KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Günün özeti;

Yasama bitti, eski konular tekrar edildi. 240 soru çözüldü.
1 matematik denemesi yapıldı, 30 soru.
Tarih en baştan başlanıp 20. yy'a kadar tekrar edildi, 301 soru çözüldü.

Pilim bitti... Herkese kolay gelsin. :)

böyle çok soru vardı, canımı sıktı. Mesela 2. mahmut döneminde adalet işlerine bakan Nezareti deavi ymiş... höh..

Öyle tanımlar çıkabiliyor da paylaştığın soru ayrıntının ayrıntısı bence, sıkma canını boşver.. uyuz sorular her kaynakta var.. ne çözüyorsun bu hangi kitap ki, ben pegemden çok memnunum tarihte..
bu arada tarihte inkilap çalışıcam osmanlıyı atlayıp demiştim ya, vazgeçtim, neden sonuç şeklinde gidiyor sonuçta tarih.. hepsini sırayla baştan almak daha iyi olacak benim için galiba..

evet sırayla gitmezsen kafanda kuramazsın tam. Ben de bugün tekrar ederken bi iki konuyu atlayım dedim sonra korktum hani kafamda oturttuğum sıradan şaşar diye.. hep bağlantılı olaylar tavsiye etmem. Kitap femdi. elimde eski yayınları var çöpe atmaktansa bitiriyorum şimdi. ama çok ayrıntı sormuşlar. data var bende o da güzel.

kızlar günaydın, akşam zor uyudum sabahta uyanamadım yine :S neyse ki dün baya çalıştım, bugün off ilan ediyorum ama ingilizce makale okuycam, kızlar bu arada muhakkak harita çizip yazarak çalışın, dünden beri hep aklımda gözümün önüne geliyor haritalar resimler falan... işe yaradı gibi, dün çözdüğüm testlerde 2 hata vardı :) o da cvbı hiç bi yerde olmayan soru

neyse zaman çok alıyor ama eğer bana güzel sonuç verecekse hiç sorun değil, 4.5 ayımız var .. çok güzel de yetişir..

Günaydınlar herkese :)

kızlar vatandaşlığa daha hiç başlamadım, siz nasıl çalışıyorsunuz video mu yoksa kendiniz not çıkararak mı? videolarda kimi önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim
Bende esra hocayı izledim.
Hiçbir video tek başına yeterli değil kitaptan da çalışmak gerekiyor ama video da mantığı oluşturuyor iyi oluyor

Kızlar çalıştığınız kitaplarda şu bilgiler var mı? Bazen sanki ben çok farklı kitaptan çalışıyorum hissediyorum ya?!

Çok çok ayrıntılı bir soru
Boşver canim takım bunlara

Günaydın
Bugün coğrafya günüm.
Sabah kalktım 60 türkçe çözdüm 30 matematik.
Şimdi kahvaltı yapıp 30 mat daha çözeceğim
Sonra 210 iklim soruları çözülecek. Kolay gelsin herkese

Günaydın kızlar. Bugün coğrafyadan test çözeyim dedim, 9 deneme çözdüm coğrafya sorusu, pegemin kaynakları kolay olduğundan galiba çok yormadı beni.. şimdi biraz Türkçe paragraf çözüp dışarı çıkacağım.

Vatandaşlık için ufak çaplı isyanlar çıkmışinanın ben de vatandaşlıkta sıfırım ve video izlemek istemiyordum, ama okuyup anlaşılacak gibi de durmuyor çok fazla alt başlık ve terim var.. ya iyi bir not çıkarma istiyor, ya da kesinlikle birinin anlatması lazım

O zaman video izle canim. Biraz bilgi olusuyor kitapla da derinlestirirsin bunu
Bende çalışmaya başlamadan ince 0 dim. Yaşamayı kim yapar yurutmede kim var hiçbirşey bilmiyordum. Videolar oturttuk.

Karakutu mat kitaplarım geldi arkadaşlar, yediiklim coğrafya deneme ve güncel bilgiler de sipariş etmiştim.. çözdükçe size yazarım fikirlerimi, dün de benim hocam denemesi aldım.. pegem denemelerime ara vericem biraz baya zor geliyor.. pegem mat kitabı çok zor değil aslında, permütasyon olasılık grafik problemleri kaldı çözmediğim, ama onları çözmem sanırım karakutudan devam ederim artık matematiğe tamamen..

