• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kozmetik mağazalarında çalışan uzmanlar hakkındaki düşünceleriniz ??

İşten çıkıyorum gözlerim şiş saçım başım dağılmış bir mağazaya giriyorum sanırsınız allah rızası için sadaka istemeye girmişim.Daha iki gün önce the body shopa girdim cildim hassas ve yağlı bir ürün kullanırken 40 kere düşünürüm soru soruyorum denemeden bilemezsiniz tarzında kısa cevaplar bir an önce git burdan dercesine yüzünde alaycı bir tavır ve eminimki izinli günümde süslenip püslenip gitsem mağazaya etrafımda pervane olurdu.Bir kere ben müşteriyim ve hizmet edilmesi gereken kişiyim sende orada çalışan bir görevlisib mağazanın sahibi bile bana o şekilde bir muamele yapamazken bazılarında bu havalar sanki ben oraya canım sıkıldığı için uğramışım bir şey almıycakmışim daha doğrusu alamazmışım gibi tavırlar.İnternetten alışveris yapmayi iste bu yuzden seviyorum

Dogru soyluyosun braz sac bas daginik diye gelen musteriye alici deil gozuyle bakmak yanlis, ben musterimi her geldiginde beni lafa tutup hicbirsey almasa bile hergeldiginde bi dunya urun almista ayri bir ilgi gosteriyor gibi olmayi tercih ediyorum zaten kendi guvendigi icingonul rahatligiyla dogru urun aldigina emin oluyor urun aldigi zaman, ve musteriler haklisiniz yanibasinizda durmak inanin hic hos olmuyor ama durmayincada cameradan olsun firmadan olsun gozlenip hemen uyari aliyoruz sizde bunu anlayin lutfen, yardimci olmak istemeleri durumunda inanin bakiniyoruz tesekkur ederim demeniz yeterli oluyor

Ben yardım istemediğim halde sürekli peşimde dolaşmaları sinir bozucu. Geçen günlerde bir mağazada sürekli kullandığım birkaç ürünü alma niyetiyle gittim ve görevli ısrarla aynı özelliklere sahip başka markayı satmaya çalıştı ve almak istediklerimi de almadan çıktım bir daha da o mağazaya gideceğimi sanmıyorum. Müşterileri biraz rahat bıraksalar çok iyi olur. Yardım istesem sorarım zaten ısrara gerek yok

Anlıyorum işleri o belki o şekilde yönlendiriliyorlar ama bende çok rahatsız oluyorum.

alacak olsamda peşimde dolaşmasınlar diye...RAHATSIZ OLMAYIN SADECE BAKIYORUM diyorum o zaman kimse gelmiyor

Minuscule senin başına gelen geçen gün banada oldu..çocuk tipimi beğenmedi heralde..bir parfüm sordum ismini yanlış telafüz edince ha bu cahil dedi heralde :))))) ilgilenmedi..neyse ben başka magazalar falan gittim ,bu sefer başka bir şey için yine oraya uğradım.bu sefer başka biri ilgilendi,aynı parfümde kampaya varmış ,çocuk o kadar güzel izah etti ki,sürekli kullandığım birşey.hesaplı geldi..iki tane birden aldım.:))))))))))))))))))))))))) o çoçukta öyleeee baktı :)))

birgün kadının biri sinirlenip içlerinden birine kenar mahalle dilberi sen bir halt olsan burada durmazsın kimsin beni aşağılıyosun diye bağırmıştı... inanmayacaksınız diğer müşterilerden biri bravo dedi diğerleri alkışlamaya başladı...

ben mümkün mertebe yurt dışına gidersem alırım... stok yaparım buradakilerin%90 ı makyaj yapınca kendilerini birşey zannediyor çok zavallı bir durumbenim düşüncem tabiii, hiç birinin cildinizi tonikleyin yok cildiniz çok bilememne laflarına da takılmam

İndirim zamanı gözde ürünlerin kalmadığını söyleyip kendilerine, yakınlarına veya bloggerlara saklıyorlar ya o zaman çıldırıyorum. Bizzat yaşadım da İst/Forum avm gratis'te. Hanfendi bana kalmadığını söylediği ürünü 5 dk sonra alt çekmeceden çıkarıp başka birine verirken gördüm. Gerekli şikayetimi yaptım ama sanmıyorum bir şey olacağını çünkü firmaların da işine geliyor. Blogger "gratis indirim alışverişim" başlığı altında aldığı ürünü öve öve anlatınca alacak alan insanı düşünün, bir de beni. 1e karşı yüzlerce kişi.

He bir de istemediğim zaman dibimden ayrılmazlar, ihtiyacım olduğunda da bir yardımcı bulamam. Bu hep böyledir

Bu konuda çok doluyum, niye hatırlattınız yahu :)

çoğu çok avam, bayağılık akıyor üstlerinden iki kelimeyi bir araya koyamayan tipler forma giyip mkayaj yapınca sivilceler kapatılınca terin üstüne parfümler sıkılınca bir haller oluyor.

