KPSS,ALES,sertifika eğitim programları çıkmazdayım

bybrc90

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
108
66
13
34
Merhaba kızlar ,

Geçtiğimiz yaz lisans diplomamı aldım .Aldığımdan beri yüksek lisans ,KPSS arasında gelgitler yaşıyorum .Ben üniversite ortamını yaşamadım .Açıköğretim okumaya başladım .İlk yıl dersaneye gittim .Bir sene sonra iş hayatına atıldım ve öylelikle mezun oldum çok şükür .Yazın tatildeyken tanıştığım bir kadın bana kesinlikle üniversite ortamını görmemi dile getirdi .Bu beni etkiledi ve hiç aklımdan çıkmıyor kadının lafı .İş yerinde avm yöneticiliği sektöründe finans bölümünde çalışıyorum .Burada öyle terfi etme gibi bir durumum söz konusu değil.Terfi ederek finans departmanına geldim uğraşlarım sonucunda :)
ALES sınavına girip yüksek lisans mı yapsam akşam eğitimlere katılsam ,ya da uzaktan eğitim ile mi yapsam ,yoksa KPSS sınavına mı hazırlansam ,birde şu sıralar inanılmaz aklıma takıldı .Sertifikalı eğitimlerle bölümünü okumasan bile aldığım sertifika eğitimi ile yerleşebiliniyormuş. Ben insan kaynakları bölümünde yüksek lisans yapmak istedim , fakat avukat arkadaşım işyerinde ablanın başka bölüm okuyup sertifika eğitim alarak insan kaynakları bölümünde çalıştığını söyledi . Ben kamu yönetimi mezunuyum .Aslında ben mutfak kısmında çok isterdim ama malesef bölümünden dolayı olmaz . Şimdi ne yapsam bilmiyorum ,iyice düşünüp karar vermem lazım .Ales te İngilizce de var ve benim İngilizcem de kötü . Üniversite ortamı nasıl olur merak ediyorum işitme sorunum da var biraz .Hani duymam felan diyorum ,o yüzden İngilizce kursuna da gidemiyorum bilmiyorum ne yapsam ya kafam karma karışık çıkmazdayım yardımlarınıza ihtiyacım var

İnsan kaynakları alanında sertifikam vardı ve is bulma konusunda sıkıntı yaşamadım.. yüksek lisansı bu konuda yapmani tavsiye ederim.. onu açık bir alan.. zaman kaybetme ama.. ik elemani olarak başlayıp uzman yardımcısı uzman mudur olma Şansın var.. ingilizce mutlaka şart ama.. yerinde olsam sertifika alır ingilizce kursuna giderim.. işin peşini bırakmadan yolunu iyi çiz derim.. vakit geçiyor ve yaş önemli bir kriter..

PEKİ siz bu bölümde master yaptınız mı yoksa direk sertifika alıp mı işe başladınız ?önerebileceğiniz yer var mı ? Ben bir yerden fiyat aldım 7 hafta 1300 TL dedi . İK Üssü .Yılın en iyi ik eğitimi veren şirketi olarak ödül almış 2016 yılında .Bende yaşım ilerlemeden bir şeyler yapmak istiyorum .Bu mesleğin önü açık olması sebebiyle bunu istiyorum bende .uzaktan eğitim ile yüksek lisans yapsam örgün eğitimden farkı olur mı acaba ? İşitme sıkıntım olduğu için yanlış anlarım diye korkuyorum

Ben de oradan eğitim aldım.. süresi az ve tam anlamıyla işi öğreneceksiniz diyemem ama genel olarak bilgi sahibi olursunuz.. iyi bir kurstur..

ekstra çalışın birçok kaynak var kendinizi geliştirin.. çalışırken öğreneceğiniz şeyler de olacak..

ben sertifika sonrası güzel isler buldum.. ama kisisel sebeplerden kabul edemedim.. ingilizce almanca bilmemin ve eğitim alanında yüksek lisans yapmamin etkisi vardı muhakkak..

ik alanını kafaniza koyun ve sadece buna odaklı olun.. ilk 3 yıl deneyim için yoğun çalışın kendinizi gosterirseniz mutlaka yukselirsiniz..

Çok teşekkür ederim yardımınız için . Bu yıl yüksek lisansa ağırlık verip sertifikayı alıp hayatımı yönlendirmeliyim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…