• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpss Belası

ozNuur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2018
74
146
8
30
Arkadaşlar merhabalar.Ben lisans mezunuyum , düz memurluk için kpss düşünüyorum.Ama yok tek yıl çift yıl bir şeyler var anlayamıyorum.Şimdi 2019 da girsem düz memuriyet alımları olmuyor mu?Kpss b grubu alımları için 2020 de mi girmem gerekiyor?Aranızda memur vardır muhakkak bir el atın şu duruma lütfen.Bu konuda aşırı cahilim.Ona göre dershaneye gidecem.

Düz memurluk için çift yılda girmek lazım. Ama memur alımı yok çok fazla. Bütün umudunuzu bağlamayın. Ben çalışırken girdim memurluk sınavına. Sınavdan 2 yıl sonra atandım, çalıştığım için fazla dert etmedim. Yüksek puan alıp açıkta da kalma ihtimali var, o yüzden bütün amacınız kpss olmasın...

Düz memurluk için çift yılda girmek lazım. Ama memur alımı yok çok fazla. Bütün umudunuzu bağlamayın. Ben çalışırken girdim memurluk sınavına. Sınavdan 2 yıl sonra atandım, çalıştığım için fazla dert etmedim. Yüksek puan alıp açıkta da kalma ihtimali var, o yüzden bütün amacınız kpss olmasın...
Teşekkür ederim yani bu yıl kpss ye girmenin bir mantığı yok.Bir dahaki seneye şansımı deneyebilirim.

Benim bildiğim mühendislik mimarlık çift yılda giriyor mühendis mimar olarak atanıyor
Diğer bölümler her yıl giriyor(İİBF filan-mühendisler de KPSS a ile girebiliyor ama uzmanlık statüsünde) İİBF filan da KPSS a ile uzmanlık alımlarına katılabiliyor
Düz memurluğu açıkçası bilmiyorum ama memurlar.net ten araştırmanızı öneririm

Benim bildiğim mühendislik mimarlık çift yılda giriyor mühendis mimar olarak atanıyor
Diğer bölümler her yıl giriyor(İİBF filan) onlar da uzmanlık alımlarına katılabiliyor
Düz memurluğu açıkçası bilmiyorum ama memurlar.net ten araştırmanızı öneririm
Baktım ama biraz karışık açıkcası.Burada yerleşen birileri vardır diye konu açtım.Belki yardımcı olurlar.

çift yıllarda girceksiniz lisans -ön lisans -lise mezunu bile olsanız. tek yıllarda olan lisans kpss'si a grubunda gk gy hesaplaması için yapılıyor. işe yaramıyor yani o düz memurluk için. bende bu sene girdim yeterli puan alamadım. 2020'ye hazırlancam o yüzden. ama dereniz ki ben a grubuna hazırlanıcam ozaman seneye hem b ye hem a'ya girmeniz lazım.A grubu da kariyer meslekleri oluyor onlar mülakatla alınıyor işe. düz memurluk çift yıllarda merkezi atama ile olan.

Düz memur olmak için 2020’ye girmeniz lazım, bu yıl girmenizin faydası Yok. 89-90 puan almanız lazım ama şimdiden söyleyeyim, kadrolar aşırı az çünkü.

çift yıllarda girceksiniz lisans -ön lisans -lise mezunu bile olsanız. tek yıllarda olan lisans kpss'si a grubunda gk gy hesaplaması için yapılıyor. işe yaramıyor yani o düz memurluk için. bende bu sene girdim yeterli puan alamadım. 2020'ye hazırlancam o yüzden. ama dereniz ki ben a grubuna hazırlanıcam ozaman seneye hem b ye hem a'ya girmeniz lazım.A grubu da kariyer meslekleri oluyor onlar mülakatla alınıyor işe. düz memurluk çift yıllarda merkezi atama ile olan.
Tamam çok teşekkür ederim bende böyle anladım ama sistem saçma geldi.Belki ben anlamamışımdır diye düşündüm.

Düz memur olmak için 2020’ye girmeniz lazım, bu yıl girmenizin faydası Yok. 89-90 puan almanız lazım ama şimdiden söyleyeyim, kadrolar aşırı az çünkü.
Biliyorum denemek için girmeyi düşünüyorum.İş bakıyorum halihazırda.

sizi üzmek istemem ama merkezi alım yani kpss puanı alıp sıralama tercih doğrultusunda atanmak çok zor artık. çünkü alımlar değişti mülakat işin içinde her yerde. mülakat ne demek biliyorsunuz. madem hazırlanıyorsunuz bir yandan referans (!) arayın.

Soru bombardımanı geliyorrrr :)
1) çalışırken kpss yi kazandığınızı yazmışsınız. O zamanlar evli miydiniz ?
2) iş yerinde çalışma saatleriniz nasıldı? Ders çalışmaya vakit nasıl ayırdınız?
3) kaç yaşındayken memur oldunuz?
4)temeliniz varmıydı?

Soru bombardımanı geliyorrrr :)
1) çalışırken kpss yi kazandığınızı yazmışsınız. O zamanlar evli miydiniz ?
2) iş yerinde çalışma saatleriniz nasıldı? Ders çalışmaya vakit nasıl ayırdınız?
3) kaç yaşındayken memur oldunuz?
4)temeliniz varmıydı?
1)bekardım.
2)matemetik ve türkçe çalışmadım. Her ikisi de çok iyiydi. Sadece deneme ve eski soruları çözdüm. 60 soruda 52 doğru yaptım.
3)28 yaşında memur oldum.
4)bu sorunun cevabı 2.soruda.

Kısacası sadece tarih ve coğrafya çalıştım. Anayasaya çalışmadım pek. En kötü de o geldi. 6 doğru 6 yanlış :KK48:

1)bekardım.
2)matemetik ve türkçe çalışmadım. Her ikisi de çok iyiydi. Sadece deneme ve eski soruları çözdüm. 60 soruda 52 doğru yaptım.

Kısacası sadece tarih ve coğrafya çalıştım. Anayasaya çalışmadım pek. En kötü de o geldi. 6 doğru 6 yanlış :KK48:
Şuan 27 yaşındayım kasımda ki sınava pek çalışmadım açıkçası 2020 de deniycem şansımı geç kalmışlık hissi fazlasıyla var. Teşekkür ederim cevap için

sizi üzmek istemem ama merkezi alım yani kpss puanı alıp sıralama tercih doğrultusunda atanmak çok zor artık. çünkü alımlar değişti mülakat işin içinde her yerde. mülakat ne demek biliyorsunuz. madem hazırlanıyorsunuz bir yandan referans (!) arayın.

merkezi atamada mülakat yok diye biliyorum. kpss a grubu ve öğretmenlikte var. merkezi atamada güvenlik soruşturması var sadece.o da aylar sürebiliyormuş gerçi.

1)bekardım.

Matematiği de doğru yazsaydım keşke :bicak:

merkezi atamada mülakat yok diye biliyorum. kpss a grubu ve öğretmenlikte var. merkezi atamada güvenlik soruşturması var sadece.o da aylar sürebiliyormuş gerçi.
doğru ama dediğim gibi merkezi alım çok az artık. siz hazırlanın yine de belki değişir durumlar.

Back