Saç Rengi ve Saç Boyama koyu saç renginden zahmetsiz kurtulmak için:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lys
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lys

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
860
25
118
Bursa
slm,kıslarrrr....tesadüf eseri yeni bir şey keşfettim,sizlerle paylaşmak istedim....boyama sonucu eğer saç renginiz beklentinizden daha koyu olduysa veya koyu kahve diye alıp siyaha yakın bir renk elde ettiyseniz saçınızda,,,(ben gibi)bu koyuluğu kırmanın bir yolunu buldum ben...saç için kullanılan durulanmayan saç kremlerinin içine bir miktar gliserin koyduğunuzda ve bunu yıkamadan evvel en az 15-20 saat öncesinde masaj yaparak saçınızda tuttuğunuzda saç renginiz dalgalanma yapmadan kırılıyor, ayrıca gliserin saç uçlarını yumuşacık yapıyor,tıpki kremlenmiş gibi,,,, burda püf nokta saça iyi yedirip,homojen dağıtmak geniş bir fırça yada tarak yardımıyla....yani ihtiyacınız olan durulanmayan bir sıvı saç kremi+gliserin..gliserini eczaneden bulabilirsiniz,,,fiyatı 3-4 tl.....sevgilerrr

yani diyosun ki canım sen saçın ne renkteyse gliserin sürünce rengin 2-3 ton açılıyor ? eğer böyleyse tam açtığım konunun üstüne geldin şimdi nöbetçi eczane bulup gidip alıcam teşekkürler :)

slm 2-3 ton değil,,,tek uygulamada ben sadece 1 ton kırabildim ama gözle görülür bir fark var yani,,, saç uçlarımın özellikle çok koyu olması saç boylarına göre canımı sıkıyordu,,aaa bi baktım ki,gliserinli uygulama sonrası yukarı ile dengelenmiş,,,,canım ama en az 20 saat tutmak gerekiyor sanırım,,ben öyle sonuç aldım,,,,önce saçına durulanmayan sıvı saç kremini yedir sonra üzerine gliserin,,,,gliserini ıslak zemine uygula yani,,,,iyice saçına masaj yap yesin..sonrası bekleme süreci,,,,..ama sadece 1 ton kırılma,,fazlasını istiyorsan sanırım bi kaç kez denemen lazım....

Tam istediğim şeydi, kolay bir çözüme benziyor. Önce durulanmayan saç kremini bütün saça sürüyoruz değil mi. saç ıslakken mi kuruyken mi. Glisreini ne kadar kullandın peki, bir ölçüsü var mı?

Bişey daha soracağım, benim saçlarım kızıldı, türk kahvesine çevirmeye çalışıyorum. Dipleri çok güzel oldu ama uçları o kadar koyu ki, sinir oluyorum saçlarıma, sürekli toplu tutuyorum. Uygulamadan sonra sadece uçlarımı açılır, ya dipleri de iyice açılırsa, daha kötü olmaz mı

normalde ıslak saçınıza duş sonrası mesela nasıl durulanmayan saç kremi uyguluyorsanız aynı işlemi tekrarlayın...buraya kadar olay aynı..sonrasında saç zemini iyice ıslanınca gliserin uygulayacaksınız.....yaklaşık olarak 20ml lik bir gliserin şişesinin 1/3ünü kullandım ben,,, yeterli olacaktır....iyice dağıtmak ve homojen dağılması için taramak önemli bu noktada.....bekleme süresini 20 saat olarak uyguladım ama bu tamamen tesadüfiydi dediğim üzere........saçlarınız ıslakken yumuşacık olacak ve kuruduğunda kalıp gibi,,,,,şampuanladığınızda ve saçınızı kuruttuğunuzda saçınızın 1 ton kırıldığını göreceksiniz.....(benim saçım koyu kahveydi,,, eski 323 numara......uçlarındaki beni rahatsız eden koyu tonunu kırdım kolaylıkla,şimdi gayet her yeri aynı renk oldu

o halde sadece uç kısımlara uygulamanızı tavsiye ederim size....ben ayırdım yapmadan uyguladım ama eşit bir sonuç aldım.....siz sadece uçlara yoğunlaşın....ama unutmayın saç yeterince ıslak olmalı gliserin öncesi.....ve mucize vaat etmiyorum..sadece belirgin olarak 1 ton kırıyor...aynada ben şahit oldum buna,,,gerçekten ben de çok şaşırdım

Bir ton olması bile ilk seferde yeterli olur bence. Her banyodan sonra yapmam da bir haftada sonra bir daha denerim. Bir kaç seferden sonra da tüm saça uygularım. İnşallah bir ay içinde aynı renk olur saçlarım.

