak atanabilioken lisans mezunu bi işletme mezununun lisans kpss den 83-85 civarı bi puan alması gerek... bi taraftan da felsefe lisans mezunuu biri B kadrolarının sınavında lisans kpss den 90 alması gerek...hiç bi kurum bilgsayar işletmeni ihtyacını işletme mezunu varken felsefe mezunuyla kapatmak istemez.. yani kurunların terch ettiği bölümler avantajlı.... O yüzden her duyduğuna inanıp vakit kaybetme.... araştr kolları sıva... mezun olduğun okuldan hangi kadrolara yerleşeblyorsun ,taban puanlar kaç??? hangi sertfkalardan alsam işime yarar kpss de...??? bu gibi soruları kendine sorarak ve araştırarak hedefine ulaş.. başarılar

Son düzenleme:
arkadaşlar kafam çok karışık
pek bilgi sahibi olmadığımdığım için
mesele şu ben düz lise mezunuyum hangi kadrolarda yer bulabirim ne kadar puan gerekli hiç bilmiyorum veya hangi sertifikaları almam lazım bilmiyorum
bilginiz varsa lütfen bana yardım edebilir misiniz

ben önlisans mezunuyum kadrolu olarak ösym nin atamasıyla kaymakamlığı aatandım.ösym de torpil kkesinlikle yok.zaten puanınıza göre sistem atıyor sizi.ama açıktan alımlarda torpil ciddi manada oynuyor.siz şimdi lise mezunusunuz.girebileceğiniz açıktan atamalar adliye gibi zabıt katıpliği ya da gardiyanlık olabilir.ama bunun için de yüksek puanlar almanız sizin için faydalı olacaktır.aynı zamanda ösym nin atamalarında ise bölümünüz nedir bilmiyorum ama düz lise iseniz atamanın ciddi manada çok zor.90 ile kaloriferci,şoför ya da hizmetli alınır.o da en düşük puanla 95 alırsanız işte hizmetli olarak atıyorlar .meslek lisesi mezunu olmanız da puan oynamasını çok fazla değiştirmiyor.önlisans mezunu olmanızı öneririm.ben 85 ile kaymakamlığa atandım.gönlünüze göre verir inşaalah

sen çalış. emeklerinin karşılığını Allah inşallah verir. sen insanların demoralize etmek için söylediklerine takılma.

teşekkür ederim canım

günaydın kızlar. ben bu sene kpss için kursa gitmek istiyorum. hayatımda ilk defa kendim için birşey yapmak istiyorum. zaten buda son şansım diyebilirim. bu saatten sonra kurs filan olur mu. önlisans bilgisayar mezunuyum.
eğer hala kayıt yapan kurslar varsa yada ne bileyim ne yapmam gerekirse akıl verir misiniz bana....

ne torpili ya, benim bölümümden çok atama olmaz, ona rağmen atandım, sinir olurum böyle yorum yapan insanlara, ben atandım diye herkes bana torpilli gözüyle bakıyor, ama atanamasaydım herkes "atanamadı" derdi, kimse "yazık torpili yok ondan atanamadı" demezdi. sen çalışmana bak.

dur daha bitmedi, sonra yüksek lisansa başvurdum, herkes torpil şart dedi, dinlemedim torpil falanda bulmadım, kimseye boynumu eğemem çünkü, ama 1.likle alındım yüksek lisansa, gene herkes torpilli gözüyle baktı.

sonra çalıştığım kurumda lojmana başvurdum, herkes geldi, kime torpil yaptırdın dedi, ne torpili lojmana başvurduğumu bile unutmuşum ama kimse inanmadı tabi.

sen çalış, bu yola emeğini koy, sonrada hayırlısı olsun diye dua et.

Son düzenleme:
cnm memurlar.nette kpss terch robotu var onunla aratttırablrsn cnm.. memurlar.net ortaöğretim 2011 kpss terch robotu yaz arat google da cnm.. 2012 yayınlanmadğı için bi önceki yılları aratıp bakablrsn

cnm memurlar.nette kpss terch robotu var onunla aratttırablrsn cnm.. memurlar.net ortaöğretim 2011 kpss terch robotu yaz arat google da cnm.. 2012 yayınlanmadğı için bi önceki yılları aratıp bakablrsn

çok teşekkür ederim canım sağol

bu hayatta torpil çok onemli ne yazık ki bunu biliyoruz. ben kpss ye girenlere "boşuna girme torpilin varsa girersin" derdim amma velakin.......
geçen yıl bir arkadaşım ki 27 yaşında kpss ye girdi lise mezunu ve adliyede katip oldu şu anda kadrolu. ki ben onada demiştim girme boşuna diye. iyiki beni dinlememiş onun adına çok sevinmiştim. demem o ki mutlaka girin ama çok çalışın arkadaşlar. hakedin ki bizim gibi özel sektörde sürünmeyin

cnm hızlı yazdktan sonra adlyede katip olmak kolayda diğer puanla girilen kurumlar zor.. bende hiç katip olmak istemyorum yoksa aslında en kolay katip olmak var.. 70 barajını geç.. 10 parmak öğren

ne kolayı zabıt katibi kolaymış.ben o sınava giridm 120 yazdım ama benden dusuk puanlar mulakatta atatürk ilkeleri alırken bana çok zor sorular sordular.sonra da gelip dediler ki kusura bakmayın yukarıdan çok baskı vardı bunu bana dıyen cumhurıyet savcısı

yanlış hatırlamıyosam 2011/2 atamasında nerdeyse 8500 tane memur ataması yapıldı hepsi birbiriyle akrabamı
torpil yok torpile inanan çalışamsın otursun evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…