selam bir süre giremedim. tabi derslere de hiç bakamadımTarih den sonra coğrafya ve vatandaşlık sorna turkce benim için evet haklisin ama turkce dil bilgisi sıfır bende bende hep soru cozucem tarih gibi aynen bakalım ortada yakalarız birbirimizi belki günde hic çalışmayacaksan bile türkçeden bi 10 soru olsun çöz veya her bitirdiğim konudan bi kaç soru böyle böyle düzene girsin bu yıl yapalım artik gerileme dönemiyle ilgili videoları izledim simdi kitaptan okuyup test cozucem inşallah
benim de matematik sorunlu. dershane sınavlarında 15 netim çıkıyordu ama bu sınavda türkçe ile o kadar çok uğraştım ki matematiğe vaktim kalmadı. eğer düz memurluk gibi çok yüksek puan alman gerekiyorsa en az 20 net yapman gerekiyor. ve diğer derslerinde de çok az yanlış yapmalısın. tüm derslerden netlerimiz yüksek olmalıBen de kpss 2017 ye girmeyi düşünüyorum ve yüksek puan almak istiyorum, yalnız matematikle ilgili problemlerim var. İyi bir puan almak için kaç matematik sorusu yapmalıyız en az 15 mi ? Benim çok fazla kpss tecrübem yok o yüzden sizlerden öneri almak isterim.
bölümüne göre değişiyorsınavlar çift yıllarda yapılmıyor mu, yani bu yıldan sonra 2018de olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum..
peki teşekkür ederim :)Merak etmeyin topik kapanmaz ama reklam yapanları yorumların sol altındaki KİB butonuna basarak bildirin lütfen, gerekli işlem yapılıyor.
kpss hakkında bilmediğim çok şey var sanırım :) teşekkür ederimbölümüne göre değişiyor
selam bir süre giremedim. tabi derslere de hiç bakamadım
türkçe hala yarım duruyor. bugün biraz işim var akşama doğru bitiririm ve kesinlikle dersimin başına oturacağım
Aslında her lisans mezunu da her sene giremiyor. Misal mühendisler, düz memurluk için sınava girecek 4 yıllık bir bölümden mezun olanlar çift seneler girebiliyor. Ama iibf mezunu isen ve uzmanlık için sınava gireceksen her sene sınava girebilirsin. Kpss-a her yıl, kpss-b çift seneler için. Bölümün hangi gruba giriyorsa ona göre çift ya da tek sene.Lisans mezunları her sene giriyorlar diye biliyorum ben de B grubu .
rica ederim. yavaş yavaş hakim olursun sen de. ama şu da var devamlı takipte olmak gerekiyor. devamlı kurallar istekleri değişiyor. ama bizim şimdilik yapmamız gereken sadece çalışmak. şimdiye kadar ben başaramadım ama :)kpss hakkında bilmediğim çok şey var sanırım :) teşekkür ederim
süper süper süperBen hic birakmadim azda olsa baktım 10 konu oldu tarihten
Ben 4 yıllık İşletme mezunuyum, o zaman çift senelerde gireceğim yani taa 2018 de . Teşekkür ederim cevabın içinAslında her lisans mezunu da her sene giremiyor. Misal mühendisler, düz memurluk için sınava girecek 4 yıllık bir bölümden mezun olanlar çift seneler girebiliyor. Ama iibf mezunu isen ve uzmanlık için sınava gireceksen her sene sınava girebilirsin. Kpss-a her yıl, kpss-b çift seneler için. Bölümün hangi gruba giriyorsa ona göre çift ya da tek sene.
Misal uzman yardımcısı olmak isteyen bir iktisat mezunu her sene sınava girebilir. Çünkü diğer oturumları da yapmak zorunda. Düz memur olmak isteyen biri ise tek oturum sınava girecek. Çift senelerde.