Bir ton olması bile ilk seferde yeterli olur bence. Her banyodan sonra yapmam da bir haftada sonra bir daha denerim. Bir kaç seferden sonra da tüm saça uygularım. İnşallah bir ay içinde aynı renk olur saçlarım.

inşallah güzel olur canım...

rica ederim...zaten bence de uzun vadeli aşamaları renk kırmaları daha ideal....ama sizin anladığım kadarıyla saç boylarınız ile uçlarınız arasındaki ton farkı 3-4 ton..bu yüzden öncelikle saç uçlarınıza uygulayın.....uçları saç boylarına hemen hemen eşitlemeden yukarı kısmlara uygulama yapmayın.....bu sefer yukarılar da açılır,başladığınız noktaya geri dönebilirsiniz.... baktınız uçlarda kesin sonuç aldınız,ona göre karar verirsiniz dediğiniz gibi,,,,gliserinin expigment özelliği var sanırım...bende bunu bir araştırıcam şimdi,,,,çünki hiç zannetmezdim ki o koyuluklar kestirmeden yada oryal kullanmadan açılsın....hoş bir sürpriz oldu benim için de...

acaba sadece grilesin le yapılsa nasıl olur saç kremi renk açmaz bu işi gliserin yapıyor galiba..

alıntı:
gliserin herbiri farklı bir karbon atomuna bağlı üç hidroksit grubu (OH) içerir. ..sırrı burda...OH bileşiklerinin saç rengini akıttığı bilinir zaten.....bu yüzden saçımın rengi kırılmış....bu da bilimsel tezim efenim:)).....gliserinin OH içerdiğini bilmiyordum ama ben...

acaba sadece grilesin le yapılsa nasıl olur saç kremi renk açmaz bu işi gliserin yapıyor galiba..

evet canım aynen öyleymiş....OH-(hidroksit iyonu)içeriyor gliserin.....ve bu da saç rengini açıyor....keramet sıvı kremde değil.....sıvı kremi saç yüzeyi ıslansın diye kullanmıştım ben iyice....çünki saç ne kadar yumuşarsa o kadar iyi nufuz ediyor gliserin....ayrıca ben ellerime sürüp,üzerine el kremi de uyguladım...sonuç yumuşacık eller,,,,gliserin nemi hapsediyor...

Evet bilimsel açıklamasını bulduk ama bence saç kremi kullanılmazsa saçları yıpratabilir. Saç kreminin sırrı bu olabilir diye düşünüyorum

bende denemek istiyorum benim saçlarım kahverengi üstüne sarı serpme var aralarında nasıl olur acaba sizin eski saç renginiz ve yaptıktan snra ki saç renginizi fotoğraflarla görme imkanımız var mı

Evet bilimsel açıklamasını bulduk ama bence saç kremi kullanılmazsa saçları yıpratabilir. Saç kreminin sırrı bu olabilir diye düşünüyorum

mantıken,,OH içeren bir ürün ancak su ile temas ederse çözünür,,,ee öyle olunca tabiki durulanmayan sıvı saç kreminin içindeki suyu kullanıyor çözünmek için......dileyen krem kullanmasın sadece su kullansın diyorum ben de..ama ben deneyi sıvı saç kremi ile yaptım.....onun içinde de zaten su var..iki fazlı ya....

bende denemek istiyorum benim saçlarım kahverengi üstüne sarı serpme var aralarında nasıl olur acaba sizin eski saç renginiz ve yaptıktan snra ki saç renginizi fotoğraflarla görme imkanımız var mı
canım benim,,,,senin saçlar çok fazla alacalı..senin için riskli olabilir kanaatimce....bu çok basit ve kesin tek tip sonuç üreten bir uygulama......saçının ucu ile özellikle saç boyların arasında 1-2 ton fark varsa uygulaman mantıklı.....(benim saçımda 3 ay evvelinden kalma amonyaksız boya avrdı,,323 yani koyu kahve irize dore) tabi yıkana yıkana açıldı rengi ama saç uçları sürekli krem gördüğünden duşta açılmıyordu yukarılara göre.....ben de tamamıyle bir tesadüf eseri bu aş.yazdıkalrımı keşfettim.....ve sadece 1 ton kırdı...ama eşitlenmesi için yetti,,saç boylarına da bir miktar yedirmiştim ben yanlız,,,oralarda açıldı iyice homojen oldu....senin durumunda olsam kullanmazdım çünki riskli,,,,o sarıların tonunun iyice turuncuya döndürebilir yada doreye....resim öncesi ve sonrası olarak yüklemem imkansız....öncesinin resmi yok zaten.... sonuç: sana uygun değil bence,,,,

tamam tşk ederim cnm artık sarılar tamamen akınca tek renk olunca yaparım hem doğal durur

tamam tşk ederim cnm artık sarılar tamamen akınca tek renk olunca yaparım hem doğal durur

evet..şu aşamada tavsiye etmiyorum..bir de uzun saçlarda en fazla 1/3 (20ml.lik şişe için)....daha fazlası daha fazla açılma yapabilir,,,,amaç saçın rengini açmaktan ziyade saçın bütünüyle homojenize olan bir renk elde etmek zaten bu işin temel mantığı....

saçlarımı suyla ıslatsam üzerine gliserin sürsem 1 saat bekletsem ne olur çokmu yıpratırım? :S saçlarım kızıl kahve koyu kahve yapmak istiyorum içleri daha koyu saçımın renk eşitsizliği var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…