Köyden süt aldım kokuyor neden acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

elle

Ziyaretçi
Köyden süt aldım ve burnumu yaklaştırp kokladığımda süt kokuyor. Ama öyle bozulma kokusu değil. çOK OLMASADa pis bir koku var.Kaynattım kokusu biraz gitti. Geçen senede aynısı başıma geldi ama o zamankindeki koku bundan kat ve kat fazlaydı döktüm bende. googleda araştırdım fakat bulamadım. Acaba süt neden kokar?

Ben hiç içemem inek sütü felan ya bana da acayip kokar kafamçokkarıştı

Buara dert köşesine niye açtın ki bu konuyu :uhm:

ineğin yediği şeylerden dolayı koku yapar.bende küçükken annem inek sütü alırdı çok yağlı ve koktuğu için içmekten hiç hoşlanmazdım.kokusu insanı rahatsız ediyor biliyorum.ineğe saman yada taze ot dışında yedirdikleri şeylerden dolayı kokuyordur.

o sülterin kokmasnınedeni sütler bulundukalrı ortamdaki kokuyu cekerler ondan dolayı cnm
makinede sağlırsa inek ve hemenden ahıırdan cıkartılıp süzülürse o kadar kokmaz

eğer ineğin memelerini her defasında yıkamazsa sağan kişi, temizliğe dikkat etmezse kokabiliyor...
ya da hayvan buzağılayacaktır....sütü bozulmuştur bu yüzden...ben de kırsal kesimde yaşadım...tuhaf bir koku oluyor o doğru...şehirde alınan süte benzemez...ama iç iyice kaynatıp...bi zararı yok...

Canımız biraz dalga geçmek mi istedi acaba ???

:oklava:

sanırım ark yanlış yere konu açmış
yaa temzilik cok önemli kimi hemen süzmez bir saat bekletir kimi bir sn bile bekletmez
kimi ahırda bile bekletir o caanım sütü
zaten buzdolabındaki kokuyu alsın diye nedne süt konur bulundugu ortamın kokusunu cektiği için

sanırım ark yanlış yere konu açmış
yaa temzilik cok önemli kimi hemen süzmez bir saat bekletir kimi bir sn bile bekletmez
kimi ahırda bile bekletir o caanım sütü
zaten buzdolabındaki kokuyu alsın diye nedne süt konur bulundugu ortamın kokusunu cektiği için

Neden yanlış yere açmış olsun? Derdi buymuş işte. Herkesin derdi kocam beni aldattı, ben kocama yan baktım, görümcem beni bıdıbıdı olmak zorunda mı ? Hem arkadaş bu başlığın popülaritesini farketniş, başka forumda 3 ayda cevap alacakken burada çok kısa bi sürede almış işte kaydirigubbakcemile3 Zekasını takdir ediyorum.

Neden yanlış yere açmış olsun? Derdi buymuş işte. Herkesin derdi kocam beni aldattı, ben kocama yan baktım, görümcem beni bıdıbıdı olmak zorunda mı ? Hem arkadaş bu başlığın popülaritesini farketniş, başka forumda 3 ayda cevap alacakken burada çok kısa bi sürede almış işte kaydirigubbakcemile3 Zekasını takdir ediyorum.

ben olaya bu acıdan bakmadım cnm iyiniyetle yaklaştım
eger dediğin gibi ise ben de onu tebrik ediyorumvereliniortak

süt içmem bilemicem neden koktugunu ayrıca garip bu köşeye açmanız konuyu gerçi paranoyak olduk artık hiç bi konuya gercekmiş gibi bakamıyoruz ama ilk mesajınız bu olunca insan acaba dio

süt içmem bilemicem neden koktugunu ayrıca garip bu köşeye açmanız konuyu gerçi paranoyak olduk artık hiç bi konuya gercekmiş gibi bakamıyoruz ama ilk mesajınız bu olunca insan acaba dio

acaba değil cnm malesef dediğin doğru ilk msj ı ve birdaha yorum yapmamış:oklava:
ben kendime kızıyorum ya

ineğin yediği yemden kokar bide yağlıysa süt daha da kokar
ama zararı yoktur içemiyosan yoğurt yap yada tatlı yap
(mesela tatlı yaparsan biraz suda koy vanilyada katarsan olur sanırım )
bende içemem ama değerlendir derim

Evet ilk konum bu. Bu hesabı 2 hafta önce açtım ve yazmak bugüne nasip oldu.
Bu belki size çok basit bi konu olarak görünebilir ama benim için önemli. Çok merak ediyorum. Kutu sütler mis gibi kokarken köy sütleri neden ahır gibi kokuyo :((( bencede yemindendir herhalde saolun yorumlarınız için :)

ellecim
o zaman konunu uygun yere taşı olur mu bitanem

benim bildigim..yedikleri otlardan kaynakli birseydir.ozllikle bahar alarinin ilk zamnlarinda oluyor bu..

Pastörize süt gibi kokmaz zaten normal köy sütü...
Pastörize süt bir sürü işlemden geçiyor....
Gayet normal bu...
Biz de ansanemlere gittiğimizde süt hiç içmezdik.. Bu sütler kokuyo derdik....
Zaten ben sağlıklı olduğunu da düşünmüyorum.. Süt kaynatılmadan durduğu müddetçe bakteri üretiyor...
Kaynatıldığında da biz evlerde en fazla 100 150 dereceye kadar kaynatabiliyoruz, yani mikrop ve bakterilerden tam anlamıyla arındıramıyoruz....
PAstörize süt ensağlıklısı... Ve en güvenilir olanı...

Back
X