rica ederim. eğer uzman yardımcısı olabiliyorsanız ya da denetmen gibi meslekler, her sene girebilirsiniz. işletme hiç tanıdığım olmadı. ama siz de iibf mezunusunuz. isterseniz diğer oturumları da yaparak uzman yardımcılığı şansınızı deneyebilirsiniz. bir araştırın bence. ama bunun için diğer oturumlara da gireceksiniz. maliye, iktisat, işletme, hukuk gibi derslere de gireceksiniz. ama yok ben düz memurluk istiyorum derseniz sadece genel kültür ve genel yetenek çözerek 2018 yılında girebilirsiniz. ama unutmayın düz memurluk acayip yüksek puanlar istiyor. 90 üstü garanti yapmalısınız.Ben 4 yıllık İşletme mezunuyum, o zaman çift senelerde gireceğim yani taa 2018 de . Teşekkür ederim cevabın için
rica ederim. eğer uzman yardımcısı olabiliyorsanız ya da denetmen gibi meslekler, her sene girebilirsiniz. işletme hiç tanıdığım olmadı. ama siz de iibf mezunusunuz. isterseniz diğer oturumları da yaparak uzman yardımcılığı şansınızı deneyebilirsiniz. bir araştırın bence. ama bunun için diğer oturumlara da gireceksiniz. maliye, iktisat, işletme, hukuk gibi derslere de gireceksiniz. ama yok ben düz memurluk istiyorum derseniz sadece genel kültür ve genel yetenek çözerek 2018 yılında girebilirsiniz. ama unutmayın düz memurluk acayip yüksek puanlar istiyor. 90 üstü garanti yapmalısınız.
Ben gk gy ve dil sınavlarına gireceğim için bilemiyorum. Çevremde alan derslerine girenlerden duyduklarım kadarını biliyorum sadece. Kitaplar alacağın için bunu uluslar arası ilişkiler bölümünden giren girecek olan kişilere sorsan çok iyi olur senin için. Artık her ders için özel uzmanlık soruları sormaya başladılar. Önceden klasik maliye işletme iktisat hukuk gibi dersleri alana girecek herkes çözüyordu. Şimdi de bunları çözeceksin ama ayrıca uluslar arası ilişkiler için özel derslerin de olacak mı bilemiyorum.Merhaba bende 2017 lisans icin girecegim
Gk gy kitaplarimi aldim
Tabi bi de yds bas belasi var
Alan kitaplarini alicam simdi ama tam olarak bilmiyorum
Uls.iliskiler mezunu degilim ama 4.siniftayim girebilirim yani ..
Alan icin hangi kitaplari almaliyim
Dha dogrusu hangi derslerden girecegim..
Merhaba cnm hangi bölüm okudun? Bende sinava girdim ama hic umudum yok artik 2018 kpss yeoffff şu sınav sonuçları açıklansa bitse de kurtulsam. yüksek alamayacağımı biliyorum ama muhabbeti biter hiç olmazsa
düz memurluğa hazırlanıyorum. benim bölümden neredeyse hiç alım olmuyor. yds sınavını da halletmem gerekiyor. sanki 2017 sınavından da atamamız olacakmış gibi çalışacağım çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor. kuralları değiştiriverirler. dil bölümü mezunuyum ve bazen tek senelerdeki sınavlardan da alım yapıyorlar. hele hele 2018 sınavına acayip hazır girmeliyiz. senin bölüm hangisi? şimdiden çalışmaya başladın mı?Merhaba cnm hangi bölüm okudun? Bende sinava girdim ama hic umudum yok artik 2018 kpss ye
Canim benim bölümde alim cok az. Tarih Bölümü mezunuyum formasyonumda yokdüz memurluğa hazırlanıyorum. benim bölümden neredeyse hiç alım olmuyor. yds sınavını da halletmem gerekiyor. sanki 2017 sınavından da atamamız olacakmış gibi çalışacağım çünkü ne zaman ne olacağı belli olmuyor. kuralları değiştiriverirler. dil bölümü mezunuyum ve bazen tek senelerdeki sınavlardan da alım yapıyorlar. hele hele 2018 sınavına acayip hazır girmeliyiz. senin bölüm hangisi? şimdiden çalışmaya başladın mı?
aynen benim gibisin. üniversiteye hazırlanırken hiç kpss falan bilmezdik. yoksa ben de bilirdim eşit ağırlık ya da sayısal yazıp ataması olan bir bölümü zorlamayı. ama umudumuzu kaybetmeyelim. bize sadece düz memurluk da kalsa, 90 üsttü de almak zorunda kalsak bu işi halledeceğizCanim benim bölümde alim cok az. Tarih Bölümü mezunuyum formasyonumda yokdaha hic hazirlanmadim :*