Sen türkçe konuşamıyorsun ben 3 dil biliyroum ama seni böyle aşağılamıyorum cicim??? sana kendimi beğendirmek için fönlü mü gelecem mağazaya??? benim üstümdeki imajları budurr yani ... Kendi düşüncem...

muhattab almam bir şey soracaksam da he derim, bana önerdikeri ürünlerden özellikle kaçarım firma kota koymuştur ödül vardır genelde......cilt bakım uzmanı diye birşeye de inanmam dermatolog varken...

Son düzenleme:
Ben de bir giyim magazasina girmistim. Calisan kiz sen kimsin ki buraya geliyorsun havasindaydi.cok sinir oldum
Kendimi dilenci gibi hissetmistim hic unutmam...

30 liralik kremden 5 liralik rujdan 500 liralik ürün servisi bekleyen kadin egosuymus konu pardon kacirmisiz.birde tipik makyaj beceremeyen Türk kadini tavri ' yüzünde bir kilo makyaj' ! yahu anlamadigim makyaja bu kadar karsisinizda saatlerce youtube videolarini neden izleyip biseye benzemeye calisiyorsunuz ? youtube videolari 5 milyon kez izleniyor kim izliyor ? muhtar Hasan amca mi? neyse hadi siz biraz daha egonuzu tatmin edin.

Ben artık bıktım ya bu muameleler yüzünden kozmetikten soğudum. O kadar sevdiğim bir şey ama artık mağazalara girmek bile istemiyorum. Kime sorsam kozmetik mağazalarında hırsız muamelesi görmeler, arkasından kuyruk gibi takip edilmeler, "sen bilmezsin" tavrı, muhtemelen komisyon aldığı için başka markanın alakasız ürününü kakalamaya çalışmalar gırla. Ürünlere kimi zaman yüzlerce lira döküyoruz sonra minicik bir tester istediğimizde tiksinerek yüzümüze bakılıyor e ben o ürünü denemeden nasıl alayım sivilce yaparsa o kadar parayı sokağa mı atayım??? Anlıyorum herkesin işi zor hiçbirimiz ağaçtan toplamıyoruz parayı onların da başına ne sevimsiz müşteriler geliyordur fakat sonuç bu olmamalı..... Tabi bunu düzeltmede en büyük görev çalışandan ziyade mağaza müdürleri ve işverenlere düşüyor. Onlar muhtemelen öyle yönlendiriyorlar çalışanları ve sonuç bu oluyor.

Ben çok faydalı bulmuyorum açıkçası forum veya blogger tavsiyeleri bence çok daha faydalı. Çalışanlar prim alıyor sanırım satış yapıcaz diye ve size uygun olmayan ürünleri bir bakmışsınız alıvermişsiniz.

Şu özellikle iki büyük marka var birisi kapanmak üzere zararına satışlar yapan zamanında her ürününe %25658965245 kar koyan :) bunlara öyle vasat giyimli de gitmeyeceksin hayır çoğu cidden uzman değil kendileri de söylüyor danışıyorum soru soruyorum siz zaten her şeyi araştırmışsınız of puf yapıyor, canım bostan korkuluğu diye mi diktiler seni başıma ben soracağım sen de cevaplayacaksın ben müşteriysem sen çalışansın ne senin ne benim bir üstünlüğüm yok anlamıyorum ki, testerları kendilerine alıyorlar farklı mecralarda satıyorlar, kap getirdim ona doldurur musunuz diyorum bir ton ya şöyle ya herkes gelip böyle alsa e ulan hakkımız olan testerı ver de deneyek kimsenin başı ağrımasın hatırladıkça deli oluyorum ya, ha birde aman bunlara uyup fondöten renginizi onların seçmesine izin vermeyin hatta yapısını da, zira kendilerine göre Türkiyeli kadınların hepsi koyu tenli ve yağlı cilt tipine mensuplar, hay Allahım! :sinirli:

Makyaj ögretmeniyim ve çalıştığım kurumun yanında bulunan Rossman mağazasına öğrencilerimle beraber ürün bakmak için girdik. Bende direkt Pastel ürünlerine göz gezdireyim dedim. Rujlara bakarken satış görevlisi buyrun hanfendi diye ağzını eye eye neye bakmıştınız sordu. Ilk dakikadan gıcık oldum ve bende Pastel Daylong 20 rujuna bakmistim dedim. Kız maalesef yok dedi. Aaaaa neden yok ya koskoca dükkanda o ruj serisinin her numarası var bi o mu yok dedim. Satıcı kız yine ağzını eye eye karşımda taklidimi yaptı. Cok sinirlendim ve o kiz baska müşteriye bakarken arkalara baktim ve aradigim ruju buldum arkalara saklamislar satilmasin diye bende o magazaya birdaha ugramamaya karar verdim. Ve oradaki satıcı kizida sikayet edeceğim. Musteri ile nasil bir üslup ile konuştuğunu bilmiyor.

Back