• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kozmetik Markalarının Okunuşları

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dimi ama canım ben de 'beyb' diye okuyorum kız öyle deyince demek yanlış söyledim dedimsırnaşık şey

tekrar gidersen oraya bence doğru okunuşunun böyle olduğunu söyle senin suratına öyle aval aval bakmasın ürününü doğru televvuz etsin simdi yazdım ingilizce telavvuz sözlüğüm var bir kaç kelime çok farklı ama o kelimeler fransızcadan geliyor bildiğim kadarıyla onların telavuzlarıyla okumak lazım amaannnn boşver haahh işte bu diye yapışacaksın alacaksın birde ml nim okunuşunu yapan tezgahtara çok güldüm yaa bildiğimiz mililitre "emel" diye okumalar falan 50 lik ve 100 lük var falan derler genelde satıcılar kendine hava katayım derken şaşkın satıcı komik duruma düşmüş...

tabiki isteyen istediği gibi söyler, gider lancome bakcaktım der :lepi:

bide acaba markaları okunduğu gibi okumakla özentiliğin ne alakası var? türkçe konuşurken araya 'okey' gibi kelimeler katmak farklıdır, markaları okunduğu gibi söylemek farklıdır, nasıl bir alakadır ben anlayamadım???

avonu eyvın diye mi okucazkaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2-tatlicadiarzu-

o markaların ingilizce okunuşları ingilizce de işe yarar biz ve karşımızdaki türkse neden yarı ingilizce yarı türkçe konuşuyoruz...ben ingiliz dili ve edebiyatında okuyorum ben de farkında olmadan yapıyorum bunu bazen ama düşününce mantıksız geliyor...ingilizce bilmek tabii ki güzel birşey...ama gerek yoksa türkçe dururken neden ingilizce onu anlamıyorum...tabii ki isteyen istediği gibi söyler ben sadece fikrimi belirtmek istedim..şakkıdı

tamam güzelim yarı türkçe yarı ingilizce konuşmayalım da ne alakası var bunun bu başlıkla? far a eyeshadow demiyoruz bizde herhalde, ÖZEL İSİM ler hangi dildeyse o dildeki şekilde okunmalıdır, bu markalar da genellikle kurucularının isimleridir, bir ingilizin, fransızın ismini yazıldığı şekilde okumak bana Türkçe katilliği ya da özentilik gibi gelmiyor. ayrıca dediğim gibi konuyla alakasız. burda arkadaş okunuşlarını sormuş, lütfen konu dışına çıkmayalım ...

yaa peki telaffuz demişkennn gucci var yaaaa gucci die mi okunuo yoksaa farklı mıı

yaa soruldumu bilmiorum ama la roche posay nasıl okunuo????

bi de ben sorayım. bir zamanlar çok moda tşirtleri olan "fcuk" diye bir marka vardı. hep merak etmişimdir nası okunduğunu. fıkak olabilir mi? :)

evet reklamlarında dolçe diyor şimdi yeniden dinledim.
o zaman editlersen mesajı iyi olur (:

tatlım sen söyleyince ben de tereddüt ettim aslında çünkü 50 cent var mısın yok musun a gelceği zaman şarkısını çalıp duruyorlardı, birkaç kere rasladım resmen 'dols en gabana' diyordu şarkıda. ama the devil wears prada da ki modayla ilgili bir film, dolçe diyorlar. fergie de my humps da dolçe diyordu, bana da dolçe daha hoş geliyor sırnaşık şey Şeniz

ya pilar arkadaş cvp verdi ama bide sna soruum ddm la roche posay nası okunuo:uhm:

ya pilar arkadaş cvp verdi ama bide sna soruum ddm la roche posay nası okunuo:uhm:
Ben cevaplyayım istersen. yerimseniben
Bir fransız markası olduğu için la roş pozai gibi okunması gerekiyor aslında,yani doğrusu la roş poze ama genellikle la roş posey diye telaffuz ediyorlar.
Ben la roş diyorum kısaca o kısmından emin olduğum için. :lepi:
Bu arada dipnot geçeyim çok başarılı bir marka cilt bakımında. Şeniz

tatlım sen söyleyince ben de tereddüt ettim aslında çünkü 50 cent var mısın yok musun a gelceği zaman şarkısını çalıp duruyorlardı, birkaç kere rasladım resmen 'dols en gabana' diyordu şarkıda. ama the devil wears prada da ki modayla ilgili bir film, dolçe diyorlar. fergie de my humps da dolçe diyordu, bana da dolçe daha hoş geliyor sırnaşık şey Şeniz

bende kac yıldır 'dols en gabana' diyorum.eski reklamlarında da böyle diyordu hatta cok suh bi hatun söylüyodu reklamın sonunda (:
dün youtubedan baktım 1-2 reklamında dolçe diyor bi beyefendi :1closedeyes:

bahsettiğin şarkı da P.I.M.P sanırım dolce gabbana'nn gectiği kısım su

"Now shorty, she in the club, she dancing for dollars
She got a thing for that Gucci, that Fendi, that Prada
That BCBG, Burberry, Dolce and Gabana "

+ dinledim şimdi şarkıyı dols en gabana diyo (:

Son düzenleme:
Ben cevaplyayım istersen. yerimseniben
Bir fransız markası olduğu için la roş pozai gibi okunması gerekiyor aslında,yani doğrusu la roş poze ama genellikle la roş posey diye telaffuz ediyorlar.
Ben la roş diyorum kısaca o kısmından emin olduğum için. :lepi:
Bu arada dipnot geçeyim çok başarılı bir marka cilt bakımında. Şeniz

çook tşkler tatlım o da mantıklı la roş diim sadece =) baya övüldüünü duyunca bi deneim ddm bnde

Back