Fitalat, Mineral Yağlar, Paraben, Dimethicone, Silikon, SLS, Petrolium yani petrol bazlı maddeler, Parfüm içeren kremler uzun vadede lekelenmeye sebebiyet veriyor, Alüminyum ise roll-on ve deodorantlarda kullanıyor kansorejen etkisi biliniyor.
Bu maddeler duş jelleri, diş macunları, göz kremi, nemlendirici, yüz temizleme ürünleri, makyaj ürünlerinde bulunuyor.
Piyasada yüzde yüz doğal, kimyasal bulunmayan ürün yok gibidir neden çünkü bir ürünün raf ömrü için koruyucu katılır ve bu da ancak kimyasal ürünle olur.
Ama minimum seviyede kimyasal içeren ürünler ile yoğun seviyede kimyasal içeren ürünler ikiye ayrılır benim için ve bende içeriği olabildiğince iyi olan markaları tercih ediyorum.
Bir de şu var ki x markanın tüm ürünleri temizdir diye bir şey yok bir markanın 5 ürünün içeriği olabildiğince iyiyse bir ürününde sls veya dimethicone bulunabiliyor o yüzden hangi marka olursa olsun bir ürün alırken içeriğini okumadan, araştırmadan almayın derim.
Ben genelde cosdna.com sitesini kullanıyorum ürünün tam ingilizce adını yazıp aratıyorum içeriği karşıma çıkıyor ve maddelerin karşısında sarı, yeşil ve kırmızı şeklinde renkler oluyor.
Kırmızı zaten yoğun kimyasal anlamına geliyor sarı orta derece yeşil ise zararsız madde demek oluyor yani ister network olarak ister bir mağazada size ürün satılırken bilinçli olun derim.
Böyle bir yazı buldum hangi madde nedir ne zararı vardır okumak isteyenler için linki ekliyorum.
https://morrmenekse.blogspot.com.tr/search/label/Kozmetiklerde Kullanılan Zararlı Maddeler