• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kozmetik mağazalarında çalışan uzmanlar hakkındaki düşünceleriniz ??

Bir mağazaya girdiğimde peşimde dolanmalarından nefret ediyorum.:1::1:
Hayır bir ürüne bakıcam iyi ki 50 tane ürün gösteriyorlar bide zorla aldırmaya çalışıyorlar.:30:
Özellikle kozmetik,parfüm satan mağazalarda daha çok oluyor bu durum..

Hele zorla yamamaya calismiyolarmii ykm vs yerlerde alasim varsada birakip kaciyorum.arkadas tester nuye var sanki salaklarin ceplerinden cikio gibi gozunun icine bakiolarr denemeden nasil alayimm bee.koca firmalari satiyosunuz 500 tl ye krem parfum satiosun birakta deneyelim..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet kıyafet magazına yada herhangi bir magazaya girdiğimde satış elamanı hemen dibimde bitmesi hiç hoş değil.cilt bakım uzmanıyım eczanede ve kozmetikte calıştım uzun zamandır bizim görevimiz zaten müşteriyi bilgilendirmek kullanacakları olan ürünleri cilt lerine uygun mu değilmi yada makyaj ürünü cidi yağlımı kurumu ona göre verilir ama sevil parfumeride calışmış biri olarak şöyle söyleyim magaza giren müşteriye bakmak zorundasın bir kere hoşgeldiniz yardımcı olmamı istermisiniz vs vs gibi sorular mutlaka sorulmalı he yok müşteri bakınıyorum sadece dediğinde zaten geri çekiliyorsun fakat yeni ürünler de geldiğse bunu mutlaka bilgilendirip söylemen gerekiyor
ayrııca bu yorumları yapanlar ev hanımları galiba siz hiç çalışmadınız magazada.bikere akıllı olan uzman sizler gibi yorum yapabilcek kapisiteli müşteriyi fark edip geri çekilir karşılaştıklarınız sanırım tecrubesizler olmuş cünkü bu tarz müşterileriler magaza sorunlu bir şekilde geridönüceklerini düşünüp kendilerini geri çeker.he suuan calışmıyorum evdeyim dediğiniz gibi kozmetiğe gittimde bana da aynısı oluyor ama kibar bir şekilde uyardıgımda hiç te beni rahatsız etmiyorlar hee yok illa üstüme gelirse sac cild ve makyaj uzmanıyım diyip te terlediğim olmuyor değil.Nazicane fikrim size yardımcı olmak isteyenlere lütfen bu kadar kötü yorum yapmayın bence

hee bu arada uzman olarak bende müşteri şikayeti yapıyım kozmetiğe gelip parfümünü sıkıp he bide makyaj uygulaması yaptırıp(e yüzümde göster bakalım nasıl olucak alerjı yapar mı yapmaz mı diyip)komple makyaj yaptırıp üstüne yarım saattini alıp ani bi hareketle sırtını dönüp gitmesine mi yanasın yoksa o sıra içinde bir sürü müşteri kaybınamı yanasın :)) çünlüüüü magaza sahibi ve firma sahibi o zaman seni pasiff bir uzman görüyor ve hemen uyarı alıyorsun he pirim uygulamasında zaten çogu zaman tutmuyorr

bu yazıları yazan arkadaşların tuzu kuru galiba hayatlarında hiç çalışmadılar.başlık bile nekadar küçümseyici .bende bir kozmetik sektörü çalışanıyım yani satış danışmanı.öncelikle çalıştığım firma tarafından kesinlikle yapmam gerekenler sürekli olarak vurgulanıyor 1 müşteriyi karşıla 2 yadımcı olabileciğim bir konu varmı diye sor ve ilgilen 3 en az bir kampanyamız hakkında bilgi ver 4 alışveriş yapsın yada yapmasın güler yüzlü bir şekilde uğurla.ayrıca yardım istemezse rahatsız etmiyoruz geri çekiliyoruz.gözlerimizle sizi takip etmemizin amacıda size hırsız muamelesi yapmak değil yardım isteyecek olursanız anında görebilmek için.ne yapalım istiyorsunuz hepimizi işten çıkarsınlar evdemi oturalım.1000 tl maaşla 9 saat ayakta dikilip 2 saat yollarda sürünmeyi bizde istemeyiz.

ben bakıcıyım alıcı değilim diyerek geçiştirmeye çalışıyorum çoğu zaman :)

ebruli iş arıyorum :) kozmetiğe mi geri dönsem acaba.kendimi burda o kadar yalnız hisettim ki senin yazını görünce nedense sevindim.
dönebilirsin bence sonuçta işi biliyorsun.ben bu sektörde devam etmeyi düşünüyorum şimdilik.tabiki daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi olup birde profesyonel makyaj kursu aldıktan sonra daha iyi firmalara geçmek istiyorum.sen nerde çalıştın daha önce.

