• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kozmetik Markalarının Okunuşları

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar bu beyu nasıl okunuo yaa?

canım ürünlerin üstünde okunuşu bi:ju diye yazıo ama okunurken j y gibi okunuyo:1rolleyes:

bnde biyu die düşünmüştüm ztn =) saol canım ne istediimi söleince garip garip bakmasınlarda yüzüme

estee lauder- este lador
lancome- lankom
clarins- kılarins
givenchy- jivenji
mac- mek
guerlain- gerlayn
clinique- kılinik
layla- layla
pupa- pupa
sisley-sisley
christian dior- kıristiyan diyor
ilaveten;
Lancaster- Lankester (Lençistır diyen var ama yanlıs.)
Giorgio Armani- Corciyo armani
Helena Rubinstein- Helena Rubinştayn...

Ayrıca tonalama ya da şive onemli değil lankom lankomdur gırtlaktan soylemenıze gerek yok komik olur satıcıdan isterken..=)

BEN CİLT UZMANIYDIM VE ARTIK GELEN MÜŞTERİLERİN VİCHY E VİKİ DEMESİNDEN BIKMŞTIM-tatlicadiarzu-

yardım edebilecek kimse yok mu Catherina Arley bunun okunuşunu bilen yok mu

makyaj ürünü değil ama şu parfümün okunuşunu bilen var mı arkadaşlar? : gai mattiolo

makyaj ürünü değil ama şu parfümün okunuşunu bilen var mı arkadaşlar? : gai mattiolo
İtalyan markası olduğu için,italyanca gay mattiolo şeklinde okunur.
(gay -->gey olarak değil yalnız,yazdığım gibi)

hmm direk yazıldığı gibi yani teşekkür ederim:)

estee lauder - (fransızca) estii löodea sondaki r okunmaz. o ö arası bi ses ikincisi de e ile başlayıp a ile biter.kasmayın:D löda gibi bişi çıkarsanız anlarlar:D ve lö(a ile ö arası): roş pozei(i=y gibi) lö ya da la roş pozey derseniz anlaşılır:)

estee lauder- este lador
lancome-
lankom
clarins-
kılarins
givenchy-
jivenji
mac- mek
guerlain-
gerlayn
clinique- kılinik
layla- layla
pupa- pupa
sisley-sisley
christian dior-
kıristiyan diyor
ilaveten;
Lancaster-
Lankester (Lençistır diyen var ama yanlıs.)
Giorgio Armani- Corciyo armani
Helena Rubinstein-
Helena Rubinştayn...

Ayrıca tonalama ya da şive onemli değil lankom lankomdur gırtlaktan soylemenıze gerek yok komik olur satıcıdan isterken..=)

hayatım bu okunuşların çoğu hatalı...

Bende ingilizce telavvuz sözlüğünden yazdırarak okunuşlarını yazayım:

estee lauder -est lödır
lancome -lankım
clarins - kılerıns
givenchy - jıvınsi
mac - mak
guerlain - (mulyin) diye okuyor ama fransızca bu ingilizcede çok farklı okunuyor demekki
clinique - kıliniyk
sisley - zeelay (bu da italyan markası bildiğim kadarıyla)
christian dior- şörsin dayır (ilginç) bunlar fransızca fransızca okunuşlarını bulmak lazım ingilizcede çok farklı

okunuşlar yine yanlış

ama en yanlışı da guerlain....
bu marka gerlen (gerlan kullanımı da ingilizlerde yaygın) diye okunur, mulyin ne alaka anlamadım

ai ikilisi "e" şeklinde telafuz edilir

evet guerlain yanlıs telaffuz kızlar ben fransız dili okuyorum sormak istediginiz fransız urunlerını bende elimden geldigince cvplarım.

gümrükte çok komik oluyor bu okunuş işi.istisnasıs her seferinde rezil olurum aslında çok biliyomuş gibi tonlama yapmasam olcak =)mütemadiyanda yakışıklı bi görevli denk gelir =) aman nerde görcem bi daha =)

Catherıne arley okunuŞu nasıl arkadaŞlar acıl lazım

Back