KPSS çalışma sürecim-2018 B grubu

Gel arkadaşım motive oluyoruz burda birbirimizle.
ben yeni basladim ama turkce mat daha bakamdim. vatandaslikta anayasadayim. tarihte osmanli kultur medeniyetteyim. cografya nufustayim. simdi egitim bilimlerine bakiyorum.
ders calisirken nasil bi plan izliyodunuz. konu sonunda hemen test mi cozuyosunuz ya da baska bir uygulama? ben panik icindeyim de ne yapcagimi nasil yetistirecegimi bilemiyorum. direk test uzerinden ogrenmeye calissam dedim cok iyi bilmiyorum konulari. yetismezse de bu yil konuları iyice ogrenir seneye sadece test cozerim doye dusundum.
80 alsam kesin yerlesiyorum ve 64 almistim

merhaba

neden girmek istemiyorsun? bence gelmelisin, burda olmak sana zarar değil yarar verir, tşkler inş herkes istediğini alır
ben yeni basladim da calismaya o yuzden panik icindeyim yetismezse diye. tahminime gore surekli calisirsam konularimi mayis sonunda bitiriyorum. direk test cozerek baslasam dedim ama konulara cok hakim degilim demoralize olma olasiligim yuksek. suan sadece video izliyorum. zaman kaybi bikiyorum ama hocalar cok guzel anlatiyo. bu yil olmazsa bile, konulari iyi calismis olurum. seneye sadece test cozerim diye dusunuyorum. bu arada benim ogretmenlik ve 80 alirsam insallah ataniyorum.
siz nasil bi yol izliyodunuz ders calisirken?

sagol canim
ben de ondan geliyim dedim. bu tarz bi konu cok aradim ama bulamamistim. bugun tesadufen denk geldi. ben tembellik yapmayi cok seviyorum. ders mi uyku mu desen uyumayi tercih edrim. birinin itelemesi lazim yani. belki calisan gruplari gorur de geri kalmamak icin cabalarim diye geldim. bugun disardaydim anca geldim. tv de dizi var ama ders calismayi dusunuyorum. hic calismadim bugun. bu arada evliyim evleneli 7 ay oldu. bir iste calismiyorum, evdeyim yani. insallah yetisir konular :)

Ben de böyle yaparak ilerledim.
Sonra baktım tarihte matematikte konu çok onlara 1.5 ar gün ayırdım. Coğrafya anayasa yarım gün.

Sonra bir ay kamp yaptım, onda da her hafta bir dersin kitaplarını bitirdim.

Şimdiki programim da,
Bu şekilde. Haftalık 2000 soruluk bir program oldu. İlk defa bu kadar fazla soru çözeceğim eğer yapabilirsem

Size bir soru duştayken hep bu soru aklımdan geçti duşta bile rahat değilim halifeliğin siyasi olarak kullanıldığı ilk bölge?

Çok teşekkür ederim canım benim.. tamam dediğin gibi yapıyorum o zaman, çok güzel bi yöntem sundun gerçekten çok teşekkürler

inş işene yarar cnm , bu hafta böyle bi dene

bak mesela benim programım bu hafta böyle olacak:
ptesi- vat yasama
salı tarih osm duraklama
çarşamba coğ. dış kuvvetler
perşembe tarih duraklama
cuma tarih (yada boş gün)
ctesi deneme+ coğ+ ing
pazar deneme+vat+ ing

bunlara ek olarak her gün 1 yada 2 adet tr mat ve geo testi... yarın da mantık kitaplarım geliyor, haftasonları da + mantık testleri

bir de bu hafta okumak için osmanlıda vergi isimleri-askerlik birimleri notumu yanıma alıyorum :)

neden yeni başladın peki?

zaten cnm uzun olan dersler 2-3 gün ayırıyorum ben, mesela tarihe daha çok vakit ayırıyordum

günün özeti;

