- 7 Ekim 2011
- 13.907
- 10.710
- 498
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dönebilirsin bence sonuçta işi biliyorsun.ben bu sektörde devam etmeyi düşünüyorum şimdilik.tabiki daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi olup birde profesyonel makyaj kursu aldıktan sonra daha iyi firmalara geçmek istiyorum.sen nerde çalıştın daha önce.ebruli iş arıyorum :) kozmetiğe mi geri dönsem acaba.kendimi burda o kadar yalnız hisettim ki senin yazını görünce nedense sevindim.
Katiliyorum gecen gratise gittim orda elemana seslendim yardimci olsun diye.yanima bir geldi pir geldi sert sert bir ifade bide boyu benden kisa hanfendi rahatsiz oldu cagirildigi icin ama malesef urun hakkinda bilgi alayim derken ustune ben bilgi vericektim nerdeyse kendisine.pıss diye sonuverdi birden.tabiki yaptigi hic hos degil bi eda bi hava ama bu yapilanlar sadece kozmetikte degil ki artik belediye yada resmi makamlar kiyafet magazalari vs vs bence bu sekilde bir konu basligi yanlis bir secim olmus.kimse ustune alinmasin ama karsinizdaki bayanin sizden bilgi olarak ustun olmasina mi yoksa sizi dukkandan bos gondermemesine mi kiziyorsunuz nerde hangi magazada olursaniz olun aklinizda birsey almak yoksa o zaman neden aliyorsunuz demek ki tecrubeli uzmanlar ve siz bunlara yenildiginiz icin kendinize kiziniyorsunuz bu ap acik ortada.ben eger almicaksam, o urun 1 tl de olsa asla ikna edilerek almam.sizde ikna olup ta alinca ekmek parasini kazanmaya calisanlar hakinda bu sekilde ithamda bulunmayin benceİyisi de var kötüsü de zaten bilgili, donanımlı çalışan belli oluyor.
Kimi laf olsun diye değil gerçekten uzman oluyor ve senin ihtiyacın neyse, doğru olan ürünü satıyor kimisi ise sırf satmış olmak için satmaya çalışıyor.
2. gruba giren bir çalışanla karşılaştım mı bakıyorum alacağım zaman haber veririm deyip yanımdan uzaklaştırıyorum ama 1. gruptan olan bir çalışan karşımdaysa hem güzel güzel sohbet ederim hem de ihtiyacım neyse onu alır çıkarım.:)
Gratis ve Watsons mağazalarında çalışanların malesef hepsi çok bilgili olmuyor bunu da firmanın hatası olarak görüyorum.
Ama Sephora, MAC, Tekin Acar, Sevil, Boyner gibi yerlerde ki çalışanların hem bilgisiz hem havalı olmasına pek tahammül edemiyorum çünkü sattıkları ürünler hiçte ucuz değil.
High end ürün alacaksam tercihim genelde MAC ve Sephora oluyor ve İstanbul'da gittiğim şubeleri bellidir çalışanları da az çok tanıdığım için bugüne kadar büyük bir problem yaşamadım.
Keske butun magazalar zara yada mango gibi olsa hem musteriler rahat eder hemde calisanlar.ama olmuyor malesef basindaki insanlar her gelene urun satmani istiyor satamazsan uyari aliyorsun ve sorun oluyor.tabiki musteride de baskidan belki sikayetci olmakta hakli ama magaza yada urun firmalari bunu umursamiyor bile.bence siz siz olun urun almicaksaniz eger sitresininizi almak icin bir uzmani yada herhangi bir saticinin 10 dk kasini bile calmayin bu onlar icin buyuk bir kayip oluyor inanin.suan calismiyorum dusunmuyorumda ve magazaya gittigimde urun almicaksam ne saticiyi nede uzmani mesgul ediyorumİyisi de var kötüsü de zaten bilgili, donanımlı çalışan belli oluyor.
Kimi laf olsun diye değil gerçekten uzman oluyor ve senin ihtiyacın neyse, doğru olan ürünü satıyor kimisi ise sırf satmış olmak için satmaya çalışıyor.
2. gruba giren bir çalışanla karşılaştım mı bakıyorum alacağım zaman haber veririm deyip yanımdan uzaklaştırıyorum ama 1. gruptan olan bir çalışan karşımdaysa hem güzel güzel sohbet ederim hem de ihtiyacım neyse onu alır çıkarım.:)
Gratis ve Watsons mağazalarında çalışanların malesef hepsi çok bilgili olmuyor bunu da firmanın hatası olarak görüyorum.
Ama Sephora, MAC, Tekin Acar, Sevil, Boyner gibi yerlerde ki çalışanların hem bilgisiz hem havalı olmasına pek tahammül edemiyorum çünkü sattıkları ürünler hiçte ucuz değil.
High end ürün alacaksam tercihim genelde MAC ve Sephora oluyor ve İstanbul'da gittiğim şubeleri bellidir çalışanları da az çok tanıdığım için bugüne kadar büyük bir problem yaşamadım.