İyisi de var kötüsü de zaten bilgili, donanımlı çalışan belli oluyor.
Kimi laf olsun diye değil gerçekten uzman oluyor ve senin ihtiyacın neyse, doğru olan ürünü satıyor kimisi ise sırf satmış olmak için satmaya çalışıyor.
2. gruba giren bir çalışanla karşılaştım mı bakıyorum alacağım zaman haber veririm deyip yanımdan uzaklaştırıyorum ama 1. gruptan olan bir çalışan karşımdaysa hem güzel güzel sohbet ederim hem de ihtiyacım neyse onu alır çıkarım.:)
Gratis ve Watsons mağazalarında çalışanların malesef hepsi çok bilgili olmuyor bunu da firmanın hatası olarak görüyorum.
Ama Sephora, MAC, Tekin Acar, Sevil, Boyner gibi yerlerde ki çalışanların hem bilgisiz hem havalı olmasına pek tahammül edemiyorum çünkü sattıkları ürünler hiçte ucuz değil.
High end ürün alacaksam tercihim genelde MAC ve Sephora oluyor ve İstanbul'da gittiğim şubeleri bellidir çalışanları da az çok tanıdığım için bugüne kadar büyük bir problem yaşamadım.

Kimi laf olsun diye değil gerçekten uzman oluyor ve senin ihtiyacın neyse, doğru olan ürünü satıyor kimisi ise sırf satmış olmak için satmaya çalışıyor.
2. gruba giren bir çalışanla karşılaştım mı bakıyorum alacağım zaman haber veririm deyip yanımdan uzaklaştırıyorum ama 1. gruptan olan bir çalışan karşımdaysa hem güzel güzel sohbet ederim hem de ihtiyacım neyse onu alır çıkarım.:)
Gratis ve Watsons mağazalarında çalışanların malesef hepsi çok bilgili olmuyor bunu da firmanın hatası olarak görüyorum.
Ama Sephora, MAC, Tekin Acar, Sevil, Boyner gibi yerlerde ki çalışanların hem bilgisiz hem havalı olmasına pek tahammül edemiyorum çünkü sattıkları ürünler hiçte ucuz değil.
High end ürün alacaksam tercihim genelde MAC ve Sephora oluyor ve İstanbul'da gittiğim şubeleri bellidir çalışanları da az çok tanıdığım için bugüne kadar büyük bir problem yaşamadım.
Katiliyorum gecen gratise gittim orda elemana seslendim yardimci olsun diye.yanima bir geldi pir geldi sert sert bir ifade bide boyu benden kisa hanfendi rahatsiz oldu cagirildigi icin ama malesef urun hakkinda bilgi alayim derken ustune ben bilgi vericektim nerdeyse kendisine.pıss diye sonuverdi birden.tabiki yaptigi hic hos degil bi eda bi hava ama bu yapilanlar sadece kozmetikte degil ki artik belediye yada resmi makamlar kiyafet magazalari vs vs bence bu sekilde bir konu basligi yanlis bir secim olmus.kimse ustune alinmasin ama karsinizdaki bayanin sizden bilgi olarak ustun olmasina mi yoksa sizi dukkandan bos gondermemesine mi kiziyorsunuz nerde hangi magazada olursaniz olun aklinizda birsey almak yoksa o zaman neden aliyorsunuz demek ki tecrubeli uzmanlar ve siz bunlara yenildiginiz icin kendinize kiziniyorsunuz bu ap acik ortada.ben eger almicaksam, o urun 1 tl de olsa asla ikna edilerek almam.sizde ikna olup ta alinca ekmek parasini kazanmaya calisanlar hakinda bu sekilde ithamda bulunmayin bence

Keske butun magazalar zara yada mango gibi olsa hem musteriler rahat eder hemde calisanlar.ama olmuyor malesef basindaki insanlar her gelene urun satmani istiyor satamazsan uyari aliyorsun ve sorun oluyor.tabiki musteride de baskidan belki sikayetci olmakta hakli ama magaza yada urun firmalari bunu umursamiyor bile.bence siz siz olun urun almicaksaniz eger sitresininizi almak icin bir uzmani yada herhangi bir saticinin 10 dk kasini bile calmayin bu onlar icin buyuk bir kayip oluyor inanin.suan calismiyorum dusunmuyorumda ve magazaya gittigimde urun almicaksam ne saticiyi nede uzmani mesgul ediyorum

Son düzenleme:
kesinlikle hiçbir şey bilmediklerini düşünüyorum ki bence zaten yaptıkları makyajdan da anlaşılıyo bilmedikleri :) çoğu genç ve tecrübesiz ayrıca onlar için önemli olan ürün satmak, "doğru ürün" satmak değil. ne zaman yeni bi fondöten denemek istesem eve geldiğimde ya açık ya koyu olmuştur. sonuçta bitmeden aldığımız bir şey değil. bu yüzden çok katı davranıyorum artık. bileğimin içinde fondöten denemeye çalışana pardon ama bilek içi yüzden ve boyundan daha açıktır ben alıp denicem diyorum

Soru sorulmadığı halde peşte dolanan personel ya da personeller yüzünden keyifle alışveriş yapılmıyor, çok rahatsız olduğumda dile getiriyorum. Utanmasalar al bişeyler de git diyecek kadar ukala olabiliyorlar. Karşılarındaki müşteriyi rahatsız etmeden çalışmaları gerekli.

geçen gün birine goshun yüz bazları arasındaki farkı sordum, zira üç çeşit baz vardı. fakat görevli bayan onun bb krem olduğunu iddia etti o zamandan beri zorda kalmadıkça bişey sormuyorum

kötüyü de iyiyinin daha iyisi olarak satmıyorlar mı sinir oluyorum. sürekli kullandığım ürünleri değiştirmek istemiyorum cildim hassas doktorlarım bıktı artık diyorum alerji yapıor ben bu üründen memnunum hala yeni çıktı bu çok güzel bir ürün dinlemiyorlar bir de illa satıcak onu

Ahh.. ben de çok sinir oluyorum bir çoğuna :....

Back