1 genel deneme+ coğrafya tr fiziki coğrafyası iç kuvvetler ve test bitti- dış kuvvetlere bi daha çalışacağım bu hafta + 2 geo üçgende açı testi- 1 test karakutu mat1 den, devam edecektim ama akşam kardeşim geldi o yüzden bıraktım

yarın vatandaşlık günüm yasama ile devam edeceğim

neden yeni başladın peki?
ramazan yetgin bir calisma programi hazirlamisti eylul ayinda. o programa uyuyrodum. sonra babamla annem ameliyat oldu ard arda memleke gitmek zorunda kaldim sonra geldigimde baslayamadim 2 hafta sonra basladim tekrar derken 15 tatil girdi aileler bize geldiler. gidince anca toparladim. iste son 1 hafta yeniden basladim. insallah yetistiririm. yazin da dugun telasi yorgunlugu vardi bayram felan girince hep memleketteydik.

anladım cnm, eğer kasarsan biraz yetişir bence.. ama tabi sana bağlı

aa sen bendenmişsin :) ben de eğitimciyim. Bana da 85-90 lazım. Ben kendimi 90-95 diye hep yüklüyorum ama. Konularımızda da hemen hemen aynıyız. Ben de panik yapıyorum bazen uyku bile tutmuyor.
Eğitimde ben yavaş gidiyorum Bu akşam öğrenim psikolojisini bitireceğim inşallah... bissürü sorusu var, yarısı bitti gibi pegemden çalışıyorum.
Sen neredesin eğitimde?

ogrenme ve gelisomle basladim. ogrenmede klasik kosullanma bitti sayilir. gelisimde baslardayim.
kitaptan gidip koskoca konuyu 3 sayfaya sigdirmisligim da var ama ayrintiya inene kadar calismayi dusunuyorum o yuzden benim hocami izliyorum.
aslinda zamanim da kalmadi direk 1 2 gunde bir dersi bitirebilirim. eger kitaptan calisirsam ihtiyacin konusan kitap serisi var cok anlasilir ve genelde sorularda nasil cikabilecekse oyle anlatmis. orneklerin cogu da cikmis sorulardan alinma.
sen hangi dersleri bitirdin.

ben gelişimi bitirdim, öğrenme de bitti sayılır; şu an sorularını bitirmeye çalışıyorum. Ben öyle her dersten azar azar gidemiyorum ya eğitimde. Bu bitince programa mı başlasam diyorum rehberliğe mi bilemedim ya da öyt var... ona bakarım. Eğitimde yazarak mı çalışıyorsun? Ben eğitim ve vatandaşlıkta yazmadan çalışıyorum yani; sadece karıştırdıklarımı not alıyorum.
Video faydalı oluyor mu?? Benim hocamın..? Ben videoyu vakit kaybı görüyorum kendim için; çalışamıyorum videoyla

video da aysegul hocayi dinledim mukemmel anlatiyo keske diger yillar dershane felan zaman kaybetmeyim bu kadini dinleseydim. diger hicalar kitaplar kafami cok karisturmus. bol ornekli anlatiyo cok begendim. belki de ondan vaz gecemiyorum videodan. ama dedigin gibi zamani cok fazla aliyo

Dün gece osmanlıyı çalışıp, 268 tane çıkmış coğrafya sorusu çözmüştüm.

Bugün; tarih ilk konu tekrar ettim, 112 tane soru çözdüm. Eğitim konusunu bitirdim, 264 tane de eğitim sorusu çözdüm. Uzun uzun paragraflar ya, 600-700 vardır toplam soru; bitiremedim hepsini. ama en azından iki günde 644 soru çözebildim.

Ben tükkanı kapatır hadi sana rast gelsin, kolay gelsin pofu :)

oohh maşallaahhh :)

sana da iyi uykularrrr

vatandaşlık yasama çalışıldı ( bu hafta tekrar çalışacağım, eksikler var, soru çözerken fark ettim) +3 test çözüldü + mat kara kutu 2 test + 1 test paragraf+ geo dik üçgenler konu ve test

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…