Pegemin setini bitordim ben hem konu anlatimli hemde soru bankasını
Güzel sertti
Dersanedeki tarih hocamiz tarih konu anlatimini cok begeniyor ben de begendim ama tek basina yeterli degil bence
Karakutu kitabini aldiysan hemen baska cunku icinde cok fazla soru var. Ben sinava kadar ancak yetistiririm sanrim

Ben yetiştiremem herhalde bu ay özellikle pek soru çözemicem 3 tane ödevim var.. ama sorular da kolaydan zora doğruymuş, bi zor bi kolay mı çözsem? sıradan gitsem hep kolay çözmüş olurum.. bilemedim ya
Bi de 2 ciltte toplam 5104 soru mu var yoksa 2 cilt toplam 10208 mi.. onu da anlayamadım henüz..
Ama çok iyi bi kaynak, keşke yazın direkt karakutudan başlasaymışım..

Ikisinde toplam 5133 soru var
Ben günde 50 soru ve haftada 5 gün cozebiliyorum bu da haftada 300 soru ediyor şimdilik.
Bu ay bu kadar çözebileceği, önünüzdeki ay arttırmaya çalışırım yoksa yetişmez.

Kolay dan zorluk seviyesjne göre sorular bence siralanmamism karışık sıralanmış ve aynı tip sorular alt alta sıralanmış gibi geldi bana

Bende birde türkçesi var. Inda da çok soru var. Dedigin gibi keşke ilk çalışmaya başladığımızda alsaydık ama o zaman yeni başımı yapılmamıştı da
Ben geçen ay aldım anayasa hala basikmamisti onu bekledi set olarak almak için

Kızla tarihe her şeyi ayrıntılı mi çalışıyorsunuz mesela zararlı cemiyetler diyor ya sadece isimlerine mi bakıyorsunuz yoksa nerde ne yapmış diye de mi? Birsürü cemiyet var ben bunları yazicam da ohooooo....

Video izleyip not alsam daha kısa sürede bitiriyorum tarihi öyle mi yapsam? Biraz akıl verin. Bu ay sonuna kadar tarihi bitirmek ıstiyorum bugün 20. Yy bitecek. Çağdaş dünyaya kadar yazarak çalışayım cagdas tan sonra video izliyim dedim. Bu ay hepsi biter mi? Yazarak çalışmam sıkıntı gibi oluyor çok vakit alıyor bir de tekrarlar olacak ama bu ay bitirene tarihi kanimin son damlasına kadar çalışıp tekrara vakit kalir mi? Karıştırır miyim her şeyi diyorum. Bir de eğitim var hohoooohhh vah bana...

Pekii çok teşekkür ederimm..
Ben de o zaman sırasına göre günde 50 çözmeye başlayayım, inşaallah yetiştiririz.. ama bi konuyu bitirmeden diğerine geçmemek gibi bi şey yapmam herhalde, her konudan 3 test çözüp hergün başka bi şey çalışsam daha iyi olacak sanırım..
bu akşam 21.45 trt belgeselde yakın plan cihan harbi belgeseli var, izlemek isteyenlere duyurulur, ben maalesef evde değilim o saatte.. cepheleri filan öğrenmek için iyi olur bence izlemek..

Canim zararlı cemiyetleri kimlerin açtığı, yararlı cemiyetlerin nerde açıldığı ve ne faliyet yaptığı önemli
Işte tarih bu yüzden bol tekrar gerekiyor. Bir okuyup 2 tekrarla çözülecek ders değil malesef

Herkese kolay gelsin. Türkçe soru Bankası almak istiyorum önereceginiz bir kitap varmı dilbilgisinin ayrıntılı olduğu

Herkese kolay gelsin. Türkçe soru Bankası almak istiyorum önereceginiz bir kitap varmı dilbilgisinin ayrıntılı olduğu
Türkçe kitaplarinda malesef dilbilgisi ayrıntılı değil.
Tecrube dilbilgisi almanızı tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…